چهارمین نشست روز جهانی روابط‌عمومی برگزار می‌شود

۲۵ تیرماه (۱۶ ژوئیه) همزمان با گرامی‌داشت یاد و خاطره دکتر حمید نطقی، بنیانگذار روابط‌عمومی ایران

با موضوع:
آینده روابط‌عمومی در جهان در حال تغییر

درباره روز جهانی روابط‌عمومی

روز جهانی روابط‌عمومی فرصتی را در اختیار فعالان روابط‌عمومی ‌و ارتباطات در سرتاسر جهان قرار می‌دهد تا باهم متحد شوند و بین خود همسویی و هماهنگی ایجاد کنند.

روز جهانی روابط‌عمومی هر سال در شانزدهم ماه جولای برگزار می‌شود و این روزی است که در آن، ارزش‌های اصیل انسانی همچون صداقت و راستی به‌گونه‌ای بزرگ داشته می‌شود که ثمره‌های آن شامل تمام بشر در سرتاسر دنیا گردد.

علت انتخاب روز ۱۶ جولای به‌عنوان روز جهانی روابط‌عمومی ‌این است که در چنین روزی در سال ۱۸۷۷ آیوی لدبتر لی (Ivy Ledbetter Lee)، پدر روابط‌عمومی‌به‌دنیا آمد، کسی که بخش زیادی از عمرش را صرف تغییر نگرش عموم مردم نسبت به روابط‌عمومی ‌نمود.

این مرد بزرگ،‌ راه را برای ما فعالان روابط‌عمومی‌همواره کرد تا بتوانیم راهی را که او آغاز کرده بود ادامه دهیم و بر اعتبار و شهرت روابط‌عمومی ‌در جهان بیفزاییم.

روز جهانی روابط‌عمومی بهانه‌ای است برای حرکت منسجم به سمت آگاه‌سازی جهانیان در زمینه روابط‌عمومی ‌و استفاده بهینه از آن؛ روزی که نقاط قوت ما را به دیگران نشان می‌دهد، روزی که نقاط ضعف‌مان را بر ما آشکار می‌سازد؛ روزی برای اعلام وجود و مهم‌تر از همه، روزی که ما به خودمان یادآوری می‌کنیم که قدرت تغییر دادن جهان برای همیشه را در اختیار داریم.

روابط‌عمومی در دهه‌های گذشته مسیری طولانی را طی کرده و همچنان رو به تکامل و پیشرفت است و این خیلی مهم است که بدانیم کارهای زیادی مانده که باید انجام شود تا این حرفه‌ شریف و اصیل به جایگاه بالاتر و شایسته‌تری دست پیدا کند.

پس در این مسیر به ما بپیوندید تا ما بتوانیم با گام‌های کوچک و مؤثری که برمی‌داریم به سمت بزرگی و عظمت حرکت کنیم و از یاد نبریم که آینده ما بستگی به کارهایی دارد که امروز انجام می‌دهیم و این آینده نه ‌فقط متعلق به ما بلکه متعلق به نسل آینده فعالان روابط‌عمومی ‌و البته تمام انسان‌هایی است که در این کره خاکی با ما زندگی می‌کنند.

و این وظیفه ماست که به همه مردم کمک کنیم و همچنین به شرکت‌ها، دولت‌ها و سازمان‌ها به شیوه‌ای مسئولانه و صادقانه یاری‌ رسانیم و به آن‌ها بقبولانیم که با استفاده از روابط‌عمومی ‌خواهند توانست دست ‌به‌ کارهای بزرگی زد، نوآوری کرد و به جلو حرکت کرد و هیچ‌کس در جهان بهتر و ماهرتر و مجهزتر از من و شما برای انجام این کار نیست.

آری، ما می‌توانیم جهان را تغییر دهیم و به‌طور حتم جهان را دگرگون خواهیم ساخت.

و این امکان‌پذیر است.

درباره بنیانگذار روابط‌عمومی ایران

دکتر حمید نطقی در ۱۱ شهریور سال ۱۲۹۹ هجری شمسی در تبریز متولد شد. وی پس از گذراندن تحصیلات ابتدایي در این شهر با خانواده خویش به شهر آستارا مهاجرت کرد و در مدرسه حکیم نظامی ‌‌‌این شهر به ادامه تحصیل پرداخت و در همین مقطع از تحصیل با نیما ‌یوشیج شاعر نوپرداز و بلندپایه ایران نیز آشنا شد.

بنیانگذار روابط‌عمومی ایران سپس به تهران آمد و در دانشکده حقوق دانشگاه تهران به تحصیل مشغول شد و در سال ۱۳۲۱ با درجه لیسانس از این دانشکده فارغ‌التحصیل و بی‌درنگ ادامه تحصیل در رشته حقوق قضایی تا مقطع دکترا در دانشگاه استانبول را آغاز کرد.

وی به سبب علاقمندی به ادبیات و شعر در این دانشگاه با نشریه‌های ادبی شروع به همکاری نمود و از این طریق راه خود را به‌سوی وسایل ارتباطی و جهان ارتباطات آغاز کرد.

دکتر نطقی پس از بازگشت به ایران در سال ۱۳۲۷، ابتدا به کنسرسیوم نفت و سپس به شرکت نفت ایران و انگلیس پیوست و به‌عنوان مشاور هیات‌ مدیره کنسرسیوم و در شاخه ارتباط با مطبوعات اداره اطلاعات و انتشارات شرکت نفت مشغول به‌کار شد.

بنیانگذار روابط‌عمومی ایران در سال ۱۳۳۰ به مدیریت روابط‌عمومی‌‌‌ شرکت نفت منصوب شد و از آن زمان به بعد فعالیت‌های جدی خود را در زمینه روابط‌عمومی‌ آغاز کرد.

پس از تاسیس موسسه عالی روزنامه‌‏نگاری و روابط‌عمومی‌‌‌ در سال ۱۳۴۶ از دکتر نطقی برای مدیریت گروه روابط‌عمومی‌‌‌ و تدریس دروس تخصصی این رشته دعوت به‌عمل آمد، در نتیجه وی از شرکت ملی نفت ایران جدا و کار خود را به‌طور تمام وقت در این موسسه آغاز کرد و در سال ۱۳۵۰ کتاب «مدیریت و روابط‌عمومی‌‌‌» را تالیف کرد.

دکتر نطقی تا سال ۱۳۵۷، همزمان با پیروزی انقلاب، خود به‌عنوان رییس گروه آموزشی روابط‌عمومی‌‌‌ همچنان باقی ماند.

بنیانگذار روابط‌عمومی ایران پس از پیروزی انقلاب، با توجه به حذف رشته روابط‌عمومی‌‌‌ از نظام آموزشی کشور همچنان به فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی و مشاوره‌ای خود با مدیران واحدهای روابط‌عمومی‌‌‌ کشور و دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی (دانشکده علوم ارتباطات) ادامه داد که در پی تلاش‌های ایشان و شادروان دکتر کاظم معتمدنژاد و همکاری و هماهنگی مسئولان آموزش عالی، رشته علوم ارتباطات اجتماعی در سال ۱۳۶۸ مجددا در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی راه‌اندازی شد.

دکتر حمید نطقی به عنوان بنیان‌گذار و پدر روابط‌عمومی‌ نوین ایران در ۲۵ تیرماه سال ۱۳۷۸، بدرود حیات گفت.

گرامی‌داشت یاد و خاطره این پیشکسوت ارجمند، فرصتی مغتنم برای تجدید تعهد به آرمان‌های والای روابط‌عمومی و تلاش برای ارتقای جایگاه و نقش این حرفه در جامعه است.

برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام، می‌توانید به www.kpri.ir یا www.shara.ir مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *