گزارش برگزاری آیین اختتامیه نهمین جشنواره ملی انتشارات روابط‌عمومی

شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا) آیین اختتامیه نهمین جشنواره ملی انتشارات روابط عمومی با حضور «محمدرضا صادق» مشاور رسانه ای رییس جمهوری، «احمد مسجدجامعی» رییس شورای شهر تهران، «محمد خدادای» مدیرعامل سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی و جمعی از پیشکسوتان و فعالان عرصه روابط عمومی عصر روز دوشنبه دوم تیرماه سال جاری در سالن اجتماعات هتل بزرگ ارم به همت انجمن متخصصان روابط عمومی و با همکاری موسسه کارگزار روابط عمومی برگزار شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران- شارا، دکتر «محمدرضا صادق» مشاور رسانه ای رییس جمهور در این مراسم با اشاره به اینکه نهمین جشنواره انتشارات روابط عمومی، بنایی بر الگوسازی در روابط عمومی ها است، اظهار داشت:” امروز این جشنواره با برگزاری کارگاه های آموزشی و ایجاد میدان رقابت بین دستگاه ها و بخش های مختلف، توانسته بنایی بر الگوسازی در روابط عمومی ها باشد.”
مشاور رسانه ای رییس جمهور تصریح کرد:” بخشی از مشکلات پیش آمده برای روابط عمومی در سال های گذشته که مانع پیشرفت آنها شده است، به انتظار صرف دستگاه‌ها از روابط عمومی برای تبلیغ و برجسته‌سازی فعالیت‌های دستگاه‌ها برمی‌گردد.”

وی با اشاره به حضور مردم در انتخابات سال گذشته گفت:” حضور حماسی مردم در پای صندوق های رأی در انتخابات ریاست جمهوری در سال گذشته نشانه ی روی آوردن مردم به گفتمان اعتدال وبیزاری از تبلیغات همه جانبه و یکسویه است.”

مشاور رسانه ای رییس جمهور با اشاره به اینکه روابط عمومی ها باید راه اعتدال را در عملکرد خود پیش بگیرند، عنوان کرد:” هنگامی روابط عمومی می تواند به وظیفه خود یعنی برقراری ارتباط دو سویه عمل کند که عملکرد آن نه بر اساس افراط و نه تفریط باشد. بلکه باید وجه اعتدال را پیش بگیرد.”

«صادق» با اعتقاد بر اینکه روابط عمومی در انتشارات نیز باید به سمت اعتدال برود، افزود:” امروزه خروجی روابط عمومی ها در انتشارات نیز باید به سمت اعتدال گرایی و دوری از هرگونه بزرگ نمایی و اغراق برود چرا که در گذشته شاهد نتیجه افراطی گری در مطبوعات بودیم.”

«مسجد جامعی »رییس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه وجه اولیه روابط عمومی نگرش هنرمندانه است، عنوان کرد:” وقتی روابط عمومی با هنر پیوند بخورد، جنبه های مختلفی از آن ظهور می کند که نتیجه آن خلاقیت است.”

رییس شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت:” هر روابط عمومی تأثیرگذار و موفق حتماً یک عنصر هنری دارد که باید آن را جستجو کرد.”

وی با اعتقاد بر اینکه روابط عمومی حوزه محرمانه ندارد، گفت:” مناسبات امروز به جایی رسیده که حوزه محرمانه را به حداقل رسانده است. امروز در روابط عمومی حوزه محرمانه نداریم. بلکه اعتماد به عنصر و خلاقیت انسانی است که به جوهر همکاری احترام می گذارد.”

مسجد جامعی تصریح کرد:” روابط عمومی ها باید جایگاه خالی ذهن مخاطب را پیدا و روی آن سرمایه گذاری کنند.”

رییس شورای اسلامی شهر تهران افزود:” در کار روابط عمومی احترام به مخاطب و صداقت داشتن، از اصول انکار ناپذیر روابط عمومی است که می تواند در این زمینه کارساز باشد.”

در ادامه «باقر ساروخانی» استاد ممتاز دانشگاه تهران با بیان اینکه روابط عمومی جایگاه عشق و طلوع انسانی است، اظهار داشت:” داستان روابط عمومی، داستان عشق، خلاقیت و ادغام ذهن در روابط عمومی ها است. بنابراین روابط عمومی که می خواهد تولید پیام کند و پیام را به اعماق جامعه و دل و ذهن آدم ها انتقال دهد، باید قبل از همه قلب خود آن را بپذیرد.”

وی توان ذاتی، پردازش، تجربه و انگیزش را از ویژگی های روابط عمومی دانست و گفت:” هر کسی که می خواهد وارد شغل شریف روابط عمومی شود، باید دارای توان ذاتی، پردازش که توانی ذاتی است و تجربه و انگیزش باشد. این چهار ویژگی باید در درون روابط عمومی ها تجلی گردد.”

استاد ممتاز دانشگاه تهران با اشاره به اهمیت مخاطب شناسی در روابط عمومی افزود:” ما برای مخاطب می نویسیم، بنابراین مخاطب در ذهن و پیام ما قرار گرفته است. برای این منظور باید از طریق پیام فهم پذیر، شناخت ساختار ذهنی و آنیت، مخاطب را جذب کرد.”

«محمد خدادای» مدیرعامل سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی با بیان اینکه امروز باید از ارتباطات به رسانه برسیم اظهار داشت:” در گذشته از رسانه به ارتباطات می رسیدیم اما امروز با تحول در فضای افکار عمومی، رسانه به یکی از مدل های ارتباطی تبدیل شده است.”

وی با اعتقاد بر اینکه باید در روابط عمومی ها یک آسیب شناسی صورت بگیرد گفت:” در بحث روابط عمومی باور داریم که موفق نبوده ایم و به راحتی نیز این موفقیت بدست نمی آید. آنچه که امروز به عنوان روابط عمومی ایفای نقش می کند، چه مقدار توانسته قدرت برقرار ی ارتباط را داشته باشد. بنابراین باید یک آسیب شناسی در دل روابط عمومی ها صورت بگیرد و یک بازنگری در موضوع ارتباط و بستر روابط عمومی داشته باشیم.”

مدیرعامل سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی با بیان اینکه روش های سنتی باید مورد بازنگری قرار گیرند، تصریح کرد:” باور کنیم که در روابط عمومی نیاز به تعمق، بازنگری اصولی و اساسی به روش های سنتی و شناخت بیشتر از فعالیت خود داریم زیرا بقای هر دستگاهی به روابط عمومی در ارتباطات برمی گردد.”

همچنین «هادی کمرئی» رییس انجمن متخصصان روابط عمومی آثار ارسالی به نهمین جشنواره ملی انتشارات را دارای رشد و بالندگی دانست و اظهار داشت: “نهمین جشنواره ملی ارتباطات با بحث آموزشی و رقابتی همراه بود. در بحث آموزشی دو کارگاه با عناوین اینفوگرافیک در روابط عمومی و شیوه های نگارش در وب برگزار شد. در بخش رقابتی نیز 120 اثر از وزارت خانه ها، موسسات و نهادهای خصوصی به دبیرخانه ارسال شد که در 15 بخش به رقابت پرداختند. خوشبختانه در سال جاری آثار ارسالی از رشد و بالندگی بسیار زیادی برخوردار بود.”

رییس انجمن متخصصان روابط عمومی با اشاره به اهمیت حوزه انتشارات در فعالیت های روابط عمومی گفت:” بخش انتشارات یکی از بخش های با اهمیت در حوزه فعالیت های روابط عمومی است. امروزه ابزارهای نوین، فضای متفاوتی را در اختیار روابط عمومی ها قرار داده است که نکته حایز اهمیت آن تولید محتوای با ارزش است.”

وی عنوان کرد:” اگر نگاه اجمالی به ابزارهای موجود در حوزه روابط عمومی بیاندازیم، متوجه می شویم که تولید محتوای مناسب دارای ارزش اطلاعاتی است که ارایه آن به مخاطیبن می تواند در ایجاد احساس مخاطبین به سازمان نقش با اهمیتی داشته باشد.”

«کمرئی» تصریح کرد:” ویژگی این جشنواره ایجاد فضای رقابتی، تبادل اطلاعات، دانش، تجارب و ایجاد ارتباط بین روابط عمومی ها است که باعث بهبود و گسترش روابط عمومی ها در سازمان ها خواهد شد. نکته حایز اهمیت در این جشنواره بحث برنامه ریزی روابط عمومی ها بود که روابط عمومی ها در این حوزه نیازمند تامل بیشتر هستند.”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *