داده و آمار، پيش‌نياز بهره‌مندی از هوش مصنوعی مولد در روابط‌عمومی

پروفسور علی‌اكبر جلالی

رييس كرسي آموزش و يادگيري الكترونيكي يونسكو
استاد مهمان دانشگاه مريلند

 در كتاب يافته‌هاي نظرسنجي «بررسي وضعيت هوش مصنوعي مولد در روابط‌عمومي ايران»، پروفسور علي‌اكبر جلالي، رئيس كرسي آموزش و يادگيري الكترونيكي يونسكو و استاد مهمان دانشگاه مريلند، در مقدمه خود به اهميت داده و آمار در بهره‌مندي از هوش مصنوعي مولد در روابط‌عمومي اشاره مي‌كند. وي مي‌گويد:

«در عصر هوش مصنوعي مولد، داده و آمار نقشي مهم‌تر از گذشته در روابط‌عمومي ايفا مي‌كنند. ازآنجايي‌كه تا زمان انتشار اين متن، آمار دقيقي از وضعيت استفاده از هوش مصنوعي مولد در روابط‌عمومي وجود ندارد، تهيه گزارشي بر اساس روندها و دانش عمومي مخاطبان در مورد كاربردهاي برتر هوش مصنوعي مولد در حوزه روابط‌عمومي اقدامي مؤثر و قابل‌تقدير است. نتايج به‌دست‌آمده در اين گزارش بسيار ارزشمند بوده و راه آينده را در بهره‌مندي از اين فناوري نوظهور در تهيه يك استراتژي مناسب در روابط‌عمومي‌ها براي استفاده بهتر از آن را فراهم مي‌كند.

هوش مصنوعي مولد مي‌تواند در خدماتي مانند، ايجاد محتوا، مديريت رسانه‌هاي اجتماعي، نظارت و تجزيه‌وتحليل رسانه، نوشتن سخنراني و پيام‌رساني، مديريت تعامل با مشتري، مديريت بحران، شخصي‌سازي و هدف‌گذاري و زيرمجموعه‌هاي آنها تأثير بزرگي داشته باشد. با اندازه‌گيري و سنجش آماري به‌كارگيري هوش مصنوعي مولد و مقايسه آن با عملكرد گذشته روابط‌عمومي، مي‌توان ميزان تأثيرگذاري آن را درك كرد.

آمارها نقش حياتي در جوانب مختلف زندگي انساني ايفا كرده و درك ارزشمندي از وضعيت و راهنمايي در تصميم‌گيري ارايه مي‌دهند. آمارهاي مرتبط با حوزه‌هاي اقتصاد، سلامت، آموزش، رفاه اجتماعي، حمل‌ونقل، محيط‌زيست، نفوذ اينترنت و بسياري از حوزه‌هاي ديگر، ابزاري مهم براي اندازه‌گيري عملكرد، وضعيت موجود و شناسايي نقاط قوت و ضعف هر حوزه است.

هوش مصنوعي مولد در روابط‌عمومي‌ فرصت‌هاي جديدي را به‌وجود آورده كه درگذشته وجود نداشته و يا به دليل فني و زيرساختي نرم‌افزاري و سخت‌افزاري امكان انجام آن نبوده است. به‌عنوان‌نمونه، هوش مصنوعي مولد در مواردي مانند آموزش مدل‌هاي هوش مصنوعي، به‌ويژه مدل‌هاي يادگيري ماشيني كه نياز به حجم زيادي داده براي آموزش بهينه دارند فرصت جديدي به وجود آورده كه قبلاً وجود نداشته است.

البته مواردي هم وجود دارد كه بايد در استفاده از هوش مصنوعي در روابط‌عمومي‌ها حتماً به آنها توجه شود. مواردي از جمله، اعتبارسنجي و آزمون براي اطمينان از خروجي ارايه شده از هوش مصنوعي، تعادل و انصاف و توجه به تعصبات در كيفيت و تحليل آماري داده، اعتماد در تصميم‌گيري در پذيرش و يا رد پيشنهاد هوش مصنوعي، يادگيري و بهبود مداوم در درك استفاده درست از هوش مصنوعي، استفاده اخلاقي از هوش مصنوعي، شفافيت و مسئوليت از موارد اساسي است كه بايد موردتوجه باشد.

به سهم خود به‌عنوان يك شهروند، از مديران و دست‌اندركاران تهيه اين گزارش ارزشمند در مؤسسه كارگزار روابط‌عمومي، انجمن متخصصان روابط‌عمومي و انجمن روابط‌عمومي ايران تشكر مي‏‌كنم و قدردان زحمات جناب آقاي دكتر مهدي باقريان و همراهان ايشان هستم».

انتهاي پيام/

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *