شخصی‌سازی در روابط‌عمومی: استراتژی‌های نوین برای ارتباط مؤثر

شبكه اطلاع‌رسانی روابط‌عمومی‌ ایران (شارا) || شخصی‌سازی روابط عمومی به معنای تطبیق و تنظیم پیام‌ها، خدمات و تجربیات با توجه به نیازها، علایق و رفتارهای خاص هر فرد یا گروه هدف است. این رویکرد به شرکت‌ها و سازمان‌ها این امکان را می‌دهد که ارتباطاتی موثرتر و نزدیک‌تر با مخاطبان خود برقرار کنند.

بنابراین یکی از راهبردهای ارتباطی که شرکت‌ها و سازمان ها می‌توانند به‌کار ببرند، شخصی‌سازی است. شخصی‌سازی در نگاه کلی، به‌معنای تغییر تمرکز از موضوعات به افراد است (آدام و مایر، ۲۰۱۰) و به نقش و جایگاه افراد و تأثیرات آن بر سازمان‌ها می‌پردازد (پرایزرز و همکاران، ۲۰۱۸).

این مفهوم در آغاز در مطالعات ارتباطات سیاسی مطرح شده (آدام و مایر، ۲۰۱۰؛ پرایزرز و همکاران، 2018؛ راحت و شیفر، ۲۰۰۷؛ ون آلست و همکاران، ۲۰۱۲) و به معنای تمرکز بر افراد به جای سازمان ها و نهادها است. از طرف دیگر این مفهوم عمدتا با پوشش های رسانه ای پیوند دارد (ون آلست و همکاران، ۲۰۱۲) و به همین دلیل می‌توان آن را فرایندی دانست که در آن اخبار بیش از پیش به بازیگران فردی می‌پردازند تا خبر را جذاب‌تر کنند (استرومبک، ۲۰۰۸).

شخصی سازی علیرغم اینکه بیشتر در شبکه های اجتماعی به مثابه روشی برای بازنمایی شخصی مورد استفاده قرار می گیرد که جذابیت خودش را به همراه دارد، اکنون مورد توجه جدی سازمان های روابط عمومی قرار گرفته است. این حرکت باعث شده است که سازمان به عنوان، یک ساختار، یک فرد، یک شخص و یک نهاد بازنمایی شده تا جایگاه خودش را در ذهن مخاطبان تحکیم بخشد.

در این زمینه گفته می شود که شخصی‌سازی در صورت استفاده درست، روشی مناسب برای کاهش پیچیدگی و جلب توجه مخاطبان است (برتش‌اشنایدر و فولبراشت، ۲۰۱۱؛ لی و اوه، ۲۰۱۲). همچنین تصویر یک شخص می‌تواند به‌عنوان پلی ذهنی یا یک میانبر به ادراک‌های مخاطبان درباره آن سازمان عمل کند. این میانبر به ذی‌نفعان کمک می‌کند که سریع‌تر دیدگاهی درباره شرکت شکل دهند. در سیاست، شخصی‌سازی به افراد این امکان را می‌دهد تا راحت‌تر با مسائل و نامزدها همذات‌پنداری کنند، همچنین در محیط سازمانی نیز می‌تواند به ذی‌نفعان کمک کند تا راحت‌تر با سازمان همین وضعیت را داشته باشند (مک‌گرگور، ۲۰۱۸). در عین‌حال، شهرت و تصویر نماینده شرکت؛ مثلاً مدیرعامل، می‌تواند بر برداشت‌ها و ارزیابی‌های مخاطبان از سازمان تأثیر بگذارد. (پولاخ و کربلر، ۲۰۱۱)

شخصی سازی چه در شبکه های اجتماعی و چه در روابط عمومی ها مزیت ها و معایب خود را دارد. با توجه به اینکه در اینجا بحث در مورد سازمان ها و روابط عمومی ها بیش از شبکه های اجتماعی است، بنابراین شاید بتوان گفت که مزیت اصلی شخصی‌سازی، افزایش تعامل و رضایت مخاطب در رابطه با سازمان ها است. زمانی‌که پیام‌ها و پیشنهادها دقیقاً منطبق با نیازهای مخاطب ارائه شوند، احتمال باز شدن ایمیل‌ها، کلیک و خرید از شرکت یا سازمان افزایش می‌یابد. از سوی دیگر، چالش‌های مرتبط با حفظ حریم خصوصی و مدیریت حجم عظیم داده‌ها نیز مطرح است. سازمان‌ها باید اطمینان حاصل کنند که داده‌های جمع‌آوری‌شده با رعایت قوانین حفظ حریم خصوصی و اخلاقی استفاده می‌شوند. این امر نیازمند سرمایه‌گذاری در فناوری‌های پیشرفته تحلیل داده و ایجاد سیستم‌های امنیتی قوی برای محافظت از اطلاعات شخصی مشتریان است.

ویژگی‌ها و مزایای شخصی‌سازی روابط عمومی
همانگونه که گفته شد، مزایای شخصی سازی به ویژه در روابط عمومی فراوان هستند. در اینجا به برخی از آنها اشاره می شود.

1-درک عمیق از مخاطب: با تجزیه و تحلیل رفتارها و علایق مخاطبان، سازمان‌ها می‌توانند پیام‌های خود را به گونه‌ای تنظیم کنند که با نیازها و انتظارات آنان هماهنگ باشد.

2-ایجاد ارتباطات مؤثر: پیام‌های شخصی‌سازی شده احتمال بیشتری دارد که توجه مخاطبان را جلب کند و تعامل بیشتری ایجاد کند، زیرا آنها احساس می‌کنند که پیام به طور خاص برای آن‌ها طراحی شده است.

3-افزایش وفاداری: وقتی مخاطبان احساس کنند که برند یا سازمان درک عمیقی از آنها دارد، احتمال بیشتری برای وفاداری و تعهد به آن برند وجود دارد.

4-بهبود نتایج: با بهینه‌سازی پیام‌ها و کانال‌های ارتباطی، سازمان‌ها می‌توانند نتایج بهتری در کمپین‌های روابط عمومی خود به دست آورند و به اهداف خود نزدیک‌تر شوند.

5-استفاده از فناوری: ابزارها و فناوری‌های مدرن مانند تحلیل داده‌ها، هوش مصنوعی و شبکه‌های اجتماعی به ایجاد ارتباطات شخصی‌سازی شده و مؤثرتر کمک می‌کنند.

در حقیقت شخصی‌سازی روابط عمومی می‌تواند به ایجاد روابط انسانی‌تر و پایدارتر بین برندها و مخاطبان کمک کند و به افزایش اعتبار و موفقیت سازمان‌ها منجر شود که در نتیجه جایگاه سازمان یا شرکت در ذهن مخاطبان افزایش می یابد.

اصول شخصی‌سازی روابط عمومی
یکی از مباحث مهم در حوزه شخصی سازی روابط عمومی توجه به اصول آن است. این اصول بر پایه مطالعات عمیق و گسترده به دست آمده اند که می توانند در جهت تقویت سازمان و شرکت در این زمینه نقش ایفا کنند. برخی از این اصول مهم عبارتند از:

1-شناسایی و درک نیازهای عمیق مخاطب: درک دقیق و عمیق از مخاطبان هدف، شامل نیازها، علائق، و دغدغه‌ها و اهداف آنها.
2-تقسیم‌بندی مخاطب: شناسایی و تعریف گروه‌های مختلف مخاطب بر اساس ویژگی‌های دموگرافیک، روان‌شناختی و رفتاری.
3-تخصصی‌سازی محتوا: ایجاد محتوای متناسب برای هر گروه مخاطب به‌طوری‌که بیشتر به نیازهای آن‌ها پاسخ دهد.
4-تعامل دوطرفه: ایجاد فرصت‌هایی برای تعامل و بازخورد از سوی مخاطبان، به منظور بهبود مستمر استراتژی‌ها و محتوا.
5-فراهم آوردن تجربه شخصی: ایجاد تعاملات و تجربه‌هایی که با مخاطب در سطحی شخصی‌تر ارتباط برقرار کند، مانند استفاده از نام مخاطب در ارتباطات یا ارائه پیشنهادات متناسب با علایق وی.
6-تحلیل داده‌ها: جمع‌آوری و تحلیل داده‌های مربوط به رفتار و تعاملات مخاطبان برای ارائه پیام‌های مرتبط و معمولاً منحصر به فرد و استخراج الگوها و رفتارهای مخاطبان.
7-واکنش سریع: ایجاد کانال‌های ارتباطی که امکان پاسخگویی سریع به تغییرات و نیازهای مخاطب را فراهم کند.
8-توسعه پیام‌های سفارشی: طراحی محتوا و پیام‌های ارتباطی که به وضوح مرتبط و جذاب برای هر بخش خاص از مخاطب باشد.
9-استفاده از فناوری: بهره‌گیری از ابزارهای دیجیتال و آنلاین برای ایجاد و توزیع محتوای شخصی‌شده.
10-تدوین استراتژی‌های متناسب: ایجاد پیام‌ها و محتواهایی که به طور خاص برای هر گروه مخاطب طراحی شده‌اند.
11-تعامل مستمر: ارائه فرصت‌های گفتگو و تعامل با مخاطبان برای ایجاد رابطه نزدیک‌تر.
12-بازخورد و بهبود مستمر: دریافت بازخورد از مخاطبان و استفاده از آن برای بهبود استراتژی‌های شخصی‌سازی.

فواید شخصی‌سازی روابط عمومی:
شخصی سازی فواید زیادی دارد، در اینجا به برخی از این فواید آن که می توانند بر وجهه سازی سازمان و شرکت تاثیرگذار باشند اشاره می شود:

1-بهبود و افزایش تعاملات: با درک بهتر نیازها و خواسته‌های مخاطبان، سازمان‌ها می‌توانند پیام‌های خود را به گونه‌ای طراحی کنند که بیشتر جلب توجه کند و تعاملات بهتری ایجاد کند.
2-بهبود و افزایش رضایت مشتری: شخصی‌سازی می‌تواند به افزایش احساس ارزشمندی در مخاطبان کمک کند و در نتیجه سطح رضایت مشتری را بالا ببرد.
3-بهبود و تقویت وفاداری: وقتی که مخاطبان احساس کنند که سازمان به نیازها و علایق آن‌ها توجه می‌کند، احتمال وفاداری و بازگشت آن‌ها به خدمات و محصولات افزایش می‌یابد.
4-اثربخشی بیشتر: پیام‌های دقیق‌تر و هدفمندتر احتمالاً تأثیر بیشتری بر مخاطبان خواهد داشت.
5-عزت‌نفس برند: شخصی‌سازی می‌تواند تصویر مثبت‌تری از برند در ذهن مخاطبان ایجاد کند.
6-افزایش تعامل: ارتباطات شخصی‌سازی شده به افزایش تعامل و مشارکت مخاطبان منجر می‌شود.
7-افزایش نرخ تبدیل: با ارائه پیام‌های متناسب‌تر و مرتبط‌تر، احتمال تبدیل مخاطب به مشتری بالا می‌رود.
8-جمع‌آوری و تحلیل داده‌ها: فرآیند شخصی‌سازی به جمع‌آوری داده‌های دقیق‌تر درباره مخاطب کمک می‌کند که می‌تواند به بهبود استراتژی‌های آینده روابط عمومی کمک کند.
9-تصویر برند مثبت: شخصی‌سازی نشان‌دهنده توجه و اهمیت به مشتریان است که می‌تواند تصویر برند را تقویت کند.

زیان‌های شخصی‌سازی روابط عمومی:
همانگونه که فواید شخصی سازی روابط عمومی مشخص شده اند باید زیان ها و ضررهای احتمالی آن نیز مورد توجه قرار گیرند. اصولا توجه به زیان های شخصی سازی می تواند در جلوگیری از اشتباهات سازمان و شرکت در این زمینه جلوگیری کرده و ارتباط مؤثرتری میان آنها و مخاطبان برقرار سازد. در اینجا به برخی از زیان های مهم شخصی سازی روابط عمومی اشاره می شود.
1-احساس بی‌اعتمادی: اگر مخاطبان احساس کنند که اطلاعات آن‌ها به‌طور نادرست یا بیش از حد مورد استفاده قرار می‌گیرد، ممکن است نسبت به برند بی‌اعتماد شوند.
2-احساس ناپاکی یا تقلب: در برخی موارد، مصرف‌کنندگان ممکن است احساس کنند که اطلاعات آنها به درستی استفاده نشده یا نادیده گرفته شده است.
3-پیچیدگی در مدیریت: نیاز به تنظیمات و استراتژی‌های پیچیده می‌تواند بار مدیریت را افزایش دهد.
4-تأثیر منفی بر لایه‌های عمومی: توجه بیش از حد به شخصی‌سازی ممکن است توجه به نیازها و انتظارات عمومی را کاهش دهد، که ممکن است بر تصویر کلی برند تأثیر منفی بگذارد.
5-برنامه‌ریزی ناپایدار: اگر یک استراتژی شخصی‌سازی به درستی طراحی نشود، ممکن است نتایج معکوس بگیرد.

مشکلات شخصی‌سازی روابط عمومی:
علاوه بر زیان های شخصی سازی روابط عمومی، می توان به برخی از مشکلات آن نیز توجه کرد. شخصی سازی مشکلات و پیچیدگی های خود را دارد. توجه نکردن به این مشکلات می تواند سازمان و شرکت را دچار اختلال ارتباط با مخاطبان کند. برخی از این مشکلات عبارتند از:
1-پیچیدگی داده‌ها: جمع‌آوری و تحلیل داده‌های مورد نیاز برای شخصی‌سازی می‌تواند پیچیده و زمان‌بر باشد.
2-تحلیل داده‌های نادرست: تحلیل نادرست داده‌ها می‌تواند به تصمیم‌گیری‌های نادرست منجر شود.
3-خطا در تفسیر داده‌ها: تصمیم‌گیری بر اساس تحلیل‌های نادرست یا ناقص ممکن است به نتایج نامطلوب منجر شود.
4-عدم تطابق پیام: خطر ایجاد پیام‌هایی که ممکن است به اشتباه دریافت شوند یا با انتظارات مخاطب در تضاد باشند.
5-حفظ حریم خصوصی: نگرانی‌های مربوط به حریم خصوصی در رابطه با جمع‌آوری و استفاده از اطلاعات شخصی مخاطبان.
6-تغییرات سریع: تغییرات در علایق و نیازهای مخاطبان ممکن است نیاز به بروزرسانی مداوم استراتژی‌ها و پیام‌ها داشته باشد.
7-قوانین و مقررات: رعایت قوانین مرتبط با داده‌ها و اطلاعات شخصی، که ممکن است محدودیت‌هایی برای استراتژی‌های شخصی‌سازی ایجاد کند.
8-منابع مالی و انسانی: نیاز به منابع مالی و انسانی کافی برای تهیه و اجرای برنامه‌های شخصی‌سازی شده.
9-پیچیدگی در اجرا: نیاز به منابع بیشتر، از جمله زمان و هزینه برای تجزیه و تحلیل داده‌ها.

رابطه شخصی‌سازی روابط عمومی با هوش مصنوعی:
هوش مصنوعی (AI) می‌تواند به‌طور قابل توجهی در فرآیند شخصی‌سازی روابط عمومی کمک کند. از طریق تجزیه و تحلیل داده‌های کلان و به کارگیری الگوریتم‌های یادگیری ماشین، AI می‌تواند به شناسایی الگوها و تمایلات مخاطبان بپردازد و به تبع آن پیام‌های دقیق‌تری را طراحی کند. به علاوه، ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی می‌توانند در بازخوردگیری و بهینه‌سازی پیام‌ها به‌سرعت به کمک روابط عمومی‌ها بیایند.

همانگونه که مورد اشاره قرار گرفت، شخصی‌سازی روابط عمومی به سازمان‌ها و شرکت ها این امکان را می‌دهد تا ارتباطات مؤثرتری با مخاطبان خود برقرار کنند و هوش مصنوعی به آنها کمک می‌کند تا این فرآیند را با دقت و کارایی بیشتر و روایی بهتر انجام دهند.

در حقیقت شخصی‌سازی و هوش مصنوعی به شدت با یکدیگر مرتبط‌اند. هوش مصنوعی می‌تواند به تجزیه و تحلیل داده‌ها، پیش‌بینی رفتار مشتری و ارائه محتوای مناسب برای هر فرد کمک کند. ابزارهای هوش مصنوعی مانند یادگیری ماشین می‌توانند به شرکت‌ها در شناسایی الگوهای رفتاری و بهینه‌سازی استراتژی‌های شخصی‌سازی کمک کنند.

در اینجا به برخی از عوامل مؤثر در این زمینه اشاره می شود.
1-تحلیل داده ها: با استفاده از الگوریتم‌های یادگیری ماشین، می‌توان حجم وسیع داده‌ها را به سرعت تحلیل کرد و الگوهای رفتاری مخاطبان را شناسایی نمود.
2-تولید محتوا: هوش مصنوعی می‌تواند به ایجاد محتواهای شخصی‌سازی‌شده بر اساس نیازها و علایق خاص مخاطبان کمک کند.
3-تعامل در زمان واقعی: چت‌بات‌ها و سیستم‌های اتوماتیک مبتنی بر هوش مصنوعی می‌توانند به‌طور مؤثری با مخاطبان در زمان واقعی تعامل داشته باشند و بازخوردهای فوری را ارائه دهند.

نمونه های شخصی سازی موفق در روابط عمومی
بسیاری از شرکت ها و سازمان ها در سطح جهان از شیوه شخصی سازی استفاده کرده و به دست آوردهای خیلی خوبی نائل شده اند. به برخی از این نمونه ها اشاره می شود.
1-استفاده از داده‌های مشتریان: شرکت‌هایی مانند Netflix و Spotify با جمع‌آوری داده‌های کاربران و تحلیل آن‌ها، محتواهای شخصی‌سازی‌شده‌ای را در اختیار کاربران قرار می‌دهند. این شرکت‌ها به‌طور مثال، فیلم‌ها و موسیقی‌هایی را پیشنهاد می‌دهند که با سلیقه شخصی کاربر هماهنگ است.

2-کمپین‌های تبلیغاتی هدفمند: برندهایی مثل Nike از داده‌های کاربران برای طراحی کمپین‌های تبلیغاتی خاص استفاده می‌کنند. به عنوان مثال، آنها می‌توانند آگهی‌هایی را بسازند که به طور خاص به ورزشکاران یا افراد علاقه‌مند به تناسب اندام مربوط می‌شود.

3-ایمیل‌های شخصی‌سازی‌شده: بسیاری از شرکت‌ها مانند Amazon از شخصی‌سازی در ایمیل‌های بازاریابی خود بهره می‌برند. این شرکت‌ها ایمیل‌هایی حاوی پیشنهادات و تخفیف‌های خاص برای مشتریانی که محصولات مشابهی خریداری کرده‌اند، ارسال می‌کنند.

4-تعامل در شبکه‌های اجتماعی: برندها می‌توانند با استفاده از الگوریتم‌های هوش مصنوعی محتواهای متناسب با علاقه‌مندی‌های کاربران را در شبکه‌های اجتماعی منتشر کنند و از طریق نظرسنجی‌ها و پرسش‌ها، نظرات مشتریان را جویا شوند.

5-رویدادهای اختصاصی: برخی برندها مانند Apple رویدادهایی شخصی‌سازی‌شده برای مشتریان VIP یا وفادار خود برگزار می‌کنند که در آن‌ها به معرفی محصولات جدید و ایجاد تجربه‌های منحصر به فرد پرداخته می‌شود.

6-Nike By You: که به مشتریان این امکان را می‌دهد تا کفش‌های خود را سفارشی‌سازی کنند.

27-Coca-Cola: ارائه بطری‌ها با نام‌های مختلف به مشتریان به صورت سفارشی برای افزایش تعامل و فروش.

این نمونه‌ها نشان می‌دهند که چگونه می‌توان با استفاده از استراتژی‌های روابط عمومی شخصی‌سازی‌شده، ارتباط بهتری با مخاطبان برقرار کرده و در نتیجه، وفاداری و مشارکت آن‌ها را افزایش داد.

رابطه شخصی سازی با سفارش سازی روابط عمومی
شخصی‌سازی و سفارش‌سازی دو مفهوم مرتبط با همدیگر هستند که هر کدام در زمینه‌های خاص خود کاربرد دارند.

اگر شخصی‌سازی به فرآیند تطبیق محتوا، خدمات یا محصولات با نیازها، علایق و ویژگی‌های خاص یک فرد اشاره دارد، سفارش‌سازی به این معناست که فرد بتواند محصولات یا خدمات را بر اساس سلیقه و نیازهای خودش شکل دهد. در این حالت، مشتریان آزادانه انتخاب می‌کنند که چه ویژگی‌ها، رنگ‌ها و یا قابلیت‌هایی را دوست دارند. به عنوان مثال، در خرید آنلاین، مشتری ممکن است چندین گزینه را برای یک محصول انتخاب کند و محصول نهایی بر اساس این انتخاب‌ها ساخته شود.

در همین زمینه می توان به چند شاخص مهم در رابطه با شخصی‌سازی و سفارش‌سازی اشاره نمود.

1-ایجاد هدف مشترک: هر دو مورد سعی در برآورده کردن نیازهای خاص کاربران دارند و هدف مشترک آن‌ها افزایش رضایت مشتری است.

2-به دست آوردن مناسبتر اطلاعات مشتری: شخصی‌سازی معمولاً به داده‌های جمع‌آوری‌شده درباره رفتار و علایق مشتریان متکی است، در حالی که سفارش‌سازی مستلزم این است که مشتری خود تصمیم بگیرد و انتخاب کند.

3-افزایش و تنوع سطح تعامل: در شخصی‌سازی، ارتباط عمیق‌تری با مشتری وجود دارد زیرا پیام‌ها و تجربیات به صورت دقیق‌تر طراحی شده‌اند؛ اما در سفارش‌سازی، مشتری خود در سفارشی‌سازی فرآیند دخیل است.

به طور کلی می توان گفت که شخصی‌سازی و سفارش‌سازی می‌توانند مکمل یکدیگر باشند و به بهبود تجربه مشتری کمک کنند.

ارزیابی و انتخاب مقاله های کتاب
با توجه به اینکه در سال جاری با توجه به فرصت بسیار محدودی که برای دریافت مقالات بیست و یکمین کنفرانس بین المللی روابط عمومی ایران داشتیم، 29 مقاله به دبیرخانه کنفرانس واصل که مورد داوری و ارزیابی قرار گرفته و از میان آنها سه مقاله به کسب رتبه های اول تا سوم موفق شدند.

مقاله رتبه اول با عنوان «آیا مردم می‌خواهند مردم را ببینند؟ شخصی‌سازی در فیس‌بوک به‌عنوان ابزاری برای ارتباطات شرکتی» اثر مشترک نورا دنر از دانشکده ارتباطات دانشگاه یوهانس گوتنبرگ ماینتس و هانا اشنایدر از دانشگاه کنستانتس است. مقاله رتبه دوم با عنوان «روابط‌عمومی، پیجینگ، شخصی‌سازی و سفارشی‌سازی: رویکردی نوین در تعامل با مخاطب» معرفی شد و مقاله رتبه سوم با عنوان «شخصی‌سازی در روابط‌عمومی: کلید ارتباط مؤثر در دنیای هوش مصنوعی» اثر علی کمایی از شرکت بهره‌برداری نفت و گاز آغاجاری است.

از میان مقالات ارسالی، 21 مقاله برای انتشار در این کتاب که عنوان «شخصی‌سازی در روابط‌عمومی: استراتژی‌های نوین برای ارتباط مؤثر» دارد برگزیده شده‌اند که همزمان با برگزاری کنفرانس رونمایی خواهند شد.

لازم به یادآوری است که بقیه مقالات دریافت شده اگرچه از نظر کیفیت علمی در سطح قابل قبولی قرار داشتند، اما با محور اصلی کنفرانس کاملاً هماهنگ نبودند و با توافق نویسندگان سعی می‌شود از این آثار در مناسبت‌های آینده یا در قالب یک مجموعه مقالات مستقل استفاده شود.

فصل بندی کتاب
کتاب «شخصی‌سازی در روابط‌عمومی: استراتژی‌های نوین برای ارتباط مؤثر» مجموعه مقالات بیست و یکمین کنفرانس بین المللی روابط عمومی ایران شامل 19 مقاله به ترتیب رویکرد هر مقاله با درج چکیده آن روشن می شود.

مقاله اول: نورا دنر (دانشکده ارتباطات، دانشگاه یوهانس گوتنبرگ ماینتس، ماینتس، آلمان)، هانا اشنایدر
(دانشگاه کنستانتس، کنستانتس، آلمان) تحت عنوان «آیا مردم می‌خواهند مردم را ببینند؟ شخصی‌سازی در فیس‌بوک به‌عنوان ابزاری برای ارتباطات شرکتی» می باشد.
هدف – شبکه‌های اجتماعی برای ارتباط با دوستان ایجاد شدند. بنابراین ارتباط در شبکه‌های اجتماعی امکان خطاب قرار دادن مخاطبان هر کاربر را فراهم می‌کند و ماهیتی نسبتاً خصوصی دارد. سازمان‌ها می‌توانند از این امر برای برقراری ارتباط مکرر و شخصی با ذی‌نفعان خود بهره ببرند. این پژوهش بررسی می‌کند که سازمان‌ها چگونه در رسانه‌های اجتماعی، به‌ویژه فیس‌بوک، از شخصی‌سازی در ارتباطات خود استفاده می‌کنند.
روش‌شناسی/رویکرد پژوهش – این مطالعه با استفاده از تحلیل محتوای کمّی بر روی پست‌های فیس‌بوک ده شرکت بزرگ (تعداد نمونه برابر با ۵۰۰) انجام شده‌است. پست‌ها از نظر ابعاد فرعی شخصی‌سازی، شامل فردی‌سازی و خصوصی‌سازی، همچنین نوع پست، لحن (تونالیته)، احساسات، واکنش‌های کاربران و موضوعات، مورد بررسی قرار گرفته‌اند.
یافته‌ها – شرکت‌ها حداقل تا حدودی از شخصی‌سازی در ارتباطات خود در فیس‌بوک بهره می‌برند. در مجموع، ۲۸ درصد از کل پست‌ها شخصی‌سازی شده بودند. پست‌های شخصی‌شده تقریباً همیشه از نظر لحن، مثبت و عمدتاً از نظر احساسی نیز مثبت بودند. با اینکه پست‌های شخصی‌شده در این پژوهش نسبت به پست‌های غیرشخصی‌شده، واکنش‌های کاربر کمتری به‌دست آوردند، اما همچنان از نظر تعداد واکنش‌ها مطلقاً رقم نسبتاً بالایی داشتند. در مورد ویژگی‌های شخصی، نتایج نشان می‌دهد که بیشتر بر شایستگی حرفه‌ای و ظاهر تأکید شده‌است. در خصوص خصوصی‌سازی، فقط تعداد اندکی از پست‌ها نشان دادند که فردی در محیطی خصوصی دیده می‌شود.
نوآوری/ارزش – این پژوهش مرور جامعی از تفاوت میان پست‌های شخصی‌شده و غیرشخصی‌شده ارائه می‌دهد و به بررسی افراد نمایش‌داده‌شده در پست‌ها و استفاده از عناصر خصوصی می‌پردازد. با استفاده از چارچوب مفهومی «ون آلست و همکاران» (۲۰۱۲) و نیز بررسی نحوه استفاده سازمان‌ها از شخصی‌سازی در فیس‌بوک، این پژوهش، حوزه‌ای را روشن می‌کند که تاکنون چندان مورد توجه نبوده و به گسترش وضعیت کنونی پژوهش در حوزه شخصی‌سازی کمک می‌کند.

مقاله دوم: مهدی باقریان (مدیرعامل موسسه کارگزار روابط عمومی) تحت عنوان «روابط‌عمومی، پیجینگ، شخصی‌سازی و سفارشی‌سازی: رویکردی نوین در تعامل با مخاطب» می باشد.
این مقاله به بررسی رابطه بین روابط‌عمومی، پیجینگ (پیام‌رسانی هدفمند)، شخصی‌سازی و سفارشی‌سازی در تعامل با مخاطب می‌پردازد.
در دنیای امروز که رقابت در جذب و حفظ مخاطب بسیار شدید است، سازمان‌ها نیازمند رویکردهای نوین و کارآمدی هستند تا بتوانند ارتباط مؤثر و پایداری با مخاطبان خود برقرار کنند.
با رشد فناوری اطلاعات و گسترش شبکه‌های اجتماعی، روش‌های سنتی روابط‌عمومی دیگر پاسخگوی نیازهای پیچیده و متنوع مخاطبان نیستند. در این راستا، ابزارهایی همچون پیجینگ به‌معنای ارسال پیام‌های هدفمند با استفاده از داده‌های دقیق و تحلیل‌های عمیق، امکان برقراری ارتباطی نزدیک‌تر و شخصی‌تر با مخاطبان را فراهم می‌کنند.
شخصی‌سازی پیام‌ها به سازمان‌ها این فرصت را می‌دهد که محتوا را متناسب با نیازها و علایق فردی مخاطبان تنظیم کنند که نتیجه آن، افزایش تعامل و رضایت مشتریان است. از سوی دیگر، سفارشی‌سازی تجربه‌ها و خدمات، فراتر از شخصی‌سازی رفته و به مخاطبان اجازه می‌دهد تا در فرآیند طراحی و ارائه محصولات و خدمات، مشارکت فعال داشته باشند و این امر حس مالکیت و ارتباط عمیق‌تری را ایجاد می‌کند.
مقاله با بهره‌گیری از مطالعات موردی و نظریه‌های موجود، به بررسی چگونگی تلفیق این مفاهیم در استراتژی‌های روابط‌عمومی می‌پردازد و راهکارهایی عملی برای پیاده‌سازی آن‌ها در سازمان‌ها ارائه می‌دهد. در نهایت، این پژوهش نشان می‌دهد که چگونه استفاده هم‌زمان از روابط‌عمومی مؤثر، پیام‌رسانی هدفمند، شخصی‌سازی و سفارشی‌سازی می‌تواند به افزایش اعتماد، رضایت و وفاداری مخاطبان منجر شود. این روش‌ها با ترکیب فناوری‌های نوین و رویکردهای انسانی، به سازمان‌ها امکان می‌دهند تا در محیطی پر از رقابت، متمایز شده و ارتباطی پایدار و معنادار با مخاطبان خود برقرار کنند.

مقاله سوم: علی کمایی (شرکت بهره‌برداری نفت و گاز آغاجاری)، تحت عنوان «شخصی‌سازی در روابط‌عمومی: کلید ارتباط موثر در دنیای هوش مصنوعی» می باشد.
با توجه به رشد سریع تکنولوژی‌های دیجیتال، سازمان‌ها نیازمند استراتژی‌هایی هستند که بتوانند ارتباطات خود را با مخاطبان به صورت شخصی‌سازی‌شده و هدفمند انجام دهند. هوش مصنوعی با ارائه ابزارهایی مانند تحلیل داده‌های کلان، یادگیری ماشین و پردازش زبان طبیعی ، امکان شخصی‌سازی پیام‌ها و تعاملات را به میزان قابل‌توجهی افزایش داده‌است. این مقاله با بررسی مطالعات موردی و تحلیل داده‌ها، نشان می‌دهد که چگونه هوش مصنوعی می‌تواند به سازمان‌ها کمک کند تا ارتباطات مؤثرتر و کارآمدتری با مخاطبان خود برقرار کنند. همچنین چالش‌های اخلاقی و حریم خصوصی مرتبط با استفاده از هوش مصنوعی در روابط‌عمومی نیز مورد بحث قرار می‌گیرد. در نهایت، نتیجه‌گیری می‌شود که شخصی‌سازی در روابط‌عمومی، با کمک هوش مصنوعی می‌تواند به‌عنوان کلیدی برای موفقیت سازمان‌ها در دنیای پیچیده امروز عمل کند.

مقاله چهارم: امین محمدپور (کارشناس روابط‌عمومی شرکت مهندسی و ساخت تجهیزات سپاهان مپنا)، تحت عنوان «راهکارهای شخصی‌سازی در روابط‌عمومی با تأکید بر مدیریت روابط رسانه‌ای» می باشد.
شخصی‌سازی در روابط‌عمومی به‌عنوان یک متد مدرن، به سازمان‌ها امکان می‌دهد تا به‌طور مؤثرتر با رسانه‌ها ارتباط برقرار کنند و پیام‌های خود را به شیوه‌ای شخصی‌سازی‌شده انتقال دهند.
این مقاله به بررسی سه زیرمحور اصلی در این زمینه می‌پردازد: ارائه اخبار و اطلاعات شخصی‌سازی‌شده به رسانه‌ها، ایجاد روابط شخصی با خبرنگاران و مدیریت رسانه‌های اجتماعی.
همچنین، تأثیر این رویکردها بر بهبود ارتباطات و افزایش تأثیرگذاری سازمان‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد. در این راستا، روش‌ها و استراتژی‌های کاربردی که می‌تواند به روابط‌عمومی‌ها کمک کند، تحلیل می‌شود.

 مقاله پنجم: جعفر ماهان پور (کارشناس ارشد مطالعات فرهنگی و رسانه، مدیر روابط‌عمومی و برند)، تحت عنوان «شخصی‌سازی در ارتباطات چاپی و رسانه‌ای: رویکردها، مزایا و چالش‌ها» می باشد.
این مقاله به بررسی رویکردهای مختلف شخصی‌سازی در ارتباطات چاپی و رسانه‌ای می‌پردازد. با تمرکز بر طراحی و ارائه پیام‌هایی که متناسب با نیازها و علایق منحصربه‌فرد مخاطبان است، این مطالعه اهمیت استراتژی‌های ارتباطی سفارشی‌شده را در جذب و حفظ مخاطبان تشریح می‌کند. مزایای پیام‌رسانی شخصی‌سازی‌شده، از جمله افزایش تعامل مخاطب و وفاداری، مورد بحث قرار می‌گیرد. علاوه‌براین، چالش‌های حفظ حریم خصوصی و مدیریت هزینه‌های تولید در رسانه‌های سنتی و دیجیتال نیز برجسته شده‌است. این مقاله با توصیه‌هایی برای سازمان‌هایی که به‌دنبال اجرای موثر شخصی‌سازی در استراتژی‌های ارتباطی خود هستند، به پایان می‌رسد.

مقاله ششم: عباس خسروانی (دکتری جامعه شناسی، سخنگوی شورای اسلامی شهر اراک)، تحت عنوان « نقش هوش مصنوعی در شخصی‌سازی پیام‌ها» می باشد.
هوش مصنوعی از جمله فن‌آوری‌های فراگیری است که در همه قلمروها از جمله ارتباطات و روابط‌عمومی نقش کلیدی ایفا می‌کند و این نقش روزبه‌روز پراهمیت‌تر می‌شود و مانند فضای مجازی که در مقابل فضای واقعی، فضای دومی را ایجاد کرد، یک زیست‌بوم جدیدی را در کنار زیست‌بوم‌های دیگر ایجاد کرده و بسیاری از رخدادها و تحولات آینده دنیا در این زیست‌بوم شکل می‌گیرد.
موضوع شخصی‌سازی در روابط‌عمومی به‌معنای ایجاد تجربه‌های سفارشی و هدفمند برای هر فرد یا گروه خاص است که باعث افزایش تعامل و اثربخشی پیام‌های ارتباطی می‌شود. در دنیای امروز، با پیشرفت فناوری و افزایش دسترسی به داده‌های بزرگ، توانایی برقراری ارتباطات شخصی‌سازی‌شده به یک ضرورت اساسی تبدیل شده است.
در این مقاله ضمن تعریف هوش مصنوعی و ماهیت و شاخه‌های آن در عرصه ارتباطات و روابط‌عمومی و کارویژه‌های آن به بررسی کارویژه شخصی‌سازی پیام‌ها توسط هوش مصنوعی در عرصه روابط‌عمومی پرداخته‌ایم.
فهم دقیق هوش مصنوعی و بکارگیری درست آن در عرصه ارتباطات و روابط‌عمومی و غلبه بر چالش‌های موجود، بهترین رویکرد در مواجهه با هوش مصنوعی است. تدوین و اجرای دقیق یک نقشه راه جامع برای پیاده‌سازی هوش مصنوعی، به سازمان‌ها کمک می‌کند تا از چالش‌ها و موانع احتمالی عبور کرده و به اهداف خود دست پیدا کنند.

مقاله هفتم: عادل میرشاهی، تحت عنوان (نقش روابط‌عمومی اینترنتی در شخصی‌سازی محتوا برای مخاطبان» می باشد.

روابط‌عمومی اینترنتی به‌عنوان ابزاری مهم در دنیای دیجیتال مدرن برای مدیریت ارتباطات سازمان‌ها با مخاطبان خود ظهور کرده‌است. یکی از ابعاد کلیدی سئو پی‌آر، شخصی‌سازی محتواست که به سازمان‌ها کمک می‌کند تا با بهبود دسترسی و جذب مخاطبان، محتوای خود را به‌صورت هدفمندتر و شخصی‌تر ارائه دهند. این مقاله که با روش مطالعه کتابخانه‌ای نوشته شده‌است، به بررسی چگونگی بهره‌برداری از سئو پی‌آر برای شخصی‌سازی محتوا می‌پردازد و نقش آن در تقویت تعامل با مخاطبان و بهبود تجربه کاربری را بررسی می‌کند.

مقاله هشتم: نرمین قادری (کارشناس سلامت و رسانه مدیریت روابط‌عمومی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، (نویسنده مسئول))، معین حسن‌زاده (کارشناس روابط عمومی مدیریت روابط‌عمومی دانشگاه علوم پزشکی گیلان)، سید علی حزنی (مدیر روابط‌عمومی دانشگاه علوم پزشکی گیلان)، تحت عنوان «شخصی‌سازی ارتباط با رسانه‌ها: رویکردی نوین در دانشگاه علوم پزشکی گیلان» می باشد.
دانشگاه علوم پزشکی گیلان، به‌عنوان یکی از نهادهای پیشرو در حوزه سلامت استان، همواره در تلاش برای برقراری ارتباطی مؤثر و شفاف با رسانه‌ها بوده‌است. ارتباط مؤثر با رسانه‌ها، نقش حیاتی در اطلاع‌رسانی صحیح و به‌موقع به جامعه و جلب اعتماد عمومی دارد. در دنیای امروز، با توجه به تنوع رسانه‌ها و اهمیت ارتباطات شخصی‌سازی شده، دانشگاه علوم پزشکی گیلان رویکردی نوین در ارتباط با رسانه‌ها اتخاذ کرده‌است. این رویکرد، بر پایه ارائه خدمات ویژه و شخصی‌سازی‌شده به خبرنگاران و اصحاب رسانه فعال در حوزه سلامت استوار است. هدف از این رویکرد، تقویت روابط با رسانه‌ها، افزایش اعتماد متقابل و تسهیل در اطلاع‌رسانی به‌موقع و دقیق است.

مقاله نهم: سمانه بامشاد (د انشجوی دکتری علوم ارتباطات اجتماعی)، تحت عنوان«نقش هوش مصنوعی و داده‌کاوی در شخصی‌سازی پیام‌ها: کاربردها وچالش‌ها در روابط‌عمومی» می باشد.
در دنیای امروزی، اطلاعات به‌عنوان منبعی ارزشمند برای بهبود ارتباطات سازمانی شناخته می‌شوند. شخصی‌سازی پیام‌ها فرآیندی است که در آن پیام‌ها بر اساس داده‌های رفتاری، علایق فردی و نیازهای خاص هر کاربر طراحی می‌شوند. هوش مصنوعی و داده‌کاوی به‌عنوان دو فناوری پیشرفته، امکان تحلیل داده‌های بزرگ و ایجاد پیام‌های هدفمند را فراهم می‌کنند. این فناوری‌ها با استفاده از الگوریتم‌های پیشرفته می‌توانند رفتار کاربران را پیش‌بینی کرده و پیام‌هایی متناسب با نیاز و علایق هرفرد تولید کنند. این رویکرد نه‌تنها باعث افزایش تعامل و وفاداری مخاطبان می‌شود، بلکه می‌تواند اثربخشی کمپین‌های ارتباطی و تبلیغاتی را به‌طورقابل توجهی بهبود بخشد. مقاله حاضر به بررسی کاربردهای هوش مصنوعی و داده‌کاوی در شخصی‌سازی پیام‌ها و تأثیرآن‌ها بر اثربخشی روابط‌عمومی می‌پردازد. در این تحقیق، ابتدا مفاهیم کلیدی و پیشینه نظری این فناوری‌ها تحلیل شده و سپس کاربردهای عملی آن‌ها، چالش‌ها و فرصت‌های موجود در این زمینه مورد بررسی قرار می‌گیرد. نتایج پژوهش نشان می‌دهد که این فناوری‌ها می‌توانند با شخصی‌سازی پیام‌ها، تعامل مخاطبان را بهبود بخشیده و اثربخشی روابط‌عمومی را افزایش دهند. همچنین، چالش‌هایی همچون مسائل حریم خصوصی و تعصبات الگوریتمی دراین فرآیند مطرح هستند که پیشنهادهایی برای رفع آن‌ها ارائه می‌شود.

مقاله دهم: فرزانه دهقانی (دانشجوی دکترای مدیریت رسانه و اطلاعات ، اصفهان ، دانشگاه آزاد اسلامی خوراسگان)، تحت عنوان «فرصت‌ها و چالش‌های شخصی‌سازی داده‌ها در روابط‌عمومی» می باشد.
در عصر دیجیتال، تحول فناوری و افزایش دسترسی به داده‌های کاربران، به‌طور چشمگیری شیوه‌های روابط‌عمومی را متحول کرده است. شخصی‌سازی به‌عنوان یک رویکرد کلیدی در این حوزه شناخته شده، که به سازمان‌ها اجازه می‌دهد تا با مخاطبان خود ارتباطی موثرتر و معنا‌دارتر برقرار کنند. بااین‌حال، این روند همراه با چالش‌های مهمی از جمله حریم خصوصی داده‌ها و مباحث اخلاقی است که نیاز به توجه ویژه دارد. حریم خصوصی داده‌ها، به‌ویژه در زمینه‌های جمع‌آوری و استفاده از اطلاعات شخصی، یکی از مسائل اصلی در عصر اطلاعات به‌شمار می‌رود.
در این رابطه سازمان‌ها نه‌تنها باید به فکر افزایش تعامل و تجربه مثبت برای مشتریان باشند، بلکه موظف به رعایت حقوق مدنی و حفظ حریم خصوصی اطلاعات کاربران نیز هستند. چالش‌های اخلاقی مرتبط با شخصی‌سازی، شامل نگرانی‌هایی پیرامون نوع داده‌های جمع‌آوری شده، روش‌های پردازش و استفاده از این داده‌ها و تاثیرات آن بر اعتماد عمومی است.
هدف از تهیه این مقاله، مروری به چالش‌ها و فرصت‌های شخصی‌سازی در روابط‌عمومی با تاکید بر اهمیت برقراری توازن میان شخصی‌سازی و حفظ حریم خصوصی و ارائه راهکارها و توصیه‌هایی برای سازمان‌ها در راستای مدیریت مناسب این حوزه است.

مقاله یازدهم: دمیرچی، رضا (مدرس دانشگاه علوم و فنون البرز استان قزوین)، تحت عنوان «نقش هوش مصنوعی و داده‌کاوی در شخصی‌سازی پیام‌ها» می باشد.
هوش مصنوعی یکی از سریع‌ترین حوزه‌های فناوری در حال رشد است و در طیف گسترده‌ای از کاربردها استفاده می‌شود و در حال تبدیل شدن به یک ابزار استاندارد در حوزه روابط‌عمومی است. هوش مصنوعی علاوه بر تولید محتوای روابط‌عمومی، در داده‌کاوی پیام می‌تواند کاربرد موثری داشته باشد. مدیران و تولیدکنندگان نرم‌افزار روابط‌عمومی معتقدند که هوش مصنوعی می‌تواند نقش مهمی در تجزیه و تحلیل داده‌ها برای شناسایی روندها و فرصت‌ها و تولید محتوای جذاب و مرتبط داشته باشد و نقش مهمی در آینده روابط‌عمومی ایفا کند. ازاین‌رو در مقاله حاضر، با استفاده از روش توصیفی – اسنادی نقش هوش مصنوعی و داده‌کاوی در شخصی‌سازی پیام‌ها را مورد مطالعه و مداقه قرار داده و تبیین شده است.

مقاله دوازدهم: مجید خلخالی (کارشناس مسئول دفتر روابط‌عمومی و آموزش همگانی شرکت آب و فاضلاب شهرستان خوی)، تحت عنوان «نقش هوش مصنوعی و داده‌کاوی در شخصی‌سازی پیام‌ها» می باشد.
در عصر دیجیتال، حجم عظیمی از داده‌ها به‌طور مداوم تولید و ذخیره می‌شود. این داده‌ها شامل اطلاعاتی از فعالیت‌های روزمره کاربران، سلایق شخصی و تعاملات آن‌ها با پلتفرم‌های مختلف است. هوش مصنوعی و داده‌کاوی به‌عنوان ابزارهای قدرتمند برای تحلیل این داده‌ها و استخراج الگوهای مفید، نقش اساسی در شخصی‌سازی پیام‌ها دارند. این مقاله به بررسی مفهوم هوش مصنوعی و داده‌کاوی، نقش آن‌ها در شخصی‌سازی پیام‌ها، و چالش‌ها و فرصت‌های موجود در این زمینه می‌پردازد. در نهایت، مثال‌هایی از کاربردهای واقعی و مزایای عملی این فناوری‌ها در صنایع مختلف ارائه می‌شود.

مقاله سیزدهم: حامد کاظم‌زاده خوئی (دکترای مدیریت حرفه‌ای کسب و کار (DBA)- گرایش رسانه و ارتباطات، مدیرمسئول ماهنامه ندای قلم)، تحت عنوان «استراتژی‌های شخصی‌سازی در روابط‌عمومی: تحلیل چالش‌ها و فرصت‌ها در عصر دیجیتال» می باشد.
شخصی‌سازی در روابط‌عمومی به‌عنوان یکی از استراتژی‌های نوین، به سازمان‌ها این امکان را می‌دهد که پیام‌های خود را به‌طور هدفمند و متناسب با نیازهای خاص هر رسانه و مخاطب ارائه دهند. این مقاله به بررسی مفهوم شخصی‌سازی، استراتژی‌های مختلف آن، چالش‌ها و فرصت‌های موجود پرداخته و با تحلیل دقیق، نشان می‌دهد که چگونه این رویکرد می‌تواند به بهبود روابط‌عمومی و تقویت ارتباطات سازمان‌ها کمک کند. افزون بر این، به نقش و اهمیت شخصی‌سازی در ارتباطات با رسانه‌ها پرداخته شده است.

مقاله چهاردهم: علیرضا شواخی‌زواره (کارشناس روابط‌عمومی)، تحت عنوان «شخصی‌سازی در روابط‌عمومی مدرن: کلید موفقیت در ارتباطات هدفمند» می باشد.

در عصر دیجیتال، روابط‌عمومی به‌عنوان ابزاری حیاتی برای ارتباط با مخاطبان و مدیریت تصویر برند شناخته می‌شود. با پیشرفت فناوری و تغییرات در رفتار مصرف‌کنندگان، مفهوم شخصی‌سازی به یکی از استراتژی‌های کلیدی در روابط‌عمومی تبدیل شده‌است. این مقاله به بررسی اهمیت شخصی‌سازی و تأثیر آن بر ارتباطات برند و مشتری می‌پردازد.

شخصی‌سازی به‌معنای ایجاد تجربه‌های منحصربه‌فرد برای هر فرد بر اساس نیازها، علایق و رفتارهای اوست و می‌تواند به شکل‌های مختلفی از جمله شخصی‌سازی مبتنی بر داده، رفتار و احساسات انجام شود. تأثیرات شخصی‌سازی شامل بهبود تجربه مشتری، تقویت تصویر برند و افزایش تعاملات مشتریان با برند است.

تاریخچه شخصی‌سازی در روابط‌عمومی به دهه‌های گذشته برمی‌گردد و با ظهور فناوری‌های نوین، شتاب بیشتری گرفته است. ابزارها و تکنیک‌های مختلفی مانند نرم‌افزارهای CRM، ابزارهای تحلیل داده و ایمیل مارکتینگ به برندها کمک می‌کند تا به‌طور مؤثرتری به نیازهای مشتریان پاسخ دهند.

بااین‌حال، چالش‌هایی نیز در این زمینه وجود دارد، از جمله نگرانی‌های حریم خصوصی، نیاز به توازن بین شخصی‌سازی و عمومی‌سازی و چالش‌های فنی. آینده شخصی‌سازی به سمت تبدیل شدن به یک استاندارد پیش می‌رود و برندها باید به‌طور مداوم استراتژی‌های خود را به‌روز کنند.

نمونه‌های موفقی از برندها مانند نتفلیکس، آمازون و نایک، نشان‌دهنده تأثیر مثبت شخصی‌سازی بر وفاداری مشتریان و بهبود تجربه آن‌هاست. در نهایت، شخصی‌سازی در روابط‌عمومی مدرن نه‌تنها به بهبود ارتباطات برند و مشتری کمک می‌کند، بلکه به‌عنوان ابزاری استراتژیک برای مدیریت تصویر برند و افزایش وفاداری مشتریان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مقاله پانزدهم: عالیه نقیب الذاکرین بافقی (کارشناس امور بین الملل روابط عمومی شرکت سنگ آهن مرکزی ایران)، تحت عنوان «‌سازی در روابط‌عمومی: کلید ارتباط مؤثر در دنیای هوش مصنوعی» می باشد.

هدف از نگارش این مقاله، بررسی موضوع شخصی سازی در روابط عمومی است تا بر اساس آن بتوانیم توصیه ای متناسب با خصوصیت شخصی افراد ارائه دهیم. در دنیای کنونی که هوش مصنوعی به یاری روابط عمومی آمده، شخصی سازی بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. برای ارتباط بهتر و صمیمی¬تر مخاطبین با روابط عمومی و بهبود بیشتر اطلاع رسانی، نیاز است که کارکنان روابط عمومی و مخاطبین را با هوش مصنوعی و شخصی سازی آشنا کرد، آموزش لازم را به آنها داد و نگذاشت تا چالش های پیش رو مانع رشد و ترقی روابط عمومی در دنیای دیجیتال امروز شود. با شخصی سازی می¬توان تجربه های ماندگاری از ارتباط بین روابط عمومی و مخاطبان ایجاد کرد و نقش مهمی در کاهش نگرانی‌ها و حفظ اعتماد عمومی داشت.

مقاله شانزدهم: علی پورعبداله (کارشناسی ارشد رشته برنامه‌ریزی شهری و منطقه‌ای، دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره))، تحت عنوان «بررسی تاثیر ارتباط تبلیغات شخصی‌سازی‌شده با نگرانی حفظ حریم خصوصی در شبکه‌های اجتماعی؛ مطالعه موردی: کاربران شبکه اجتماعی تلگرام» می باشد.

امروزه به‌منظور برطرف کردن آگه‌ های تبلیغات متمرکز، تبلیغ‌کنندگان پیام‌های سفارشی را برای یک مصرف‌کننده مشخص بر اساس اطلاعات شخصی آنها ارائه می‌دهند. این تکنیک هدفمند یک روش موفقیت‌آمیز برای تبلیغ‌کنندگان به‌منظور افزایش اثربخشی تبلیغات است، اما این روش همچنین باعث نگرانی در خصوص حفظ حریم خصوصی می‌شود.

با استفاده از یک نظرسنجی، مطالعه‌ی فعلی تأثیر ارتباط تبلیغات شخصی‌سازی‌شده و نگرانی‌های مربوط به حفظ حریم خصوصی بر تبلیغات رسانه‌ی اجتماعی تلگرام را بررسی می‌کند. نتایج نشان می‌دهد که ارتباط تبلیغات شخصی‌سازی‌شده بر اثربخشی تبلیغات تأثیر می‌گذارد؛ مانند افزایش توجه به تبلیغات و کاهش اجتناب از تبلیغات.

بااین‌وجود ارتباط تبلیغات شخصی‌سازی‌شده همچنین موجب افزایش نگرانی‌های مربوط به حفظ حریم خصوصی می‌شود که در نهایت باعث جلوگیری از تبلیغات در رسانه‌های اجتماعی می‌شود. مفاهیم نظری و عملی یافته‌ها مورد بحث قرار گرفته‌است.

جامعه آماری این تحقیق شامل کاربران شبکه اجتماعی تلگرام به تعداد۶۴۰۰ نفر است که با استفاده از روش نمونه‌گیری در دسترس، انتخاب شده‌اند. روش نمونه‌گیری تحقیق روش احتمالی است و تعیین حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان تعداد ۳۶۱ نفر از کاربران انتخاب و به پرسشنامه‌ها پاسخ دادند. نوع تحقیق حاضر از لحاظ مسئله و هدف تحقیقی کاربردی و از لحاظ روش تحقیق، یک تحقیق توصیفی و پیمایشی است. برای جمع‌آوری داده‌ها نیز از پرسشنامه استفاده شده‌است. پایایی پرسشنامه به روش آلفای کرونباخ برای متغیرها ۹۲۹ .0 محاسبه شد. برای روایی پرسشنامه با استفاده از نظرات و پیشنهادات چند تن از اساتید دانشگاه و کارشناسان و همچنین با استفاده از روش تحلیل عاملی تاییدی بهره گرفته شده‌است. جهت تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از روش تحلیل مسیر استفاده‌شد. یافته‌های نهایی تحقیق در نرم افزار SPSS و PLS حاکی از وجود ارتباط معنادار بین تبلیغات شخصی‌سازی‌شده با اجتناب و توجه به تبلیغات در بین کاربران تلگرام است.

مقاله هفدهم: ولید آلبوناصر، تحت عنوان «شخصی‌سازی رویدادها در روابط‌عمومی‌ با مطالعه موردی جشنواره ملی شکرستان» می باشد.
شخصی‌سازی رویدادها یکی از استراتژی‌های نوین در حوزه روابط عمومی است که بر ایجاد تعامل عمیق‌تر و مؤثرتر میان سازمان‌ها و مخاطبان تأکید دارد. این مقاله به بررسی مفهوم شخصی‌سازی در روابط عمومی، مزایای آن و نقش آن در هدایت افکار عمومی می‌پردازد. همچنین، جشنواره ملی شکرستان به‌عنوان یک مطالعه موردی بررسی می‌شود که چگونه با استفاده از شخصی‌سازی، توانسته است مخاطبان را به‌طور مؤثر جذب کرده و ارتباطی پایدار با جامعه هدف ایجاد کند.

مقاله هجدهم: ساسان مهران‌پور (کارشناس اداره کل روابط عمومی بانک ملی ایران)، تحت عنوان «نقش هوش مصنوعی در شخصی‌سازی روابط عمومی بانک‌ها» می باشد.
در دنیای امروز، بانک‌ها به‌عنوان یکی از کلیدی‌ترین نهادهای اقتصادی در هر کشور، نیازمند ارتباط مؤثر و پایدار با مشتریان خود هستند. روابط عمومی به‌عنوان پل ارتباطی میان بانک و مشتری، نقش مهمی در جلب اعتماد و رضایت عمومی ایفا می‌کند. با پیشرفت تکنولوژی و ظهور هوش مصنوعی ، امکان بهره‌گیری از روش‌های نوین برای بهبود شخصی‌سازی ارتباطات و ارتقاء کیفیت خدمات فراهم شده‌است. این مقاله به بررسی تأثیر هوش مصنوعی بر شخصی‌سازی روابط‌عمومی در بانک‌های دولتی ایران می‌پردازد. هدف اصلی، ارائه راهکارهایی عملی برای مدیران ارشد روابط‌عمومی بانک‌هاست تا بتوانند با استفاده از تکنولوژی‌های جدید، تجربه‌ای متمایز برای مشتریان خلق کنند. بانک‌ها به‌دلیل تنوع خدمات و نیازهای متفاوت مشتریان، نیازمند استفاده از روش‌های شخصی‌سازی‌شده در ارتباطات خود هستند. در شرایط رقابت شدید در بازار مالی ایران، استفاده از هوش مصنوعی می‌تواند به‌عنوان مزیتی استراتژیک در بهبود کیفیت خدمات روابط‌عمومی عمل کند.

مقاله نوزدهم: مهدی هاشملو کارشناس (ارشد مدیریت رسانه دانشگاه تهران، کارشناس ارتباطات بانک سپه)، مریم همتی (کارشناس ارشد مطالعات فرهنگی و رسانه، کارشناس توسعه مشارکت‌های سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور)، شبنم بختیاری (دانشجوی دکتری تخصصی علوم ارتباطات اجتماعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، رئیس اداره تولید محتوای شرکت گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو) تحت عنوان « مدیریت بحران‌ها از طریق هوش مصنوعی و شخصی‌سازی ارتباطات مطالعه موردی شرکت ایران‌خودرو».

انقلاب جدید فناوری مبتنی هوش مصنوعی، کلان داده، اینترنت اشیاء، اطلاعات و علوم کوانتومی و همچنین همگرایی و هم‌افزایی بسیاری از فناوری‌های مرتبط دیگر، این ظرفیت را دارد که در آینده نه‌چندان دور جامعه، سازمان و زندگی فردی را متحول سازد. برخی جنبه‌ها و کاربردهای مؤثر هوش مصنوعی هم‌اکنون در محصولات، خدمات و ابزارهای نوین قابل‌مشاهده است. یک از عرصه‌های جدیدی که کاربردهای هوش مصنوعی در آن موردتوجه قرارگرفته، عرصه مدیریت است. امروزه استفاده از هوش مصنوعی در بهبود و یا حتی تحول در انجام وظایف معمول مدیریت مثل برنامه‌ریزی، سازمان‌دهی، هدایت، هماهنگی، گزارش دهی، بودجه‌بندی، کارمند یابی و غیره امری شناخته‌شده است. این مقاله به بررسی نقش هوش مصنوعی در مدیریت بحران‌ها و شخصی‌سازی ارتباطات با تمرکز بر مطالعه موردی شرکت ایران‌خودرو می‌پردازد. با استفاده از فناوری‌هایی مانند یادگیری ماشین، پردازش زبان طبیعی و تحلیل داده‌ها، هوش مصنوعی می‌تواند به شناسایی سریع بحران‌ها، پیش‌بینی تأثیرات آن‌ها و ارائه راهکارهای شخصی‌سازی شده به کارکنان و مشتریان کمک کند. این مقاله همچنین چالش‌های اخلاقی، فنی و اجتماعی مرتبط با استفاده از هوش مصنوعی در این حوزه را مورد بحث قرار می‌دهد. نتایج نشان می‌دهد که هوش مصنوعی می‌تواند زمان پاسخ‌گویی به بحران‌ها را کاهش داده و رضایت ذینفعان را افزایش دهد.

کتاب «شخصی‌سازی در روابط‌عمومی: استراتژی‌های نوین برای ارتباط مؤثر» از دو منظر نظری و عملی می تواند برای مدیران و کارگزاران روابط عمومی، دانشجویان رشته ارتباطات و روابط عمومی و کلیه علاقمندان به این حوزه مهم ارتباطی مفید و ارزشمند باشد.

اینجانب ضمن تشکر از دبیرکل محترم کنفرانس و اعضای محترم کمیته علمی از همه دست اندرکاران برگزاری این کنفرانس مهم و تاثیرگذار و همچنین از تک تک اعضای خانواده بزرگ روابط عمومی کشور، به ویژه نویسندگان محترم مقالات کتاب، که با مشارکت جدی و صمیمانه آنها بر هم افزایی علمی و عملی این کنفرانس افزوده اند، سپاسگزاری کنم.

منابع
آدام، س. و مایر، م. (۲۰۱۰). شخصی‌سازی سیاست: یک بررسی انتقادی و برنامه پژوهشی. آنال‌های انجمن بین‌المللی ارتباطات، ۳۴(۱)، ۲۱۳–۲۵۷. [doi:10.1080/23808985.2010.11679101] استرومبک، ی. (۲۰۰۸). چهار مرحله میانجی‌شدن: تحلیلی بر میانجی‌شدن سیاست. اینترنشنال ژورنال آو پرس/پالیتیکس، ۱۳، ۲۲۸–۲۴۶.
برتش‌اشنایدر، ف. و فولبراشت، م. (۲۰۱۱). شخصی‌سازی پوشش شرکتی. در هِلم، اس.، لیر-گوبرز، ک. و اشتورک، اس. (ویراستاران)، مدیریت شهرت (صفحه‌های ۲۶۷–۲۸۹). اشپرینگر.
پرایزرز، س؛ کراس، و. پ.؛ کَتس، آ. اس (۲۰۱۸). شخصی‌سازی سیاست دموکراتیک و چالش برای احزاب سیاسی، لندن: انتشارات ECPR.
پولاخ، آی. و کربلر، ا. (۲۰۱۱). نمایش شایستگی: مطالعه مدیریت تأثیر در پروفایل‌های مدیرانعامل آمریکایی و اروپایی. ژورنال آو بیزینس کامیونیکیشن، ۴۸(۴)، ۳۵۵–۳۷۲.
راحت، گ. و شیفر، ت. (۲۰۰۷). شخصی‌سازی یا شخصی‌سازی‌ها: اسرائیل ۱۹۴۹-۲۰۰۳. پالیتیکال کامیونیکیشن، ۲۴(۱)، ۶۵–۸۰.
لی، ئی-ج. و اوه، س. ی. (۲۰۱۲). شخصی‌سازی یا غیرشخصی‌سازی؟ چه زمانی و چگونه توییت‌های شخصی‌شده سیاستمداران بر واکنش عمومی تأثیر می‌گذارند؟ ژورنال آو کامیونیکیشن، ۶۲(۶)، ۹۳۲–۹۴۹.
مک‌گرگور، اس. سی. (۲۰۱۸). شخصی‌سازی، رسانه‌های اجتماعی و رأی دادن: تأثیر توییت‌های شخصی‌سازی‌شده نامزد بر قصد رأی. نیومدیا اند سوسایتی، ۲۰(۳)، ۱۱۳۹–۱۱۶۰.
ون آلست، پ.، شیفر، ت. و استانیِر، ج. (۲۰۱۲). شخصی‌سازی ارتباطات سیاسی میانجی: مروری بر مفاهیم، عملیات‌سازی و یافته‌های اصلی. ژورنالیسم، ۱۳(۲)، ۲۰۳–۲۲۰.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *