اولین رخداد ملی بررسی مسائل و چالشهای روابطعمومی ایران با همت موسسه کارگزار روابطعمومی و همکاری انجمن متخصصان روابطعمومی، 15 شهریور 1395 در مرکز همایش های بینالمللی المپیک برگزار شد.
به گزارش شارا، در این رخداد، مهدی باقریان طی سخنانی گفت: جایگاه روابطعمومی به سه عامل کلیدی بستگی دارد اول اینکه روابطعمومی در چه سیستمی فعالیت می کند و موضوع دوم نگرش مدیران ارشد سازمانها نسبت به روابطعمومی چگونه است و عامل سوم به مهارت های متخصصان روابطعمومی ارتباط دارد.
رییس انجمن متخصصان روابطعمومی افزود: در ایران روابطعمومی به صنعت تبلیغات روسای سازمان ها و شرکت ها تبدیل شده و این موضوع هنرهشتم را از جایگاه واقعی خود دور ساخته و متاسفانه روابطعمومی به معنای هر آن چیزی است که مدیران اجرایی مایل هستند معنا کنند.
مدیرعامل موسسه کارگزار روابطعمومی در ادامه تصریح کرد: به نظر می رسد دیگر کافی نیست فقط سوال شود که چگونه می توانیم سازمان را به مردم معرفی کنیم بی آن که به جایگاه و ارزش روابطعمومی و کارشناسان آن توجه داشته باشیم.
در ادامه این مراسم، مهدی شیخ با اشاره به بروز و ظهور تکنولوژی های نوین ارتباطاتی و رسانه ای بویژه فضای مجازی گفت: روابطعمومی ها باید خود را با شرایط امروز وفق داده و از حالت سنتی خارج و از این طریق از انزوا بیرو بیایند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: متاسفانه امروز برخی روابطعمومی ها در برخی سازمانها جایگاه خاصی ندارند و فقط از آنهابه عنوان سخنگو، تبلیغاتی و برگزارکننده مراسم استفاده می شود.
حسین افخمی مدیر گروه ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص ارزیابی و شناخت جایگاه و نقش روابطعمومی در مجامع و محیط های بینالمللی سخنرانی کرد و بر لزوم حضور روابطعمومی ها در عرصه های بینالمللی برای ارایه تصویر و انگاره درست و مناسب از کشور تاکید کرد.
سید شهابالدین سیدمحسنی در اولین همایش رخداد ملی بررسی مسایل و چالش های روابطعمومی بازتعریف این حرفه را موجب رسیدن آن به جایگاه واقعی دانست.
عضو هیئت مدیره انجمن متخصصان روابطعمومی گفت: روابطعمومی علیرغم قدمت 65 ساله، همچنان از لحاظ مفهومی، اهمیت، جایگاه و کارکردهای حرفه ای و تخصصی با آسیب ها و چالش ها و مشکلات جدی مواجه است.
داوود نعمتی انارکی مدیر کل روابطعمومی سازمان صدا و سیما در خصوص فرصتهای ارتباطی گفت: بهره گیری از همه ظرفیتهای ارتباطی موجود میتواند یک سازمان را در یک تعامل مقتدرانه با جامعه قرار دهد. هر سازمان بدلیل ماهیت های وجودی خود ماموریت هایی برای خود تعریف کرده و اگر از این فرصت ها استفاده کنند از کمترین چالش برخوردار خواهند بود.
اسماعیل قدیمی در ادامه در خصوص جایگاه و کارکردهای مدیریت در روابطعمومی گفت: سازمانهای جدید پیچیدهترین سیستمها و موجودیتهای جهان هستی را تشکیل میدهند. اکثر اندیشمندان غربی بخش مدیریت را در توسعه همه جانبه جامعه کلیدی و بنیادی میدانند.
سعید رضا عاملی درباره چالشهای اصلی روابطعمومی در فضای مجازی خاطر نشان کرد: امروز روابط عمومیها در جایگاه واقعی خود نیستند و بیشتر آنها بصورت سنتی و با شیوه های گذشته فعالیت می کنند. روابطعمومی هوشمند است که بصورت اتوماتیک پیام را بصورت یکپارچه از سازمان به مخاطبان مخابره و منتقل کند.
عضو شورای عالی فضای مجازی در ادامه سخنان خود تاکید کرد: باید از روابطعمومی مرکز به روابطعمومی غیر مرکزی و شبکهای، از روابطعمومی با بهره کم به روابطعمومی با بهره وری متراکم هوشمند، از روابطعمومی محدود به روابطعمومی توسعه ای و پایدار و در نهایت از روابطعمومی سنتی و محلی به سمت روابطعمومی بینالمللی و جهانی حرکت کنیم.
در ادامه این مراسم با حضور شماری از پیشکسوتان روابطعمومی از حسین افخمی استاد علوم ارتباطات و روابطعمومی، محسن امینی استاد و پیشکسوت روابطعمومی، فرشاد فخیمی مدیر روابطعمومی بانک شهر و علی عیدانی مدیر روابطعمومی بنادر آبادان تجلیل شد.