تاثیر فن آوری بر روابطعمومی

اینترنت تاثیر به سزایی بر جهان روابطعمومیدارد. تکنولوژی جدید، سطح، راهکارها و شیوههای روابطعمومیرا ارتقا داده است. اینترنت این اجازه را به مردم داده تا سریع تر از هر رسانه دیگری، به اطلاعات به صورت گسترده دسترسی داشته باشند هر چند این دنیای همیشه در دسترس به برخی اطلاعات اشتباه، امکان منتقل شدن را داده است.
در مقاله «کمتر خرج کنید و بیشتر دریافت کنید» ریچارد لینیگ، تاثیرات مثبتی را که اینترنت در روابطعمومی داشته است را جمع آوری کرده است. او تاکید میکند که اینترنت برای ارائه اطلاعات به مردم و به دست آوردن آن توسط مردم نقش ارزشمندی دارد.
همچنین یک مثال واضح أورده که چگونه فناوری باعث شده که یک داستان ساده میتواند تبدیل به یک داستان سریالي در یک روزنامه ملی شود که از دیگر قابلیتهای فن آوری را نشان میدهد. به دلیل رشد روزافزون اینترنت، اهمیت یک داستان ساده میتواند به کمک اندکی تلاش، به راحتی افزایش یابد.
در یک مصاحبه، یکی از کاربران اینترنت نظر شخصی خود را ارائه میکند که طبق آن روابطعمومیسنگ بنای اصلی یک تجارت اینترنتی است. وقتی که صحبت از اهمیت روابطعمومیدر شرکتهای بزرگ صنعتی میشود، طبق اظهارات لینیگ روابطعمومینه تنها زبان صنعت بلکه خود صنعت را به وجود میآورد.
لینیگ در ادامه توضیح میدهد که یک کاربر معمولی اینترنت، در واقع هدف و طعمه سیستم تبلیغات است و این مسئولیت و وظیفه اعضا و دست اندرکاران روابطعمومیاست تا ذهنیت بد و شک کاربر را از بین برده و نظر او را به سمت کار و شرکت شما معطوف سازد.
اگر چه میتوان تعداد زیادی از مزایای اینترنت را برشمرد ولی همچنین میبایست معایب آن را نیز متذکر شد. ریچارد لینیگ در مقاله خود به نام (شاه راه اطلاعات گمراه کننده) چندی از این معایب را متذکر شده است. نکته اصلی که وی بر آن تاکید دارد این است که هر شخصی میتواند اطلاعات اشتباه را به دلخواه وارد شبکه کند. او معتقد است که دنیای روابطعمومیباید بر این مساله واقف باشد که اطلاعات اشتباه به چه سادگی میتوانند وارد اینترنت شوند.
لینیگ توضیح میدهد که از زمانی که روابطعمومینیاز به شفافیت، در نظر گرفتن مطالبات مردم و گفتگو دارد، دست اندرکاران بایستی نقش به سزایی در جلوگیری از رشد این (شاه راه اطلاعات گمراه کننده) داشته باشند. وی در ادامه یادآوری میکند که خطرات در زمینه ارتباطات اینترنتی به 2 نقطه اصلی برمیگردند:
1- اعتبار و صحت اطلاعات
2- دادن اعتماد به کاربر ناشناس که منابع ثانویه برای همان اطلاعات موجود است.
لینیگ در ادامه ذکر میکند که روابطعمومیها میبایستی با نوعی رقابت، باعث ارتقاء نقش خود در اینترنت شوند تا بتوانند برای همیشه از مطالبات مردم محافظت کنند.
اینترنت باعث شده تا روابطعمومیاز قالب خود در نقش «یک زیرسازی برای دنیای اطلاعات» خارج شده و به یک ابزار مفیدتر تبدیل شود.
با ازدحام و ازدیاد بیش از اندازه اطلاعات اشتباه در اینترنت، اینترنت همانند یک سکوی پرتاب روابطعمومیبه یک نقطه مطلوب و عالی، عمل میکند. به نظر میآید که افراد در حال شناختن روابطعمومیبه عنوان یک مهر تایید بر اطلاعات اینترنتی هستند.
تاریخ انتشار: 1383
دیدگاهتان را بنویسید