پیش به سوی عصر جدید دورکاری

پیش به سوی عصر جدید دورکاری
سازمان بین‎ المللی کار

بدون تردید ما وارد دوران جدیدی از کار کردن شده‌ایم که با دوران گذشته کاملا متفاوت است. ورود ما به سومین دهه از قرن بیست و یکم با همه‌گیری کووید-19 مصادف شد که همین مساله دولت‌ها را وادار ساخته تا برای نجات جان شهروندان‌شان دست به اقدامات متعدد و بی‌سابقه‌ای بزنند. هم اکنون چالش اصلی فراروی بسیاری از دولت‌ها در سرتاسر جهان این است که چگونه قادر خواهند بود تا اقدامات صورت‌گرفته برای حفاظت از جان شهروندان‌شان را تداوم بخشند و سلامت عموم جامعه را تضمین نمایند بدون این‌که لطمات سنگین و جبران ناپذیری را به اقتصاد خود وارد کنند.

 به طورکلی، اقدامات صورت گرفته در زمینه فاصله‌گذاری فیزیکی و اجتماعی از قبیل بستن مدارس، توقف پروازها، ممانعت از اجتماعات و تعطیلی محیط‌های کاری تنها مقدمه‌ای بود بر نبرد اصلی با ویروس کرونا و کند کردن سرعت انتشار آن. با این همه، توقف ناپذیری کووید-19 و آغاز موج‌های بعدی نشان داده که شرایط در آینده به مراتب سخت‎ تر از امروز خواهد بود به‌ویژه آن‌که ظرفیت و توانایی بخش‌های بهداشت و کادر پزشکی به عنوان مبارزان خط مقدم جنگ با کووید-19 به مرور زمان تحلیل می‌رود.

تا پیش از همه‌گیری کووید-19، تنها بخش کوچکی از نیروی کار به طور مداوم در خانه کار می‎ کردند به طوری‏که در میان کشورهای اروپایی، میزان دورکاری کارکنان در دوران پیش از کووید-19، از 30 درصد در کشورهایی مانند دانمارک، هلند و سوئد تا 10 درصد یا کمتر در کشورهایی مانند جمهوری چک، پونان، ایتالیا و لهستان قرار داشت.

 این رقم در ایالات متحده آمریکا حدود20 درصد، ژاپن 16 درصد و در کشوری مثل آرژانتین فقط 6/1 درصد بوده است. با این همه، پس از همه‌گیری کووید-19 و گسترش ترسناک و بی‎سابقه آن در جهان، زنگ‌های خطر برای بسیاری از کشورها، سازمان‌ها، شرکت‌ها و کارفرمایان به صدا درآمد و آن‌ها را وادار ساخت تا به اختیار یا به اجبار، به دورکاری کارکنان‌شان تن در دهند و این چنین بود که دورکاری به پدیده غالب در دنیای کار در دوران همه‌گیری کووید-19تبدیل شد.

واژه‌های کلیدی: کووید-19، دورکاری، کارکنان


1- مقدمه
2- فازهای بعدی دورکاری
3- حصول اطمینان از رفاه کارکنان و حفظ سطح بالای بهره‌وری
تمرکز بر ایمنی و سلامت کارکنان
تمرکز بر مسایل حقوقی دورکاری
تمرکز بر آموزش
تمرکز بر حفظ تعادل بین کار و زندگی
4- توجه به موضوع جنسیت در ارتباط با دورکاری‌های دوران همه‌گیری کووید-19
5- اعتماد و فرهنگ سازمانی
6- سیاست‌گذاری هوشمند به منظور حمایت از سازمان‌ها و کارکنان دورکار
7- نتیجه‌گیری: آینده دورکاری در دوران پساکرونا

منبع: نشریه سازمان بین المللی کار

 

لینک دانلود: https://kpri.ir/product/پیش-به-سوی-عصر-جدید-دورکاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *