پس از آكه حرفه روابطعمومی در نيمه اول قرن بيستم به تدريج در موسسه هاي، بخش خصوصي و دولتي، ابتدا در امريكا و سپس در كشورهاي مختلف اروپايي، بوجود آمد، دست اندركاران، مدرسان، پژوهشگران، كارگزاران و صاحبان علاقه و منافع در اين رشته براي مبادله تجارب، اعتلاي كمي و كيفي كارهاي روابطعمومی، بالا بردن سطح آموزش هاي آن و دفاع از علاقه ها و منافع اين حرفه اقدام به تاسيس انجمن هاي ملي، منطقه اي، قاره اي و جهاني نمودند.
نخستين انجمن روابطعمومی در ايالات متحده امريكا به سال 1948 تشكيل گرديد، و به دنبال آن انجمن هاي مشابهي با اهداف مشابه در ديگر كشورهاي صنعتي تاسيس شد.
در سال 1949 باتلاش انجمن هاي ملي كشورهاي صنعتي و افراد علاقه مند و صاحب منافع «انجمن بین المللی روابطعمومی» تشكيل شد كه مشاور تخصصي رشته خود در شوراي اقتصادي و اجتماعي سازمان ملل متحد مي باشد.
اين انجمن هر سه سال يك بار اقدام به برگزاري يك كنگره جهاني روابطعمومی جهت بررسي مسايل اين رشته، از ميان برداشتن مشكلات و موانع ، كمك به پيشرفت آن و تعيين روندها و جهت ها فعاليت آينده آن مي نمايد و از اشخاص حقيقي و نهادهاي تخصصي براي شركت در اين كنگره دعوت به عمل مي آورد.
آخرين اجلاس جهاني انجمن در آوريل 1994 در كشور اروگوئه تشكيل شد. در صبح روز 12 آوريل كنگره جهاني روابطعمومی رسماً از سوي پرزيدنت لوييس البرتولاسال رييس جمهور كشور ميزبان، در شهر «پونتادلست» (P u n t a D el Este) افتتاح گرديد. رييس جمهوري اروگوئه در سخنراني افتتاحيه خود بر نقش با اهميت روابطعمومی در پيشرفت كشور و پيشبرد مسايل انساني و توسعه اقتصادي و اجتماعي جوامع تاكيد كرد. شعار كنگره سيزدهم انجمن جهاني «مشاركت در اجتماع: روابطعمومی به عنوان مسئوليت همگاني» انتخاب شد.
پس از جلسه افتتاحيه، پروفسور رومن پرزسناك (Roman Perez Senac) استاد و مدرس مشهور گرفت و استادان، پژوهشگران و كارگزاران روابطعمومی شركت كننده از سراسر جهان به ارائه مقالات خود و بحث موضوع مورد بحث روز دوم كنگره «روابطعمومی، مشاركت، مسئوليت پاسخگويي» بود رياست جلسه ها روز دوم به عهده رونالد شيد سانتاندر (Ronald Shield Santander) معاون فدراسيون روابطعمومی انترامريكن بود. در اين روز در زمينه «روابطعمومی و گفت و گوهاي اجتماعي: مسئوليت هاي مشترك » بحث و تبادل نظر به عمل آيد. در بعد از ظهر روز دوم پله ( فوتباليست مشهور امريكاي لاتين) پيرامون روابطعمومی و تعميم ورزش و سلامت جامعه صحبت كرد.
به سبب اهميت حفظ محيط زيست موضوعات صبح روز سوم كنگره جهاني روابطعمومی به اين موضوع پر اهميت پرداخت. عنوان موضوعات مورد بحث عبارت بودند از: «روابطعمومی، توسعه پايدار و ارتباطات اجتماعي»، «روابطعمومی و سازمان حفظ محيط زيست جهاني».
در بعد از ظهر روز سوم اين مسايل مورد بحث قرار گرفت: «رسانه ها و مسئوليت هاي همگاني آنها»، «گروه هاي مدافع اجتماعي و مسئوليت هاي همگاني آن ها»، «دفاتر خصوصي مشاوره روابطعمومی»، «تحولات روابطعمومی و مشكلات آن».
در روز چهارم مقالاتي پيرامون «رضايت مصرف كنندگان و كيفيت در روابطعمومی»، «به سوي معيارهاي كيفي جهاني براي روابطعمومی» و «روش هاي اندازه گيري كيفي فعاليت هاي روابطعمومی» خوانده و مباحثاتي در اين زمينه مطرح شد.
در فاصلة برگزاري جلسه ها كنگره كميته هاي كارشناسي و جلسه ها ي فرعي نيز در مقوله هاي مختلف روابطعمومی تشكيل گرديد و به شدت فعال بود. جالب است بدانيم كه يك روز پيش از تشكيل اين كنگره گردهمايي استادان روابطعمومی سراسر جهان نيز در كنار آن تشكيل شد و مدرسان و استادان اين رشته از چهار گوشه جهان براي بالا بردن سطح كيفي و كمي آموزش اين رشته به مبادله تجارب خويش پرداختند.
قرار است با همكاري روابطعمومی دفتر مطالعات سياسي و بين المللي وزارت امور خارجه مقالات، گزارش ها و اخبار سيزدهمين كنگره جهاني انجمن جهاني روابطعمومی فراهم شود تا به صورت ويژه نامه اي براي آگاهي علاقه مندان اين رشته انتشار يابد.