هوشنگ عباس‌زاده

براي دانش‌آموختگان رشته روابط‌عمومی، ارتباطات و روزنامه‌‌نگاري نامي آشناست. 31 سال است هر دانشجويي كه از دانشكده ارتباطات سابق و علوم اجتماعي فعلي كه وابسته به دانشگاه علامه طباطبايي است فارغ‌التحصيل مي‌شود، پاي درس اين استاد، واحدهاي روابط عمومي، شناخت افكار عمومي و تاريخ روزنامه‌نگاري را مي‌گذراند.

گذشت زمان و فراز و نشيب روزگار نتوانسته تبسم و خنده‌رويي هميشگي را از استاد هوشنگ عباس‌زاده بگيرد، لبخند و تبسمي كه او لازمه كار روابط عمومي مي‌داند و تاكيد مي‌كند كه «اولين برخورد مسوول روابط‌عمومي با مخاطبان سازمان، قضاوت هميشگي افكار عمومي درباره آن سازمان را رقم مي‌زند.»

دانش‌آموختگان روزنامه‌نگاري و روابط عمومي در حوزه كار حرفه‌اي، وارد رابطه‌اي پيوسته با يكديگر مي‌شوند كه سال‌هاست در ميانه شفافيت و تيرگي، تلخكامي و شادكامي و بدبيني و خوشبيني در نوسان است و هوشنگ عباس‌زاده سال‌هاست كه به اين دانش‌آموختگان كه بسياري از آنان در سطوح عالي مديريت سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها و شركت‌هاي بزرگ خصوصي فعال بوده و هستند مي‌گويد كه «هميشه حق با مشتري است و اين شما هستيد كه در قضاوت افكار عمومي از عملكرد سازمان موثريد.»

او البته بزرگ‌ترين ظلم به حرفه روابط عمومي را دركي نادرست و متاسفانه فراگير مي‌داند كه معتقد است روابط عمومي بايد ضعف‌هاي سازمان را بپوشاند و نقاط قوت را برجسته كند.

هوشنگ عباس‌زاده مي‌گويد: افرادي كه به عنوان كارشناس يا مدير روابط عمومي در اين حرفه مشغول كارمي‌شوند، خود را باور كنند و بدانند روابط عمومي يك رسالت است نه يك شغل و ماموريت و وظيفه معمولي. از طريق روابط عمومي مي‌توان پلي مطمئن بين يك سازمان و موسسه و مخاطبان عام و خاص ايجاد كرد.

وي معتقد است: با اين كه بيش از 50 سال از تاسيس واحدهاي روابط عمومي مي‌گذرد؛ اما هنوز واحدهاي روابط عمومي، دوران ابتدايي خود را مي‌گذراند و به بلوغ كامل نرسيده و نهادينه نشده است. او همچنان گله دارد كه مسوولان وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها از مديران روابط عمومي خود، حرف‌شنوي ندارند.

امروز استاد هوشنگ عباس‌زاده بازنشسته مي‌شود و دانشجويان قديمي و جديد اين استاد، به همين مناسبت، مراسمي در دانشكده علوم اجتماعي دانشگاه علامه طباطبايي برگزار كرده‌‌اند. عبا‌س‌زاده در سال 1330 در شهر مشهد به دنيا آمد. سال 1350 به عنوان دانشجوي روابط عمومي در دانشكده علوم ارتباطات اجتماعي مشغول به تحصيل شد و پس از تكميل تحصيلات عالي در رشته مطالعات رفتاري دانشگاه ايالتي اوكلاهاماي آمريكا، از اواخر سال 1356 در دانشكده علوم ارتباطات مشغول به تدريس شد. او از استاداني چون دكتر حميد نطقي و دكتر كاظم معتمدنژاد، دانش ‌آموخته و اين دانش را به بيش از 1500 دانشجوي رشته روابط عمومي و روزنامه‌‌نگاري منتقل كرده است.

اگرچه امروز مراسم بازنشستگي اين استاد برگزار مي‌شود، اما او مي‌‌گويد: با توجه به اين كه زود بازنشسته شده‌ام، سعي مي‌كنم به عنوان يك معلم، مسووليت آموزشي و پژوهشي خود را در رشته روابط عمومي ادامه دهم.

محمدرضا عزيزي

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *