گزارش کامل/ برگزاری شانزدهمین کنفرانس بین المللی روابط عمومی ایران
اشاره
شانزدهمین کنفرانس بین المللی روابط عمومیایران (اولین رویداد تجربه محور روابط عمومیایران) با حضور اساتید و صاحب نظران علوم ارتباطات، مدیران و کارشناسان روابط عمومیهای بخشهای دولتی و غیر دولتی با رویکرد “ایده پردازی” از سوی موسسه کارگزار روابط عمومی، دوشنبه 23 دی ماه 1398 در سالن همایشهای مدیریت صنعتی ایران برگزار شد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی روابط عمومیهای ایران (شارا)، شانزدهمین کنفرانس مشتمل بر چند بخش از جمله: آیین افتتاحیه، آیین اعطای هشتمین جایزه بین المللی زنده یاد دکتر حمید نطقی و اعطای جوایز هفدهمین دوره ” هنرهشتم” به روابط عمومیهای منتخب، همچنین سخنرانی اساتید مدعو در چند پنل مجزا و دو کارگاه آموزشی کاربردی به انجام رسید که گزارش کامل آن از نظر میگذرد:
آیین افتتاحیه: دبیرخانه کنفرانس روابط عمومیبه قدرت رویدادهای ایده محور اعتقاد دارد
آیین افتتاحیه شانزدهمین کنفرانس بین المللی روابط عمومیایران پس از تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید و پخش سرود، دبیرکل کنفرانس طی سخنانی با اشاره به وقایع و رویدادهای اخیر و تغییر زمان برگزاری کنفرانس گفت: دبیرخانه کنفرانس روابط عمومیبه قدرت رویدادهای ایده محور اعتقاد دارد
مهدی باقریان افزود:: هر چند رسیدن به ایدههای ناب و تاثیرگذار، دشوارترین بخش روند و فرایند خلاقیت و نوآوری است اما همکاری مشترک بین مدیران و کارشناسان روابط عمومی، نه تنها ما را در جریان ایدههای خلاقانه این حوزه قرار میدهد بلکه زمینه را برای یادگیری تجربیات بیشتر و کشف راههای جدید فراهم میکند.
رییس انجمن متخصصان روابط عمومیدر ادامه گفت: با بها دادن و فراهم کردن محیطی برای انعکاس فعالیتهای نوآورانه و خلاقانه مانند کنفرانس روابط عمومی، ما میتوانیم از یکدیگر پشتیبانی و تشویق دریافت کنیم و این امر باعث افزایش اعتماد به نفس شاغلان هنرهشتم در نوآوری و به اشتراک گذاشتن ایدههای جدید در زمینههای مختلف روابط عمومیمیشود.
وی در ادامه با تاکید بر این نکته که “این کار ارزشمند نیازمند تسهیل ایجاد و بسط بسترهای لازم تعامل شخصی و حرفه ای شاغلان روابطعمومیاست”، تصریح کرد: اگر شاغلان روابط عمومی، آموزش مهارتهای کاربردی را در قالب ارایه ایدهها و الگوهای کاربردی و سایر گونههای جدید تعامل که منبعث از خلاقیت، نوآوری و تمایز است در دستور کار خود قرار ندهند جایگاه و ارزش واقعی و اعتبار حرفه ای روابط عمومیبیش از پیش از دست خواهد ر فت.
رییس انجمن متخصصان روابط عمومیبا اعلام این مطلب که “خوشبختانه دوره شانزدهم کنفرانس روابط عمومیبا این رویکرد آغاز میشود”، گفت: اگرچه دبیرخانه کنفرانس روابط عمومیبه قدرت رویدادهای تجربه محور اعتماد و اعتقاد دارد و برای موفقیت آن سرمایه گذاری میکند اما تامین هزینههای برگزاری یک کنفرانس علمی، انتخاب یک مکان مناسب، مدیریت یک رویداد مهم، دعوت از مخاطبان بویژه مخاطبان خارجی و استقبال آنها، ایجاد ارتباطات عمیق تر و جلوگیری از تبدیل کنفرانس به یک رویداد صرفا شنونده محور و شروع یک مرحله بزرگ، کار ساده ای نیست.
باقریان گفت: ما باید با تزریق نیروی خلاقیت و ایده پردازی در بخشهای مختلف روابط عمومیبویژه در عرصههای معرفتی و ابزاری و همچنین فعالیتهای روزانه، وجه تمایز کاری که انجام میدهیم را پیدا کنیم و از رویههای معمول فاصله بگیریم و اگر چنین کاری کردیم قطعا به نتیجه دلخواه که “ایجاد نقطه عطف” است نیز میرسیم.
دبیرکل کنفرانس در پایان اظهار داشت: امیدوار هستیم مدیران و کارشناسان روابط عمومیبا مشارکت ارزشمند خود در خلق و آفرینش ایدههای خلاقانه و تازه و انعکاس آن در کنفرانس روابط عمومی، نقش فعال و قابل قبولی در این عرصه ایفا نمایند.
آیین اعطای جایزه بین المللی دکتر نطقی به پروفسور باقرساروخانی
در بخش دوم کنفرانس شانزدهم، آیین اعطای هشتمین جایزه بین المللی دکتر نطقی به پروفسور باقر ساروخانی با سخنرانی دکتر سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و مدرس دانشگاه، دکتر علی اکبر فرهنگی پدر مدیریت رسانه ایران و پروفسور ساروخانی برگزار شد.
پروفسور ساروخانی تندیس اخلاص، عمل و علم است
مهدی باقریان در این مراسم با بیان اینکه جایزه دکتر حمید نطقی بنیانگذار روابطعمومیایران از سال ۱۳۸۳ در دو سطح ملی و بینالمللی برگزار میشود گفت: این جایزه تاکنون به کاظم معتمدنژاد پدر ارتباطات نوین ایران، جیمز گرانیگ استاد ممتاز روابط عمومیدر گروه ارتباطات دانشگاه مریلند کالج پارک آمریکا، علیاکبر جلالی پدر علم فناوری اطلاعات ایران، علی اکبر فرهنگی پدر مدیریت رسانه ایران، سعیدرضا عاملی استاد ممتاز ارتباطات دانشگاه تهران، یونس شکرخواه بنیانگذار روزنامهنگاری آنلاین در ایران و حسن بشیر استاد ممتاز ارتباطات دانشگاه امام صادق (ع) اعطا شده است.
دبیرکل کنفرانس شانزدهم در این بخش کفرانس با اشاره به اعطای هشتمین جایزه بین المللی دکتر نطقی به پروفسور باقر ساروخانی اظهار داشت: به منظور تقدیر و تجلیل از خدمات و تلاشهای علمیو تحقیقاتی پروفسور باقر ساروخانی استاد برجسته دانشگاه تهران در آیین افتتاحیه شانزدهمین کنفرانس بینالمللی روابط عمومیایران، هشتمین جایزه بینالمللی دکتر حمید نطقی بنیانگذار روابط عمومیایران به ایشان اهدا میشود.
وی افزود: موسسه کارگزار روابط عمومیو دبیرخانه دائمیکنفرانس بینالمللی روابط عمومیایران برای ادای احترام به دکتر نطقی و بزرگداشت ارزشهایی که او از آنها حمایت میکرد، جایزه و تندیس دکتر نطقی را پایه گذاری کرده است.
مهدی باقریان با بیان اینکه پروفسور باقر ساروخانی در دو دهه اخیر در حوزه ارتباطات و روابط عمومیبا ارایه سخنرانی و تالیف کتاب، از خود آثار و تاثیرات بسیار گرانبهایی برجا گذاشته است اظهارداشت : علاقه مندان و دوستاران پروفسور ساروخانی از ایشان به عنوان “پدر جامعه شناسی علم ارتباطات” نام میبرند.
وی در پایان گفت: اگر بخواهم پروفسور ساروخانی را در یک جمله تعریف کنم میتوانم بگویم ایشان تندیس و مظهر اخلاص و عمل و علم است.
پروفسور ساروخانی سرمایه بزرگ دانش ارتباطات کشور است
دکترسعیدرضا عاملی استاد گروه ارتباطات و مطالعات آمریکای دانشگاه تهران و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، از پروفسور ساروخانی به عنوان سرمایه بزرگ دانش ارتباطات و حوزه جامعه شناسی خانواده یاد کرد و افزود: اگر روابط عمومیرا ترکیبی از چهار عنصر دانش، مهارت، ارتباطات و عشق بدانیم، قطعا پرفسور ساروخانی نماد این چهار عنصر است.
وی با اشاره به اینکه پروفسور ساروخانی در سال 1968 در دانشگاه سوربن فرانسه موق به اخذ دکترای جامعه شناسی با ارایه رساله دکتری خود با عنوان مطالعه تطبیقی خانواده و تفکرات غالی شده است اظهارداشت: ایشان از همان دوران کودکی در شرایط سخت و دشواری همراه مادر گرامیشان زندگی میکردند و تلاش و سختکوشی استاد موجب شد تا با وجود سختیهای مسیر زندگی از موفق ترین و پرکارترین اساتید روزگار باشند.
دکتر عاملی با اشاره به تالیف، ترجمه و ویراستاری بیش از 160 عنوان کتاب، مقالله و تحقیق به زبانهای فرانسه، انگلیسی و فارسی، انتشار بیش از 30 عنوان کتاب پژوهشی در بیش از 10 حوزه علمیخاطرنشات ساخت: دریافت حدود 50 لوح تقدیر و جایزه به مناسبت انتشار کتاب برگزیده سال و پژوهش برگزیده سال، برگزاری سمینارهای علمی، انجام بیش از 30 کتاب پژوهشی در حوزههای کودکان و رسانههای جمعی، مهاجرتهای اجباری و جوانان ایران از جمله اقدامات علمیپروفسور ساروخانی در طول سالیان گذشته در عرصههای داخلی و خارجی بشمار میرود.
ساروخانی دانشمند بی بدیل علوم انسانی است
دکتر علی اکبرفرهنگی پدر مدیریت رسانه ایران نیز با اشاره به سابقه دوستی و همکاری بیش ازنیم قرن با پروفسور ساروخانی گفت: ایشان در زمره دانشمندان بی بدیل علوم انسانی و اندیشمندی جامع الاطراف است که نگاه چند سویه به مسایل علوم ارتباطات و رشته جامعه شناسی دارند.
وی با بیان اینکه پروفسور ساروخانی حکیم و دانشمندی پهنانگر و مسلط به چندین حوزه علوم اجتماعی و ارتباطی است اظهار داشت: تلاشهای ایشان در شکل گیری رشته ارتباطات در دانشگاه تهران منجر به آن شد تا فراتر از رشته روزنامه نگاری و در قالب گسترده تری با عنوان رشته ارتباطات، هم اکنون شاهد آموزش و پرورش دانشجویانی بیشتری در این حوزه باشیم.
دکتر علی اکبر فرهنگی با ابراز خرسندی از حضور در مراسم اعطای جایزه دکتر نطقی به پروفسور باقر ساروخانی از دست اندرکاران این برنامه بویژه موسسه کارگزار روابط عمومیتجلیل کرد.
پروفسور ساروخانی:
همتم بدرقه راه کن ای طایر قدس
که دراز است ره مقصد و من نوسفرم
پروفسور باقر ساروخانی که در شانزدهمین کنفرانس بین المللی روابط عمومیایران حایز دریافت هشتمین جایزه بین المللی دکتر نطقی شد در سخنانی ضمن تقدیر از اعطا کنندگان این جایزه به وی گفت: خود را شایسته این همه کرامت نمیدانم اما موجب افتخار است که در جمع بزرگان و پیشکسوتان، جایزه دکتر نطقی را دریافت میکنم.
وی با اشاره به سرگذشت پر فراز و نشیب و سختیها و مرارتهای دوران کودکی و تحصیل اظهارداشت: به عنوان دانشجوی ممتاز برای اعزام به دانشگاه سوربن فرانسه انتخاب شدم و درست پس از یک روز از پایان تحصیلات و دفاع از تز دکترای خود با عنوان “مطالعه تطبیقی خانواده و تفکرات غالبی”، با وجود دریافت پیشنهادهایی مبنی بر اقامت و کار در آن کشور، بلافاصله به کشورم ایران بازگشتم.
پروفسور ساروخانی ضمن تشریح فعالیتها و تالیفات دوران کاری خود، درباره کتاب جامعه شناسی وسایل ارتباط جمعی گفت: همراه با دکتر منوچهر حسینی ، کتاب “جامعه همه جایی را ترجمه کردیم و عنوان جدید را خلق کردیم و نام آن را “جامعه شناسی وسایل ارتباط جمعی ” نهادیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه روابط عمومیو رسانه نور و دانایی را منعکس میکنند بر ضرورت تولید محتوایی که بر قلب و جان انسانها اثر بگذارد تاکید کرد و خاطرنشان ساخت: صرف اتکای به عقل کافی نیست بلکه زبان گرم و دوستانه و عاشقانه لازم است تا پیام شما را جاودانه و ماندگار سازد.
دریافت کننده هشتمین جایزه بین المللی دکتر نطقی، در شانزدهمین کنفرانس بین المللی روابط عمومیایران، خطاب به مدیران و کارشناسان حاضر در کنفرانس تصریح کرد: در کار روابط عمومیاز استدلال عقلی به سراغ استدلال عاطفی حرکت کنید تا در اعماق قلب انسانها جای گیرید.
پروفسور ساروخانی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه توسعه پایدار در هزاره سوم بدون روابط عمومیممکن نیست خاطرنشان ساخت: روابط عمومیهوشمند، توانا، پویا، اساس زندگی اجتماعی و اساس حرکت جامعه خواهد بود.
وی با تجلیل از مدیر موسسه کارگزار روابط عمومیو دست اندرکاران برگزاری کنفرانس بین المللی روابط عمومیایران و حاضران در مراسم، سخنان خود را با این بیت به اتمام رسانید همتم بدرقه راه کن ای طایر قدس که دراز است ره مقصد و من نوسفرم
پروفسور باقرساروخانی در یک نگاه
استاد جامعه شناسی دانشگاه تهران، سرپرست بخش روانشناسی اجتماعی موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی از 1349 تا 1352، معاون موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی از 1350 تا 1352، مدیر منتخب گروه جامعه شناسی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران از 1370 تا 1374 (دو دوره)، سرپرست بخش تحقیقات تطبیقی، موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی از 1371 تا 1376، مدیر گروه علمی- تخصصی جامعه شناسی خانواده انجمن جامعه شناسی ایران، مدیر منتخب گروه آموزشی جامعه شناسی دانشگاه تهران از 1376 تا 1381 (سه دوره)، استاد نمونه دانشگاه تهران در سال 1380، استاد تمام وقت دانشگاه آزاد اسلامی(واحد تحقیقات) و عضو گروه آموزشی جامعه شناسی، مدیر گروه آموزشی زنان- خانواده (دانشگاه آزاد اسلامی- واحد تحقیقات) و مدیر گروههای تخصصی دکترای جامعه شناسی برخی دیگر از فعالیتهای عملی ایشان میباشد.
عضویت هیئت تحریریه مجله جامعه شناسی وابسته به انجمن جامعه شناسی ایران، عضو هیئت تحریریه فصلنامه زنان دانشگاه الزهرا، عضو هیئت تحریریه نامه علوم اجتماعی دانشگاه تهران، عضویت در هیئت تحریریه مجله جامعه شناسی دانشگاه تهران و عضویت در 15 مجله علمیدیگر از تلاشهای علمیایشان است.
پروفسور باقر ساروخانی استاد برجسته دانشگاه تهران در سال 1318 در قزوین متولد شد و دکترای دولتی (دتا) در جامعه شناسی و چاپ رساله در پاریس را در سال 1968 از سوربن (با درجه بسیار عالی) دریافت کردند.
بنیانگذاری و مدیریت مجله دانشکده (مجله علمیدانشگاه تهران) و عضو هیات تحریریه بیش از 10 مجله علمی- پژوهشی دانشگاهی، عضویت در مجامع علمیملی و بین المللی (عضویت در انجمنهای علمیمتعدد در سطح ملی و بین المللی از جمله کمیته بین المللی خانواده، تدریس روشهای تحقیق در سطح دکترا و فوق لیسانس، جامعه شناسی ارتباطات و جامعه شناسی خانواده گوشه ای از سالیان کار بیش از نیم قرن پروفسور ساروخانی در آموزش و پژوهش در سطح ملی و بین المللی است.
شایان ذکر است در این مراسم ضمن رونمایی تمبر جایزه دکتر نطقی، هشتمین جایزه بنیانگذار روابط عمومیایران به پروفسور باقر ساروخانی با حضور اساتید و صاحب نظران علوم ارتباطات اعطا و فیلم کوتاهی از زندگینامه پروفسور ساروخانی تولید شده در موسسه کارگزار روابط عمومینیز پخش شد.
اعطای جوایز هفدهمین دوره ” هنرهشتم”
پس از اتمام مراسم مربوط به اعطای جایزه دکتر ناطقی و پیش از ورود به بخش علمیکنفرانس و ارایه مقالات، آیین اهدای جوایز جشنواره برترینهای روابطعمومیموسوم به “هنرهشتم” نیز برگزار شد.
در این مراسم، جایزه نوعدوستی به امیرحسین میرحیدری مدیر روابط عمومیانجمن خیریه بهداشتی و درمانی حضرت ابوالفضل (ع) به پاس اهتمام در راستای نهادینه سازی فرهنگ نوعدوستی و همیاری اهدا شد.
هادی صفری مدیرکل روابط عمومیسازمان تامین اجتماعی، جایزه انتشارات (با انتشار گونههای مختلف نشر با هدف ابلاغ پیامهای ارتباطی سازمان) را از آن خود کرد.
جایزه مدیریت روابط رسانه ای به سعید معادی مدیرکل روابط عمومیبانک توسعه تعاون (جریان سازی رسانه ای رمز پویا) و منصور فخاران مدیرکل روابط عمومیسازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور (مدیریت و ایجاد وحدت رویه در اطلاع رسانی اربعین) اهدا شد.
جوایز مدال روابط عمومیو نشان روابط عمومیبه ترتیب به محمدرضا رجب پور مدیر روابط عمومیمجتمع مس سرچشمه و محمدحسین ایازی مدیر روابط عمومیمجتمع مس آذربایجان (مس سونگون) برای تلاش جهت اعتلای روابط عمومیدر 20 سال گذشته تعلق گرفت.
بهنام صیفوری رییس روابط عمومیشرکت فجر انرژی خلیج فارس، جازه مدیریت ارتباطات درون سازمانی (تدوین و اجرای الگوی کاربردی آسیب شناسی مدیریت درون سازمانی) را دریافت کرد.
جایزه مسئولیت اجتماعی به محمد ایرانمنش مدیرکل روابط عمومیو امور بین الملل شرکت معدنی و صنعتی گل گهر (نهادینه کردن فرهنگ مسئولیت اجتماعی شرکتی در نظام رهبری شرکت)، فرید میرموسوی مدیر روابط عمومیبیمه دی (حمایتهای بی دریغ در راستای ارتقای فرهنگ اهدای عضو)، شاکر خفایی رییس روابط عمومیو امور بین الملل شرکت پالایش نفت تبریز (طراحی، پیاده سازی و توسعه سیستم مدیریت مسئولیت اجتماعی شرکت) و محمدرضا فاتحی مدیر روابط عمومیو خدمات اجتماعی مجتمع مس شهر بابک (حفظ و گسترش فرهنگ بومی) تعلق گرفت.
صادق سکری مدیرکل روابط عمومیشرکت راه آهن جمهوری اسلامیایران (مدیریت بهینه فضای مجازی، انتشار نشریه چندرسانه ای ره آورد و ربات راه آهن) و نرگس صداقت مدیر روابط عمومیو امور بین الملل شرکت نفت ستاره خلیج فارس (طراحی میز تعاملی شیبه ساز جهت برگزاری تورهای مجازی)، جایزه روابط عمومیدیجیتال را از آن خود کردند.
جایزه خلاقیت به مهدی بذرافشان مدیرکل ارتباطات و امور بین الملل شهرداری کاشان (طراحی و مدیریت وبسایتهای دیده بان خدمت و چلچراغ توسعه با رویکرد مشارکت و شفافیت)، مدیریت روابط عمومیو امور بین الملل شرکت سهامیبیمه ایران (راه اندازی و مدیریت بهینه شبکه روابط عمومیبیمه ایران) و احسان اله بعیدی رییس اداره ارتباطات سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان (طراحی و اجرای برنامهها و فعالیتهای خلاقانه و تاثیرگذار) اهدا شد.
زهرا مهدور مدیر روابط عمومیشرکت فروشگاههای زنجیره ای افق کوروش (طراحی و اجرای موفق رویدادها و جشنوارههای کیفی متعدد در سطح ملی)، جایزه رویدادهای ویژه را از آن خود کرد.
جایزه فرهنگ سازی به سیداکبر بنی طبا مدیر روابط عمومیشرکت آبفا استان اصفهان (آموزش همگانی مدیریت مصرف آب) تعلق گرفت.
کیوان فرحزاد مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق غرب مازندران (تجلیل از عملکرد شرکت نیروی برق غرب مازندران در بحران سیل مهر 1397 و آموزش همگانی مدیریت انرژی با رویکرد محلی)، جایزه مدیریت بحران را دریافت کرد.
در ابتدای مراسم با اعطای لوح تکریم از شرکت ملی پست به پاس همکاری ارزشمند این شرکت در برگزاری کنفرانس تجلیل به عمل آمد.
همچنین در این مراسم با اعطای لوح سپاس بازنشستگی به حسن خسروی از تلاشهای وی در راستای اعتلای روابط عمومیدر طول 30 گذشته تجلیل بعمل آمد.
پنل نخست بخش علمیکنفرانس شانزدهم
در این بخش از شانزدهمین کنفرانس بین المللی روابط عمومیایران، دکتر سعیدرضا عاملی استاد تمام گروه ارتباطات و مطالعات آمریکای دانشگاه تهران با موضوع “مدیریت یکپارچه روابط عمومیجدید و همه جانبه نگری”، دکتر کامبیز کامکاری روانشناس و عضو هیئت علمیدانشگاه آزاد اسلامیبا موضوع “کاربردهای تکنیک تحلیل رفتاری در حوزه روابط عمومی”، پل روترز بنیانگذار موسسه هوش مصنوعی با موضوع “آینده هوش مصنوعی در روابط عمومی” و دکتر سعید خزایی استاد تمام دانشگاه تهران با موضوع “تکنیکهای حل مسئله در روابط عمومی” به ارایه مقاله خود پرداختند که در ادامه میآید:
دکتر حسن بشیر دبیر کمیته علمیکنفرانس
در آغاز پنل نخست، دکتر حسن بشیر دبیر کمیته علمیکنفرانس به بررسی اهداف، موضوعات و دستاوردهای کنفرانس پرداخت.
استاد تمام دانشگاه امام صادق (ع) درباره جایگاه روابطعمومیها با تاکید بر سه عامل تاثیرگذار تعامل، تبادل و تداوم اطلاعات اظهار کرد: روابط عمومیها ارگان واحدی هستند که فعالیتهای آنان نیازمند انسجام، همکاری و آرمانگرایی واقعبینانه است. این وضعیت بدون نوعی از «تعامل دائمی» میان همدیگر امکانپذیر نیست.
دکتر بشیر پیرامون دستاوردهای کنفرانسهایی که تاکنون برگزار شده است تصریح کرد: ایجاد رشد و تحول در هر زمینه علمیو اجرایی نیازمند نوعی از تعامل، تبادل و تداوم اطلاعات علمیو تجربی است. بدون این سه عامل اساسی نمیتوان به یک سطح قابل قبولی از رشد و تحول علمیو اجرایی رسید.
وی افزود: ۱۵ کنفرانس گذشته در این زمینه گامهای بلندی را برداشتهاند که میتوان ادعا کرد «جریان زنده روابط عمومی» در کشور، تا اندازه زیادی مدیون این کنفرانس است.
استاد ارتباطات بین الملل و میان فرهنگی و دبیر علمیشانزدهمین کنفرانس بین المللی روابط عمومیبا بیان اینکه روابط عمومیها بدون تبادل ایدهها، اندیشهها، سیاستها، برنامهها و محصولات خود میان خود و مهمتر از همه میان خود و جامعه نمیتوانند به بالندگی و پیشرفت واقعی برسند، اظهار داشت: تبادل اطلاعات در هر زمینه همراه با نمونههایی از تجربیات کسب شده بخصوص با مردم یک اقدام مهمیاست که میتواند روابط عمومیها را در یک «جریان گفتمانی» مداوم با جامعه قرار دهد.
وی افزود: این جریان گفتمانی، خود حیات دهنده روابط عمومیهاست. کنفرانس در این زمینه نیز فعالیتهای برجسته ای تاکنون داشته است و نفس برگزاری کنفرانس با طرح مطالب و مقالات علمینوعی از تبادل اطلاعات بر پایه دانش روابط عمومیاست.
وی با اشاره به اینکه شانزدهمین کنفرانس دو موضوع مهم را مورد توجه قرار داده است تصریح کرد: «مدیریت و برنامه ریزی» و دیگری «ایده پردازی و تجربه محوری» هر دو موضوع همبستگی و پیوستگی کامل با همدیگر دارند.
و بدیهی است ارائه تجربهها و ایدههای جدید میتواند مدیریت و برنامه ریزی را تقویت کند و مدیریت قوی نیز نیازمند چنین تجربهها و ایدههای جدید است. بنابراین، چنین نگاه جدیدی به مسائل روابط عمومییک تحول اساسی است که بر پایه کسب تجربههای زیادی از برگزاری 15 کنفرانس قبل است.
مدیریت یکپارچه روابط عمومیجدید و همه جانبه نگری
دکتر سعید رضا عاملی استاد گروه ارتباطات و مطالعات آمریکای دانشگاه تهران و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نخستین سخنران این کنفرانس بود که مقاله خود را با موضوع مدیریت یکپارچه روابط عمومیجدید و همه جانبه نگری ” ارایه کرد.
دکتر عاملی در سخنرانی خود با بیان اینکه فهم مدیریت یکپارچه روابط عمومیجدید مستلزم فهم ظرفیتهای جدید روابط عمومیدر کنار ظرفیتهای پیشینی روابط عمومیاست اظهار داشت: در عین حال باز مهندسی روابط عمومیبر مبنای تغییر در نظامهای مدیریت و بوجود آمدن روشهای مدیریت جدید و همچنین توجه به انسان جدید در پرتو تحولات شناختی و عملکرد جامعه انسانی است.
دبیر شورای عالی نقلاب فرهنگی با اعتقاد به اینکه روابط عمومیاز یک ارتباطات و حوزه عمل داخلی و یک دایره ارتباطات و عمل خارجی که تنظیم کننده ارتباطات و امور داخلی و خارجی سازمان است، برخوردار است، گفت: قید «یکپارچه» در اینجا اشاره به ابعاد به هم پیوسته روابط عمومیو تبدیل شدن این دانش و مهارت مهم به یک ظرفیت چند رشته ای و چند مهارتی و در عین حال برخوردار از پیوستگی، نظام مند بودن و معطوف به اهداف متعالی سازمانی مشخص و همچنین معطوف به تامین استاندارد و تقویت نام نمای سازمان است.
دکتر عاملی «جدید بودن» در روابط عمومیجدید را، تحول فنآورانه در کار روابط عمومییا روابط عمومیدر بستر رقومی(دیجیتال) عنوان کرد و در این باره افزود: ماهیت منعطف برای متمایل به بی نهایت تنوع و تکثر در تولید و توزیع محتوا و خدمات روابط عمومیاست و هم ناظر بر روشهای جدید و به هم پیوسته روابط عمومیدرون یک سازمان و در ارتباط با سایر سازمانها و نوعی غیر مرکزی شدن «عملیات روابط عمومی» یا شکل گیری مفهوم «روابط عمومیبرای همه»، «روابط عمومیهمه جا حاضر» و «روابط عمومی24 ساعته» است.
استاد گروه ارتباطات و مطالعات آمریکای دانشگاه تهران مدیریت یکپارچه روابط عمومیدر معنای پارادایمیخود ناظر بر الگوواره دو فضایی دانست و خاطرنشان ساخت: این مسئله ریشه در روابط عمومیچهره به چهره و فیزیکی و روابط عمومیهوشمند، مجازی و رقومیدارد که یک نوع عملکرد فرامحلی، جهانی و ادامه دار و در عین حال منعطف برای متمایل به بی نهایت تغییر را ظرفیت سازی میکند.
تعریف لایههای عملیاتی روابط عمومیبر بستر «نظام اطلاعات جغرافیایی» سازمان، از دیگر محورهای سخنرانی دکتر عاملی بود که پیرامون آن گفت: دایره نظام مند و بزرگی از دادههای مکان مبنا همراه با اتصال خدمات هوشمند را فراهم میکند که نوع موثری از خدمات یکپارچه روابط عمومیجدید را رقم میزند. در عین حال با رویکرد مدیریت یکپارچه روابط عمومیجدید، مدیریت روابط عمومیدر کاربردهای متفاوت فضای اول و دوم عملکرد پیدا میکند.
وی مدیریت ارتباطات انسانی، نهادی و ملاقاتها؛ مدیریت اخلاق حرفه ای، مسئولیت اجتماعی و صیانت از فرهنگ و ارزشهای اسلامی؛ مدیریت امور، اطلاع رسانی، رسانه ای و رسانههای اجتماعی سازمان؛ مدیریت خدمات نرم افزاری و الکترونیک؛ مدیریت آموزش و رفتار سازمانی؛ خود پژوهشی و دگرپژوهی سازمان؛ مدیریت ارتباط با مردم و همسایگان و مدیریت ارتباطات بین المللی و جهانی سازمان را هفت محور موثر بر کارکرد نوین روابط عمومیها قلمداد کرد و با اشاره به اینکه تعالی، نشاط و کارآمدی سازمان ارتباط تنگاتنگی با کیفیت کار روابط عمومیو حوزه اختیارات روابط عمومیسازمانها دارد اظهار داشت: تفاوت فاحشی بین «روابط عمومیبرای همه» با «روابط عمومیبرای سطح بالای سازمان» وجود دارد که در مدیریت موثر و یکپارچه، روابط عمومیموضوع توجه و به حساب آوردن همه کارکنان و ذی نفعان سازمان، خصوصا توجه ویژه به حاشیه نشینهای سازمان، ناتوانان جسمیو اقلیتهای قومیو دینی، نقش تعیین کننده ای در شکوفایی، موفقیت و تعالی سازمانی دارد.
دکتر عاملی در پایان سخنان خود مدیریت یکپارچه روابط عمومیجدید، همه جانبه نگری، نگاه چند وجهی و چند رشته ای و توجه به همه عناصر سازمان را حایز اهمیت دانست و خواستار رویکرد «دانش یکپارچه» مسیر برای مدیریت روابط عمومیمبتنی بر بهره گیری از همه ظرفیتهای درونی و بیرونی سازمان در لایههای مختلف با تاکید بر «همه جانبه نگری» شد.
کاربردهای تکنیک تحلیل رفتاری در حوزه روابط عمومی
کاربردهای تکنیک تحلیل رفتاری در حوزه روابط عمومیعنوان سخنرانی دکتر کامبیز کامکاری روانشناس و عضو هیئت علمیدانشگاه آزاد اسلامیبود که در این کنفرانس به تشریح شیوههای نفوذ در مخاطب با تحلیل روانشناسانه مخاطب پرداخت.
وی با بیان اینکه ارتباط موثر زمانی بوقوع میپیوندد که در قلب و ذهن مخاطب نفوذ کنیم تا منجر به تغییر رفتار شود گفت: روانشناسی به خدمت گرفته میشود تا با شناخت هرچه بیشتر مخاطبان برای تولید محتوای مناسب وارد عمل شویم.
دکتر کامکاری با اشاره وجود واحدهای تحلیل رفتار در سازمانهایی نظیر اف بی آی اظهار داشت: تکنیکهایی وجود دارد که با تکیه بر آنها، رفتار مخاطب بطور دقیق مورد واکاوی و بررسی قرار میگیرد.
وی با تاکید بر ضرورت بکارگیری اصول و فنون روانشناسی برای درک و فهم ریشههای رفتاری انسانها گفت: وضعیت پوشش، حالت بدن و هیجانهای بروز داده شده در حیطه شناختی قرار میگیرند که مناسب با نظام ارزشهای هر شخص میتوان نسبت به انتخاب پیامهای مناسب هر گروه اقدام کرد.
دکترکامکاری با تقسیم بندی نظامهای ارزشی به اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، ورزشی و مذهبی اذعان داشت: همه افراد دارای نظام ارزشی هستند که برای نفوذ در آن لازم است با تکنیکهای روانشناسانه نسبت به درک صحیح و شناخت وافی از آن آگاه شویم.
سنجش سطح معلومات مخاطب، شخصیت شناسی ، تعیین زمان مناسب برای صدور پیام، شناسایی علایق و سلیقهها، تفاوت قایل شدن میان مقوله نظر با نگرش و تحلیل رفتارهای مخاطبان از دیگر محورهای سخنان دکتر کامکاری بود که در جمع مدیران و کارشناسان حاضر در کنفرانس شازندهم به تبیین و تشریح آن پرداخت.
آینده هوش مصنوعی در روابط عمومی
“پل روتزر” بنیانگذار موسسه هوش مصنوعی بازاریابی در سخنرانی خود با بیان اینکه ما تمایل داریم به هوش مصنوعی به عنوان اصطلاحی کلی نگاه کنیم اظهار داشت: در دنیای تجارت درباره یادگیری ماشینی، یادگیری عمیق و پردازش طبیعی زبان چیزهای زیادی میشنویم اما اینها همه انواع هوش مصنوعی هستند. پس اینها همه زیر یک چتر قرار میگیرند.
پل روتزر با اشاره به اینکه اینها کلکسیون ابزار، تکنولوژی و الگوریتمهایی هستند که طراحی شدند تا ماشینها را هوشمند کنند تصریح کرد: مردم هر روزه و همه وقت از نت فلیکس گرفته تا گوگل مپ و سیری و الکسا از هوش مصنوعی در زندگی شان استفاده میکنند. همه اینها از هوش مصنوعی استفاده میکنند. پس شما همیشه هوش مصنوعی را در زندگی خود میبینید و اینگونه است که بازاریابی، ارتباطات و روابط عمومیدر همان جهت حرکت میکند.
وی با اعتقاد به اینکه هوش مصنوعی باید طوری ساخته بشود که کار مشخصی را انجام دهد گفت: هیچ نوع هوش مصنوعی کلی مانند آنچه در فیلمها میبینید وجود ندارد. هیچگونه موجودات حساسی وجود ندارد که آگاهی داشته باشد و آنگونه که انسانها میتوانند، فکر کنند. پس شما طوری برنامه ریزی میکنید که هوش مصنوعی بتواند کارهای مشخصی را انجام بدهد. این کارها بیشتر مربوط به ارائه پیش بینیها و پیشنهادات است. این کاری است که معمولا ماشینها انجام میدهند.
“پل روتزر” با بیان اینکه وقتی به این فکر میکنم که متخصصان باید درباره هوش مصنوعی چه بدانند و از چه آگاه باشند، افزود: به این نتیجه میرسم که باید بدانند هوش مصنوعی قادر به انجام چه کاری است. لازم نیست کلاسهای یادگیری ماشینها را بگذرانید یا کاملا هوش مصنوعی را بیاموزید. فقط کافی است درکی پایه ای داشته باشید و بدانید کجا هوش مصنوعی میتواند به کار شما بیاید و مقدار زیادی زمان و پول را صرفه جویی کند. همچنین آنها میبینند ابزارهایی که روزانه استفاده میکنند هوشمندتر میشوند. برای مثال، وقتی سیژن دارد این تجزیه و تحلیل را انجام میدهد به این معنی نیست که قبلا وجود نداشته بلکه فقط هوشمند تر شده است.
بنیانگذار موسسه هوش مصنوعی با اشاره به اینکه در حوزه هوش مصنوعی، رهبران زیادی وجود ندارد تصریبح کرد: قرار نیست رهبران متفکر زیادی را پیدا کنید که تخصصشان ارتباطات و هوش مصنوعی است. واقعا تعداد زیادی از آنها وجود ندارد. در نتیجه ما تمایل داریم به بیرون از صنعت روابط عمومینگاه کنیم. به متخصصانی نگاه میکنیم که در رشتههای دیگر نوآوری میکنند و نتیجه میگیریم این چه نتیجه ای بر روابط عمومیمیتواند داشته باشد.
وی در تشریح چالشهای هوش مصنوعی خاطرنشان ساخت: یکی از مشکلات هوش مصنوعی این است که اطلاعات زیادی میخواهد. مردم فکر میکنند میتوانند چیزی را تحویل هوش مصنوعی بدهند و در یک چشم به هم زدن و به طور معجزه آسایی چیز بهتری تحویل بگیرند. اما اینطور نیست. این تکنولوژی روابط عمومیبهتر در بسیاری موارد است. این ممکن است مشکلاتی را حل کند که ما نمیتوانستیم در گذشته حل کنیم اما همچنان مشکلات تجارتی وجود دارد که باید حل شود.
“پل روتزر” جاگذاری شغلهای بازاریابی و ارتباطات را واقعیتی در پیش رو تلقی کرد و در این باره گفت: نمیگویم اتفاق نمیافتد اما احتمالا چیزی که اتفاق میافتد این است که شغلهای جدیدی هم به وجود میآید که الان نمیتوانیم تصورشان کنیم. چیزی که اتفاق میافتد این است که در طول زمان، تکنولوژیهای جدیدی به وجود میآید که فکرش را هم نمیکردیم. احتمالا شغلهایی از دست خواهد رفت و با شغلهایی دیگر جایگزین میشود اما آنچه مهم است متخصصان در این زمینه در نظر بگیرند این است که صرفا این تغییرات باعث پیشرفت خرد و ظرفیتها میشوند.
وی افزود: تغییرات میتواند در طول زمان در رقابت برای شما مفید باشد و به شما قدرت برتر بدهد. کارهایی معمولی را برعهده میگیرد که به هر حال بیشتر افراد دوست ندارند انجام بدهند و زمان را برای افراد خالی میکند که کاری را انجام بدهند که مشخصا کار انسانهاست. مثالی که میتوانم بزنم ساخت دیتابیس رسانه ای است. روزی را تصور کنید که من میخواهم داستانی در این باره (مثلا فوتبال) پست کنم و هوش مصنوعی میرود تمام مقالاتی که در 10 سال گذشته از هر خبرنگاری در این باره نوشته شده اند را در دیتابیس میخواند و افرادی را پیدا میکند که احتمالا علاقه دارند این خبر را پوشش دهند.
آینده هوش مصنوعی در روابط عمومیبخش دیگری از سخنان “پل روتزر” بود که پیرامون آن اظهار داشت :خیلی اوقات مردم میپرسند در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد؟ در 5 یا 10 سال آینده. راهنمایی کلی من این است که در سه تا پنج سال آینده حداقل 80 درصد کاری که ما روزانه انجام میدهیم به طریقی از راه هوش مصنوعی انجام میشود. فکر کردن به این کمیترسناک است. واقعا اغراق نمیکنم. بیشتر از 5 سال آینده، واقعا نمیدانم چه رخ خواهد داد.
بنیانگذار موسسه هوش مصنوعی در بخش پایانی سخنان خود خطاب به روابط عمومیها گفت: نصیحتم به مردم و حرفه ایها این است که توسط هوش مصنوعی مضطرب نشوید. مردم فکر میکنند هوش مصنوعی علمیتخیلی است و در بیرون از این عالم و در آینده وجود دارد. اینطور نیست. هوش مصنوعی اینجاست. حرفه ایها باید یادگیری را آغاز کنند. با یادگیری کمیاطلاعات یا ثبت نام در روزنامه ای مرتبط شروع کنند.
مهارتهای حل مسئله و روابط عمومی
آخرین سخنران پنل نخست، دکتر سعید خزائی استاد تمام دانشگاه تهران بود که با موضوع مهارتهای حل مسئله و روابط عمومیبه سخنرانی پرداخت و نظرات خودشان را در این خصوص با شرکت کنندگان مطرح کرد.
وی با بیان اینکه در نگاهی تازه و معاصر به ساحت روابط عمومیدر سازمانها باید اذعان کرد که روابط عمومیسامانه هشدار سریع راهبردی، رصدخانه و چشم همیشه بیدار سازمانهاست، گفت: سازمانهایی را شاهد هستیم که در عصر عدم قطعیت و محیطهای آشوبناک معاصر با چالشها و مسائل نوپدید و بی سابقه ای دست به گریبان هستند.
دکتر خزائی با اشاره به اینکه سازمانها و نهادها همواره از تجارب و تخصصهای خود برای رویارویی با چالشها و دشواریها بهره گرفته اند اظهار داشت: در محیطهایی که پویایی فزایندهای نداشته است و تغییرات تدریجی و کنترل پذیر بوده اند، سازمان و روابط عمومیآن با بهره گیری از تجارب پیشین، دشواریها و مسائل را بر پایه الگویی خطی، تناوبی و تکرار پذیر، مدیریت میکردند.
عضو هیئت علمیدانشگاه تهران افزایش سرعت تغییر و شتاب گیری تحولات موجب فراهم ساختن فضا و شرایطی برای زوال پارادایمها، پندارها و روش شناسیهای سنتی قلمداد کرد و خاطرنشان ساخت: دیگر نمیتوان مسایل و موضوعات نوپدید را با روشهای سنتی گذشته حل کرد، زیرا سازمانها در درک و فهم موضوعاتی که از آن تجربه ای ندارند، عاجز هستند.
وی با بیان اینکه ناپیوستگیها، شوکها و شگفتیها بیش و پیش از آن که نیازمند وجود تجربه و دانش سازمانی باشند، محتاج توانایی سازمانها و کارکنان به حل خلاقانه مسأله هستند تصریح کرد: به دیگر عبارت، دنیای مدیریت و به تبع آن، دنیای روابط عمومیاز رویکردی که اصطلاحاً آن را «روند – بنیاد» مینامیم گذر کرده و پای به عرصه ای نهاده است که میتوان آن را «رویداد – محور» نامید.
دکتر خزائی در بخش دیگری از سخنان خود با اعتقاد به اینکه روندها همواره مبتنی بر دانش و تجربه و دادههای گذشته بوده است گفت: روندها کمابیش پیش بینی پذیر و بدون غافلگیری بوده اند و به بیان روشن تر، ادامه خطی دنیای حال و گذشته بوده اند، اما دنیای «رویداد – محور» دنیای غیر تناوبی، پیش بینی ناپذیر و شگفتی سازی است که غلبه بر مسایل و چالشهای آن بیش و پیش از آن که نیازمند تجربه و روال اندیشی باشد، نیازمند خلاقیت و نوآوری است.
وی افزود: بی سبب نیست که مجمع جهانی اقتصاد، مهمترین مهارت از میان مهارتهای دهگانة مدیریت را «مهارت حل مسائل پیچیده» میداند.
دکترخزائی تصریح کرد: در محیط غیرتناوبی و نوآیندی که فراروی روابط عمومیهاست، چالشها، دشواریها و مسایلی چهره مینمایند که سابقه ای تاریخی نداشته اند و به ناچار تنها رویکرد مؤثر برای غلبه بر آنها، بهره گیری از روشهای حل مسأله است، روشهایی که از طرح «چرا …» گذر کرده و به طرح پرسشهای «چگونه …» میرسند.» چرا « پرسشی معطوف به گذشته است که ریشه رویدادها را در سوابق جستجو کند و در مقابل، «چگونه» در پی حل مسایل آینده است.
استاد تمام دانشگاه تهران با اشاره به روشهای حل مسأله که میتوان از آنها با نام روشهای اتاق فکری یاد کرد، گفت: مجموعه روشهایی است که میکوشد موضوعات و چالشهای نوآیند را از طریق خرد جمعی، روشهای مشارکت جویانه و بهره گیری تفکر جمعی، بررسی کند.
دکترخزائی در پایان سخنان خود با بیان اینکه در جهان معاصر و همچنین در سالهای پیش رو، روابط عمومیها نیازمند مجهز شدن به این روشها برای غلبه بر جریان توفنده موضوعات نوظهوری هستند که سازمانها و کارکنان را در دایرة تأثیر خود قرار میدهند گفت: هم اینک این روشها، از جمله ذهن انگیزی، نقشه ذهنی، شش کلاه تفکر، دوایر خلاق و…. از جمله مهارتهای کلیدی حل مسأله در روابط عمومیها و سازمانها هستند.
پنل دوم
در دومین بخش از کنفرانس شانزدهم که بیشتر ارایه ایدههای منتخب در دستور کار قرار گرفته بود، دکتر احمد یحیایی ایله ای با موضوع” الگوی کاربردی مدیریت آسیب شناسی ارتباطات درون سازمانی”، مهندس شاکر خفایی با عنوان “نقش روابط عمومیدر استقرار مسئولیت اجتماعی” ، دکتر حسین افخمیبا موضوع “برنامه ریزی و مدیریت کمپین” به ارایه مقالات خود پرداختند.
ارایه ایده متخب: “الگوی کاربردی مدیریت آسیب شناسی ارتباطات درون سازمانی”
الگوی کاربردی مدیریت آسیب شناسی ارتباطات درون سازمانی به همت دکتر احمد یحیایی ایله ای (مدرس و مشاور روابط عمومی) و مهندس بهنام صیفوری (رئیس روابط عمومیشرکت فجر انرژی خلیج فارس) تهیه شده در اصل یک مطالعه موردی است که در شرکت فجر انرژی خلیج فارس انجام شده است.
دکتر یحیایی ایله ای با بیان اینکه اجرای پژوهش آسیب شناسی ارتباطات درون سازمانی در شرکت فجر انرژی خلیج فارس که با همکاری این شرکت انجام گرفته است اظهارداشت: شاید یکی از اولین پروژههای آسیب شناسی ارتباطات درون سازمانی در ایران باشد که بر اساس یک مدل بومیانجام پذیرفته و توانسته راهکارهایی مناسب برای بهبود روابط درون سازمانی بیابد.
وی افزود: نکته مهم این است که با انجام این پژوهش یک مدل قابل قبول به عنوان راهکار کلی و ده راهکار کلیدی برای حل آسیبها و مشکلات ارتباطات درون سازمانی به دست آمد که میتواند برای سایر سازمانهای ایرانی مورد استفاده قرار گیرد.”
وی با بیان اینکه ابعاد و مولفههای الگوی آسیب شناسی ارتبطات سازمانی در بعد ساختاری شامل: اخلاق و فرهنگ، قانون و نظم، اطلاع رسانی شفاف، رشد سازمانی، سلسه مراتب مورد واکاوی قرار گرفت اظهار داشت: در بعد زمینه ای: کانال ارتباطی، محیط ارتباطی، فرهنگ ارتباطی، فرصتهای ارتباطی و اختیارات مورد نظر قرار داشت و در بعد رفتاری نیز مولفههایی نظیر ارتباط چهره به چهره، ارتباط غیررسمی، گفتگوی صادقانه، انتقاد پذیری و تشویق و تحسین مورد ملاحظه بود.
در ایده ارایه شده توسط دکتر یحیایی ایله ای تحلیل موانع ارتباطات در بعد زمینه ای، تحلیل موانع ارتباطات در بعد ساختاری، تحلیلی موانع ارتباطات در بعد زمینه ای و تحلیل موانع ارتباطات در بعد رفتاری برای حاضران در کنفرانس تشریح شد.
وی اظهارداشت: مطالعات انجام شده نشان میدهد در بسیاری از سازمانهای دولتی و خصوصی، الگوی مناسب برای مدیریت ارتباطات وجود ندارد در حالی که ارزشیابی عملکرد بر مبنای مدلهای علمیمیتواند اطلاعات جامعی از وضعیت موجود ارتباطات در اختیار برنامه ریزان و عاملین تحول سازمانی قرار دهد.
دکتر یحیایی ایله ای افزود: الگوی مورد استفاده ضمن دربرگیری تمامیموانع و آسیبهای ارتباطی از دیگاه مبانی نظری و خبرگان، از نوآوری لازم برخوردار است و به عنوان کارامدترین مدل سنجش آسیب شناسی بومیمورد تایید قرار گرفته است.
ارایه ایده متخب: نقش روابط عمومیدر استقرار مسئولیت اجتماعی
مهندس شاکر خفایی رئیس روابط عمومیو امور بین الملل شرکت پالایش نفت تبریز در مقاله “نقش روابط عمومیدر استقرار مسئولیت اجتماعی با تاکید بر: شرکت پالایش نفت تبریز” بر این نکته اشاره کرد که امروزه به دلیل تقاضای فزاینده جهت ارزش آفرینی برای ذینفعان و در همان حال، روند رو به رشد پیچیده شدن کسب و کارها در محیط جهانی و توانایی افراد و رسانهها برای انتشار فوری موفقیتها، شکستها و کجرویها، اعتبار و محبوبیت بنگاهها با دقت و سرعت بیشتری در معرض ارزیابی قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه حفظ جایگاه نام و برند سازمانی، بیشتر از هر زمان دیگری ارزشمند شده است و به عملکرد سازمان در جنبههای گوناگون اقتصادی، انسانی، محیط زیستی و جامعه گره خورده است اظهار داشت: با درک این مهم، شرکت پالایش نفت تبریز برای شناسایی و پاسخگویی به نیاز ذینفعان، خلق و حفظ برند، دستیابی به اهداف توسعه پایدار و کسب موفقیت در بازار به شدت رقابتی، طرح تحول و تعالی سازمانی سیستم مدیریت خود را بر اساس مدل علمیAMIF / MAMIF آغاز کرد.
مهندس خفایی افزود: این مدل در صدد تحول مدیریت سازمان از مکتب کلاسیک به مکتب یادگیری و نیز خواهان تعالی مدیران به تراز مکتب یادگیری مدیریت است و بر مبنای این مدل، آرمان مشترک مدیران شرکت، برنامه ریزی استراتژیک و نقشه استراتژی سازمان طراحی شده و برنامه ریزی عملیاتی شرکت تدوین گردیده است. سپس، بر مبنای آن با تدوین 6 هدف کلان، 40 هدف کمیو 132 برنامه و پروژه، سازمان به سمت آرمان تدوین شده خود که همان «پیشرو پالایشگاههای منطقه خاورمیانه با اعتبار جهانی» است؛ حرکت نموده است.
وی با اشاره به اینکه جهت گیری اصلی در این مسیر با تکیه بر استراتژی «بهبود فضای کسب و کار با تاکید بر ارزش آفرینی و مسئولیت اجتماعی»، تعیین شده است خاطرنشان ساخت: در این رویکرد جامع، ارتباطی معنادار میان ترجیحات ذینفعان و مسائل دارای اهمیت برای توسعه کسب و کار برقرار شده است. در نتیجه، اهداف کلیدی علاوه بر موارد اقتصادی، شامل موارد مهم در جنبههای منابع انسانی، جامعه و محیط زیست نیز هستند.
مهندس خفایی با بیان اینکه آنچه که در این چارچوب به عنوان رکن اصلی در تعریف و اجرای برنامهها و پروژهها لحاظ شده است گفت: داشتن تعامل دو سویه و ارتباط موثر با ذینفعان کلیدی در هر حوزه است. بدین ترتیب میتوان از قابلیتها و ظرفیتهای طرفین جهت ارزش آفرینی مشترک بهره گرفت تا به طور همزمان در مسیر پیشرفت و موفقیت گام برداشت. بی تردید، مدیران و کارکنان شرکت، پیشران این تغییر و تحولات بنیادین هستند. در نتیجه، تلاش برای درونی کردن پایههای اصلی مکتب یادگیری مدیریت در تفکر و رفتار ایشان (شامل تفکر سیستمی، مدلهای ذهنی، آرمان مشترک، یادگیری تیمیو قابلیتهای شخصی)، به عنوان زمینه اصلی برای تجلی قابلیتهای بالقوه نامحدود منابع انسانی مورد تاکید قرار گرفته است.
رئیس روابط عمومیو امور بین الملل شرکت پالایش نفت تبریز یکی دیگر از مصادیق مهم این رویکرد جامع در مدیریت سازمانی را جهت دهی به مشارکتهای اجتماعی شرکت، به سمت تعریف و اجرای برنامههای مشترک توانمندسازی برای جامعه محلی همجوار عنوان کرد و افزود: پالایشگاه تبریز به عنوان عضوی از جامعه در کنار سایر ساکنین و اعضای آن دیده میشود و ایشان نیز، دغدغههایی همچون توسعه بلند مدت کسب و کار، حفظ اشتغال، تداوم رونق اقتصادی و ایجاد شرایط مناسب برای کارکنان را درک کرده و تصویری شفاف تر و کاملتر از نام و برند سازمان در ذهن ایشان شکل میگیرد. این درک مشترک و متقابل، گامیمهم و رو به جلو برای ایفای نقشی موثر در توسعه پایدار جامعه و محیط اطراف محسوب میشود.”
برنامه ریزی و مدیریت کمپینهای روابط عمومی
دکتر حسین افخمیمدیر گروه آموزشی روابط عمومیدانشگاه علامه طباطبایی در سخنرانی خود با عنوان “برنامه ریزی و مدیریت کمپینهای روابط عمومی” به عناصر مهم و تاثیر گذار در اجرای موفق کمپینها پرداخت و با بیان اینکه شناخت زمان، صداقت، اخلاق گرایی در تبلیغات از مفاهیم محوری در موفقیت یک کمپین است اظهار داشت: در تقویم رسمیکشور ما، روزها و ایام مناسبتی بسیاری را شاهد هستیم که فرصت خوبی رابرای آغاز کمپینها فراهم آورده است.
وی افزود: مدیریت زمان در حوزه کمپین از اصلی ترین عوامل تاثیرگذار بشمار میرود که روابط عمومیها باید با حساسیت بیشتری به آن نشان دهند.
دکتر افخمیبا بیان اینکه فعالیتهای روابط عمومیهمواره سنجیده، هدفمند و برنامه ریزی شده است خاطرنشان ساخت: در اینجا برنامه ریزی به اقداماتی گفته میشود که با انجام آنها میتوان رویدادها و فعالیتهای یک کمپین و روابط بین آنها را شناخت و زمان، منابع، مواد و تاکتیکها را بر اساس معیارهای کمیو کیفی پیش بینی، برآورد و اصلاح کرد.
مدیر گروه آموزشی روابط عمومیدانشگاه علامه طباطبایی با تشریح مفاهیم کلیدی برنامه ریزی، انواع آن، رویکردهای نظری عمده در زمینه فعالیتهای ارتباطی در روابط عمومیو انواع کمپین از جمله تبلیغی، رسانه ای و اطلاعی به تبیین مراحل دهگانه برنامه ریزی در روابط عمومیشامل تعریف مسأله، تحلیل موقعیت، تعیین اهداف، تعیین استراتژی، تعیین عامه مورد هدف، تعیین پیام، انتخاب تاکتیکها، تعیین منابع (نیروی انسانی و بودجه)، جدول زمانبندی و تعیین معیارهای ارزشیابی آن پرداخت.
دکتر افخمیبا اشاره به نقش و اهمیت عنصر زمان در برنامه ریزی یک کمپین تصریح کرد: روابط عمومیها لازم است نگرش عمیقی نسبت به مفهوم و انواع زمان در یک کمپین و رابطه آن با هر یک از عناصر اصلی برنامه ریزی کمپین یعنی مخاطبان، پیام، رسانهها، نیروی انسانی و بودجه داشته باشند.
وی همچنین کاربست دو روش برنامه ریزی پرت و سی.پی.ام و همچنین مسیر بحرانی در یک مثال عملی، «کمپین انتخاباتی» را مورد اشاره و نقد و ارزیابی قرار داد.
مقالات برتر شانزدهمین کنفرانس روابط عمومیایران معرفی شدند
هیات داوران شانزدهمین کنفرانس بینالمللی روابط عمومیایران، مقالات برتر این کنفرانس را معرفی کرد.
مقالات “نظام ارتباطی، برنامه ریزی و توسعه در ایران؛ ارائه یک چارچوب” تالیف مسعود طوفان نویسنده مسئول، دانشجوی دکتری روابط بین الملل دانشگاه آزاد اسلامیتهران مرکزی، قادر باستانی، روزنامه نگار و مدرس دانشگاه و محمدحسن داد دکترای انرژی دانشگاه آیندهوون هلند، “نقش روابط عمومیدر استقرار مسئولیت اجتماعی (با تاکید بر: شرکت پالایش نفت تبریز)” تالف شاکر خفایی رئیس روابط عمومیو امور بین الملل شرکت پالایش نفت تبریز، “الگوی کاربردی مدیریت آسیب شناسی ارتباطات درون سازمانی” (مطالعه موردی: شرکت فجر انرژی خلیج فارس) تالیف احمد یحیایی ایله ای (مدرس و مشاور روابط عمومی) و بهنام صیفوری (رئیس روابط عمومیشرکت فجر انرژی خلیج فارس) و “نقش روابط عمومیدر مستندسازی بحران” تالیف عباس خسروانی جهت ارائه و انتشار در کتاب مجموعه مقالات کنفرانس برگزیده شدند.
کتاب مجموعه مقالات کنفرانس که در برگیرنده ۱۰ مقاله علمیدر خصوص ایده پردازی و تجربه محوری در حوزه روابط عمومیاست بعد از برگزاری کنفرانس منتشر میشود.
علاوه بر این، تعدادی از ایدههای منتخب در این کتاب منتشر خواهد شد.
کارگاههای آموزشی
گزارش برگزاری کارگاه آموزشی “نگاهی به آینده تولیدات و محصولات بصری”
“نگاهی به آینده تولیدات و محصولات بصری” عنوان یکی دیگر از کارگاههای آموزشی بود که همزمان با برگزاری شانزدهمین کنفرانس بین المللی روابط عمومیایران و در پاسخ به نیازهای جدید شاغلان روابط عمومیاز سوی شورای سیاستگزاری کنفرانس طراحی شده و در مرکز همایشهای سازمان مدیریت صنعتی با حضور مدیران و کارشناسان روابط عمومیهای نهادها و سازمانهای بخشهای دولتی و غیردولتی و مدرسی دکتر “مریم سلیمی” پژوهشگر ارتباطی و تصویری در 24 دیماه سال جاری برگزار شد.
به گزارش شارا در این کارگاه آموزشی، برای شرکت کنندگان حاضر، مروری بر تحولات اخیر قالبهای مختلف بصری، نگاهی به آینده تصویر و تولیدات بصری، قالبهای بصری در رسانههای اجتماعی، آینده تبلیغات و پیشنهادهای کاربردی توسط دکتر سلیمیارایه شد.
پژوهشگر ارتباطی و تصویری در جمع مدیران و کارشناسان روابط عمومیها، با بیان اینکه تصویر، مقوله ای وسیع است که میتواند هر شکل دوبعدی یا سه بعدی، ایستا یا متحرک، ترسیمیبا دست یا تولید شده توسط فناوریها یا ترکیبی از آنها را شامل میشود گفت:ممکن است برخی تصاویر عمر کوتاهی داشته باشند مانند انعکاس یک تصویر بر روی آینه یا ایجاد تصویر به یاری نور و لیزر و یا هولوگرافی. تصاویر همچنین میتوانند یا به واسطه اینکه روی یک ماده مادی همچون کاغذ یا پارچه ضبط میشوند، عمر طولانی تری بیابند.
وی با اعتقاد به اینکه تجسم یا تصور کردن عبارت از توانایی ما در شکل بخشیدن به تصاویر ذهنی است تصریح کرد: معمولاً وقتی میخواهیم به نقطهای از شهر برویم ابتدا خیابانهایی را که باید از آنها بگذریم در نظر میآوریم و علایم و نشانههای بصری خالص آن مسیر را در ذهن مرور میکنیم، بعضی از آنها بهصورت ذهنی و مقابل مان میگذرد و مجدداً به نقطهای دیگر برمیگردیم، این قبیل فعل و انفعالات ذهنی معمولاً قبل از حرکتمان بهسوی مکان موردنظر به وقوع میپیوندد. ما حتی قادریم، مکانی را که هرگز در آن پا نگذاشتهایم و یا ندیدهایم نیز در ذهن خود مجسم کنیم.
دکتر سلیمی، سواد بصری را فرآیند درک معنای محتوای بصری و همچنین طراحی، تولید و توزیع تصاویر توصیف کرد و با تقسیم بندی تصورات به به دو دسته کلی خلاق و غیرخلاق اظهار داشت: تصورات غیرخلاق غیرقابل کنترل و غیرارادی است (مانند خواب و رویا، اشکال ناسالم و غیره و تصورات خلاق اراده ای هستند. مانند تصورات بصری که عبارت است از قدرت دیدن اشیا در چشم و مغز؛ از طریق این استعداد هر یک از ما میتوانیم تصویری ذهنی از تقریبآ هر چه مایل باشیم بسازیم.
وی افزود: تصورات خلاق به سه دسته کلی تقسیم میشوند اعم از تصورات بصری، تصورات جانشینی و تصورات پیش بینی کننده. تصورات واقعا خلاق که خود دو دسته اند: جستجو کردن و تغییر دادن.
از دیگر مباحث مطرح شده در این کارگاه آموزشی مروری بر تحولات اخیر قالبهای مختلف بصری، تحولات حوزه کمیکها هم از بعد محتوایی و کاربردی و هم از بعد شیوه نمایش و ورود اخبار جعلی به حوزه گرافیک نوول بود که دکتر سلیمیدر این باره گفت: «گرافیک نوول سابرینا» ماجرای یک زن گمشده است که قتل او در قالب یک ویدئو پخش و در اینترنت فراگیر شده و خود سرمنشأ برخی اخبار جعلی میشود. گرافیک نوول سابرینا نشان میدهد که چگونه اخبار جعلی زندگی ما را تحت تأثیر قرار میدهد و اینکه چگونه دوران اخبار جعلی روح ما را آزرده میکند.
دکتر سلیمیبا بیان اینکه اینفوگرافیکها دارای محبویت بوده و سه برابر بیشتر از سایر محتواها در رسانههای اجتماعی به اشتراک گذاشته میشوند اظهارداشت: داستانهای مصور ممکن است در قالبهای مختلف تکقسمتی، مجموعههای کوتاه، بیپایان، گرافیک نوول یا رمان مصور، کمیکهای اینترنتی، کمیکهای مجلهای، اقتباسشده از فیلمها و غیره طراحی و ارایه شوند و یا ممکن است با مقاصد مختلف اجتماعی، سیاسی، ایدئولوژیکی و عقیدتی و غیره تهیه شده و بعضاً حتی دارای محتواهایی با مضامین خشم و خشونت و غیره باشند.
وی خاطرنشان ساخت: گاه ممکن است در برخی آثار، از دو تکنیک اجرای متفاوت ولی به شکل مکمل برای بیان و تشریح یک موضوع و روایت و آمار و اطلاعات مربوطه بهره گرفته شود، از این جمله نمونه «سرگذشت زینب» (مربوط به یک پناهجو و آواره سوری و افرادی با شرایط وی است) که در آن از دو روش اینفوگرافیک و کمیک استفاده شده است.
معظل عکسهای جعلی و روشهای شناسایی و تفکیک عکسهای جعلی از عکسهای واقعی نیز از جمله موضوعات ارایه شده در این کارگاه آموزشی بود که دکتر سلیمیبا اشاره به افزایش تولید و اشتراک گذاری عکسهای جعلی و دشواری تشخیص واقعی یا جعلی بودن آنها برای مخاطبان، توصیه کرد: توجه به نکات فنی تصویر همچون (سطوح منحنی یا زاویهدار، وجود نور متغیر، تغییر و افت در کیفیت تصویر)، توجه به اشیاء، مکانها، لباسها، نوشتار موجود در تصاویر و…توجه به متن، زیرمتن و فرامتن عکس، استفاده از ابزارهای تحت وب برای تشخیص (همچون Izitru و…) جستجوی معکوس در گوگل میتواند تا حدی اصالت عکس را مشخص کند.
وی درباره آینده صنعت سینما، نشر، بازیها و آثار گرافیکی نیز اظهار داشت: در حوزه سینما حرکت به سمت چند بعدی شدن، استفاده از قابلیتهای واقعیت مجازی و افزوده، استفاده از قابلیتها و امکانات خاص برای درگیر کردن بیشتر مخاطبان و استفاده از حواس مختلف وی، در حوزه نشر حرکت به سمت خلاقیت بصری، سه بعدی شدن، استفاده از واقعیت افزوده، گرایش به تعاملی و متحرک شدن، در نسخههای اینترنتی، در حوزه بازیها استفاده از هولوگرافی، استفاده از واقعیت افزوده، استفاده از واقعیت مجازی، استفاده از هوش مصنوعی، گرایش به سمت تعاملی شدن، زوایای دید جدید، سعی به درگیر کردن سایر حواس را شاهد خواهیم بود و در حوزه آثار گرافیکی حرکت آثار گرافیکی و بصری به سمت خلاقتر، جذابتر، تعاملی،متحرک، به روز شدن، ساده تر و بعضاً مینمال شدن و در عین حال متناسب با نیازهای رسانههای اجتماعی، شکل گیری قالبها و شیوههای روایت گری جدید بصری و بهره گیری از تحولات تکنولوژیکی (واقعیت افزوده) ممکن خواهد شد.
دکتر سلیمیبا اشاره به تعریف “جان مک کارتی” درباره هوش مصنوعی مبنی بر اینکه “هوش مصنوعی مجموعهای از فناوریهاست که سعی میکند تا از هوش انسانی تقلید کند یا آن را تقویت کند” تصریح کرد: در مقاله ای با عنوان «پیش بینی آینده محصولات بصری تا سال 2050» به امکان تجربه بهتر محصولات بصری و امکان بهره گیری از سایر حواس همچون بو، مزه، لمس و… در این تجربه، امکان حضور مجازی در موزهها، گالریها و نمایشگاهها بدون حضور با امکان تجربه آثار از ابعاد مختلف به یاری تکنولوژیهایی همچون واقعیت مجازی، بی سی آی و…، داشتن احساس عمیق تری از بازیها از طریق بی سی آی و هولوگرامهای سه بعدی و نیز مشارکت بیشتر و از ابعاد مختلف در بازی به طوری که حواس مختلف بتوانند تحت تأثیر قرار گیرند اشاره شده است.
شکل گیری فناوریهای ترکیبی و در پی آن هنر ترکیبی، امکان توسعه چاپ سه بعدی بر روی اجسام ارگانیک و غیرارگانیک، امکان وارد کردن دیدگاههای هنرمندان به فضای مجازی یا مستقیماً به مغز مخاطبان، محدود شدن هنرهایی مثل نقاشی، گرافیک و… به صورت فیزیکی (به دلیل قیمت آن) و گرایش بیشتر به سمت تجربیات دیجیتال در زمره سایر دستاوردهای فناوریهای ارتباطی و اطلاعاتی در آینده بشمار میرود.
وی درباره آینده فیلم و ویدئوها به موضوع جعل عمیق پرداخت و پیرامون آن گفت: جعل عمیق، نوعی تکنیک است که با استفاده از آن میتوان از ترکیب تصویر انسان و با بهرهگیری از هوش مصنوعی، ویدئوهای ساختگی ایجاد کرد. با این فناوری، ممکن است با داشتن تصاویر هر شخص، ویدئوهایی از او ساخته شود که واقعیت ندارد و بتواند برای او دردسر ایجاد کند.
دکتر سلیمیدر این باره افزود: جعل عمیق افراد بسیاری را با مشکلات و مسایلی مواجه کرده است؛ از بازیگران خارجی که از تصاویر آنها برای فیلمهای نامناسب سوءاستفاده شده تا سیاستمدارانی که در ویدئوهای دیپ فیک حرفهایی زدند که هرگز در واقعیت بر زبان نیاوردهاند. این اتفاقات شاید در حوزه سیاسی بیش از همه چشمگیرتر و قابلتأمل تر باشد.
دکتر سلیمیدرباره مهمترین تغییراتی که در آینده حوزه فیلم و ویدئوها حادث خواهد شد گفت: در این حوزه شاهد پیوند بیشتر فیلمها با تکنولوژیهای سه بعدی، واقعیت مجازی و واقعیت افزوده، هولوگرافی و همچنین فناوریهای پوشیدنی و همه گیرتر شدن آنها، افزایش محتوا و کیفیت و شفافیت تصاویر و همچنین صدا در فیلمها، رواج بهره گیری از ویدئوهای واقعیت مجازی360 درجه، ایجاد تغییرات زیاد در صفحه نمایش سینما و تلویزیون، حرکت فیلمها به سمت تعاملی تر شدن، توسعه فیلمهای از نگاه شخص اول و تلاش برای فیلمبرداری در نزدیکترین محل به رویدادها (به طور مثال در مسابقات اسب دوانی، نصب دوربین روی اسب یا در بازیهاکی، نصب دوربین روی چونهاکی یا توپ و داشتن روایتهای جدید بصری از نگاه حیوانات، اشیا و…، گوشیهای هوشمند قادر خواهند بود که دوربینهای عکاسی را از رده خارج کرده و از هوش مصنوعی برای تنظیم، کنترل و ویرایش عکسها بهره بگیرند، امکان تهیه اتوماتیک عکسهای با کیفیت و امکان دسته بندی و آرشیو سهل آنها، بهره گیری از افکتهایی برای کمک به بهبود عکسها، امکان عکاسی با کیفیت مطلوب توسط همگان، با اتصال دوربینها به اینترنت، حفظ و دسترسی به عکسها سهولت یافته و از سویی امکان انتقال آن سادهتر خواهد شد.
عکسها در آینده حالت سهبعدی یافته و زندگی و حیات خواهند داشت، افراد با دوربینها موجود بر روی عینکی که روی چشمانشان، قادر خواهند بود صحنههای مختلف را بهصورت سهبعدی عکاسی یا فیلمبرداری کنند. توسعه بازار عکس و تصویر و رونق این بازار و امکان دسترسی بیشتر برای متقاضیان و طراحان و مراکز عرضه بیشتر، افزایش چالش تولید عکسهای جعلی، امکان شناسایی شی، صحنهها، چهرهها، نام فرد یا محصول و یا علائم تجاری و… موجود در عکس، امکان خوانش متون در عکس و ارائه تحلیل تصویری، حتی به لحاظ اخلاقی نیز امکان تشخیص میزان ریسک در تصویر، اینکه تصویر چقدر آزار دهنده بوده یا از نظر اخلاقی تا چه حد با اصول اخلاقی حاکم با جامعه سازگار است، خواهیم بود.
تلاشهای صورت گرفته هوش مصنوعی در حوزه ارتباطات، امکان اسکن ژستها و حرکتهای بدنی افراد و جستجوی تصاویر مشابه آن، آینده گرافیک، آینده بازیها، آینده هولوگرافیک، آینده رسانههای اجتماعی، آینده تبلیغات از دیگر مباحث جذاب این کارگاه اموزشی بود که مورد توجه شرکت کنندگان قرار گرفت.
دکتر سلیمیدر آخرین بخش از سخنان خود به مدیران و کارشناسان روابط عمومیهای حاضر در کارگاه پیشنهادهایی ارایه کرد که عبارتند از ضرورت آشنایی با سواد بصری، ضرورت آشنایی با مبانی هنرهای تجسمیو قوانین ادارکی گشتالتی، ضرورت آشنایی با قالبهای مختلف بصری و استفاده مناسب از هریک، امکان تولید محتوا و عرضه آن در رسانهها و قالبهای مختلف بصری (با شناخت دقیق از قابلیتها و ظرفیتهای هر یک)، تلاش برای بهره گیری از قالبهای مختلف بصری، تلاش برای تولید محتوای جذاب و خلاق که مورد توجه مخاطبان قرار گیرد، لزوم رصد تحولات تکنولوژیکی و بهره گیری از آنها در ارائه محتواها و پیامها بویژه به صورت بصری و چند رسانه ای (VR، AR، MR و XR و…)، بهره گیری از قالبهای مختلف بصری متناسب با شناخت مخاطبان اعم از مردم، مدیران، رسانهها و…، بهره گیری از قالبهای مختلف بصری در زمان بروز بحران با هدف مدیریت بحران (قبل، حین و بعد از بحران)
وی خاطرنشان ساخت: نگاه متفاوت و خلاقانه ای به محیط اطراف و ابزارهای در اختیارمان داشته باشیم. به عنوان مثال در حوزه نشریات چاپی بیاندیشیم چطور خلاقانه از جلد، صفحات داخلی و حتی پوشش پلاستیکی مورد استفاده در مجلات مان نیز بهره بگیریم یادمان باشد حتی در عصر هوشمند نیز خلاقیت نجات بخش است.
گزارش برگزاری کارگاه آموزشی “ارتباطات بصری و کاربردهای آن در روابط عمومی”
همزمان بر برگزاری شانزدهمین کنفرانس بین المللی روابط عمومیایران، کارگاه آموزشی ارتباطات بصری و کاربردهای آن در روابط عمومیبا حضور مدیران و کارشناسان روابط عمومیهای سازمانها و نهادهای دولتی و غیر دولتی با مدرسی محمود مختاریان استاد روزنامه نگاری و مدرس دانشگاه برگزار شد.
به گزارش شارا، در این کارگاه که 24 دیماه سال جاری در مرکز همایشهای سازمان مدیریت صنعتی با هدف ارتقای سطح دانش و تجربه حرفه ای شاغلان روابط عمومیو در رابطه با طراحی معاصر و شیوههای ارتباط تصویری برپا شد، استاد مختاریان به تبیین و تشریح مقوله ارتباطات تصویری و کاربردهای آن در روابط عمومیپرداخت.
وی ضمن ارایه تعاریفی از علوم بلاغی، زیباشناسی سخن یا دانش شیواسخنی، زمینههای علوم بلاغی را شامل سیاست، حقوق، روابط عمومی، بازاریابی و تبلیغات تجاری ھمچون علوم انسانی، علوم ادیان، علوم اجتماعی و تاریخ قلمداد کرد.
وی در تبیین و معرفی سه شکل اصلی بلاغت از نگاه ارسطو شامل Ethos ایتوس، Logos آرمها و Pathos پاتوس اظهار داشت: از نگاه ارسطو، ایتوس ویژگیهای یک اثر ھنری است که بیانگر شخصیت ایده آل یا تیپیک است و تحت تأثیر اخلاق یک شخص قرار میگیرد.
استاد مختاریان افزود: آرمها مبتنی بر منطق بوده و تمامیاسنادی که توسط شرکتها یا سازمانها توزیع میشوند، مبتنی بر آرمها ھستند و پاتوس نیز از نگاه ارسوط مبتنی بر جذابیت عاطفی مبتنی بر احساس است.
استاد مختاریان در جمع مدیران و کارشناسان حاضر در کارگاه آموزشی ارتباطات بصری و کاربردهای آن خاطرنشان ساخت: مایه اصلی تصویر در ذهن انسان قرار دارد و از طریق تصویر با یکدیگر رابطه برقرار میکنیم. بدین معنا که انتقال اطلاعات از طریق روشهای مختلف تصویری شامل نمادها، تصاویر، نقشهها، عکسها پوسترها و نقاشیها، کاریکاتور، اینفوگرافی، تایپوگرافی، نمودار، فیلم، داستانهای تصویری و کارتونها به انتقال ایده و پیام مورد نظر میپردازیم.
وی فرآیند ارتباطات تصویری را ایجاد، تولید و توزیع مطالبی دانست که از کلمات و تصاویر استفاده میشود تا دادهها و مفاھیم و احساسات را منتقل کند.
استاد مختاریان با بیان اینکه هر تصویر دارای فرم و محتوی است گفت: منظور از فرم، قالب تصویری است که پیام را دربردارد. به عنوان مثال کل روزنامه همان فرم است و محتوای روزنامه شامل مطالب و سایر اطلاعات درج شده در آن است و لازم است میان فرم و محتوا ھماھنگی برقرار باشد.
تاثیرات متقابل فرم و محتوا در زیباشناسی اثر از دیگر مباحث مطرح شده در این کارگاه آموزشی بود که استاد مختاریان دراین باره اذعان داشت: انتخاب فرم مناسب میتواند محتوا را مورد توجه قرار دهد چرا که انتخاب فرم مناسب در تاثیرگذاری محتوا دخالت مستقیم دارد و محتوای پربار و وزین میتواند توجهات را به یک فرم و قالب بیشتر کند.
وی با اشاره به تاثیرات تضاد و کنتراست در زیبایی افزود: هماهنگی وهارمونی میان اجزای یک اثر، ترکیب بندی صحیح و کاملا ھماھنگ و وحدت یافته، القای ھمزمان احساس نظم و وابستگی و و ارد کردن چیزهای غیر منتظره در اثر، موجب انتقال بهتر پیام شما میشود.
استاد مختاریان پس ار تشریح تاثیرات رنگ و تزئین در زیبایی، به مقوله استراتژی تفکر بصری و سواد بصری پرداخت و تصریح کرد: توانایی دیدن، درک و در نهایت برقراری ارتباط بصری مربوط به زبان، ارتباط و تعامل است. این توانایی یادگیرنده است که با دقت، کنجکاوی بسیار و با شکاکیت و مهارتهای تحلیلی به بررسی خلاقیت تصویری بپردازد و بفهمد که هدف از آفرینش این اثر چیست یا دیدگاه سازنده و خالق اثر چه بوده است؟
مدرس کارگاه اموزشی ارتباطات بصری و کاربردهای آن در روابط عمومیبا بیان اینکه سواد بصری با یادگیری و درک یک پیام معین ارتباط دارد و باعث ایجاد علاقه، کنجکاوی و اشتیاق نسبت به چیزی میشود که در پشت خلق یک قطعه بصری پنهان است گفت: سواد بصری که همان مهارت تصویری شناخته میشود، پایه و اساس یادگیری است و کودکان قبل از تسلط بر مهارتهای کلامی، تصاویر را میخوانند.
وی افزود: سواد بصری به فرد اجازه میدهد تا قطعات و رسانههای تصویری را تفسیر کند. به عنوان نمونه میتوان به علائم جاده و ایمنی اشاره کرد که این علائم در سفر یا رانندگی به مکان، شهر یا کشور دیگری به ما کمک خواهد کرد.
اینترنت بصری از دیگر محورهای مطرح شده در این کارگاه آموزشی بود و مباحثی از جمله تاثیر فن آوری دیجیتال در درک سواد بصری مورد بررسی قرار گرفت. استاد مختاریان دراین باره اظهارداشت: سواد بصری یک مهارت و یک توانایی لازم برای رمزگشایی از جیزهایی است که به صورت آنلاین به اشتراک گذاشته میشود.
وی افزود: اینترنت مملو از محتوای تصویری است. از تبلیغات تا داستانهای شخصی که با استفاده از رسانههای تصویری روایت میشود. دنیای دیجیتال باعث شده است که هر حرفه ای از جمله روابط عمومیبتواند کار خود را بهتر انجام دهد. به عنوان مثال بسترهای نرم افزاری میتوانند به هر فرد در تهیه نمایشهای بصری که شبیه نمودارها یا گزارشهای آماده حرفه ای هستند، کمک کند.
از دیگر بخشهای مهم و جذاب این کارگاه آموزشی، به نمایش گذاشته شدن جدیدترین اشکال ارتباطات بصری (100تصویر) به انتخاب استاد مختاریان بود که با تحلیل و تفسیر هر قطعه از تصاویر از زوایای مخلف از جمله تفکر خلاقانه در روابط عمومی، تفکر خلاقانه در تبلیغات، طرح نقاشی و کاریکاتور، پوستر، جریان سازیهای رسانه ای و مدیریت افکار عمومیمورد بحث و بررسی قرار گرفت.
رونمایی از دو کتاب روابط عمومیو ارتباطات در کنفرانس روابط عمومی
همزمان با برگزاری شانزدهمین کنفرانس بین المللی روابط عمومیایران در تاریخهای 23 و 24 دی ماه سال جاری، مراسم رونمایی از دو کتاب “برنامه ریزی استراتژیک برای روابطعمومی” و ” نقش رسانهها در مدیریت سیل (مجموعه ابزارهای یکپارچه مدیریت سیل)”، که با همکاری انجمن متخصصان روابط عمومیو موسسه کارگزار روابط عمومیمنتشر شد برگزار شد.
کتاب “برنامه ریزی استراتژیک برای روابط عمومی”
کتاب “برنامه ریزی استراتژیک برای روابط عمومی” تالیف کریگ میاموتو- ران اسمیت- راتلج/ تیلور و فرانسیس در 184 صفحه در قطع وزیری توسط انتشارات کارگزار روابط عمومیمنتشر شد.
این کتاب در 5 بخش و یک دستورالعمل نحوه برقراری ارتباط در مواقع بحرانی منتشر شد.
کتاب “نقش رسانهها در مدیریت سیل (مجموعه ابزارهای یکپارچه مدیریت سیل)”
کتاب “نقش رسانهها در مدیریت سیل (مجموعه ابزارهای یکپارچه مدیریت سیل)” در قطع وزیری توسط انتشارات کارگزار روابط عمومیمنتشر شد.
این کتاب در 5 بخش و یک دستورالعمل نحوه برقراری ارتباط در مواقع بحرانی در 136 صفحه منتشر شد.
توزیع کتاب «برنامه ریزی استراتژیک برای روابطعمومی» در کنفرانس روابط عمومی
تاب «برنامه ریزی استراتژیک برای روابطعمومی» اثری از کریگ میاموتو- ران اسمیت- راتلج/ تیلور و فرانسیس همزمان با برگزاری شانزدهمین کنفرانس بینالمللی روابط عمومیایران در 184 صفحه به همت انتشارات کارگزار روابط عمومیو با همکاری انجمن متخصصان روابط عمومیمنتشر و در میان شرکتکنندگان توزیع شد.
به گزارش روابط عمومیانتشارات کارگزار روابط عمومی، این کتاب در چهار بخش، اهمیت برنامه ریزی، نحوه نگارش یک برنامه جامع برای روابط عمومی، فرایند برنامهریزی برای کمپین روابط عمومیو برنامهریزی استراتژیک برای روابط عمومیمنتشر شده است.
عنوان کتاب: برنامهریزی استراتژیک برای روابط عمومی
نویسندگان: کریگ میاموتو- ران اسمیت- راتلج/ تیلور و فرانسیس
ترجمه: انتشارات کارگزار روابط عمومی
ویرایش: زهرا بابازاده گان
انتشارات: کارگزار روابط عمومی
نوبت چاپ: اول/ 1398
تعداد صفحات: 240
تلفن پخش: 09121938419
پست الکترونیک: karGozar80@Yahoo.com
انتشار 53 امین شماره فصلنامه کارگزار روابط عمومی
53 امین شماره فصلنامه کارگزار روابط عمومیتوسط موسسه کارگزار روابط عمومیو انتشارات کارگزار روابط عمومیدر 104 صفحه رنگی منتشر شد.
در بخشی از سرمقاله این شماره که به قلم مهدی باقریان نوشته شده، آمده است: “بدون تردید برگزاری و موفقیت کنفرانس بین المللی روابط عمومیایران بدون مشارکت جامعه شریف روابط عمومیو بهره مندی از تجربهها و ایدههای ناب شاغلان روابط عمومیامکان پذیر نیست. به همین دلیل دبیرخانه کنفرانس، از امسال آموزش مهارتهای کاربردی را در قالب ارایه ایدهها و الگوهای کاربردی و جدید در دستور کار خود قرار داده است. این موضوع زمانی اجرایی میشود که شاغلان روابط عمومیهم، رغبت و استقبال بیشتری از خود نشان بدهند.
اطمینان داریم مزیت افزایش کیفیت ناشی از برگزاری چنین رویدادهایی بسیار چشمگیرتر از 15 دوره قبل خواهد بود. به همین دلیل دبیرخانه کنفرانس روابط عمومیدر نظر دارد شانزدهمین دوره این رویداد را با محوریت تجربه محوری برگزار نماید. این امر به ما در راستای ارائه رویدادی با کیفیت بالا کمک شایانی خواهد کرد.”
در بخش گفتگو، دکتر حسن بشیر دبیر کمیته علمیکنفرانس به بررسی اهداف، موضوعات و دستاوردهای کنفرانس پرداخت.
استاد دانشگاه امام صادق (ع) در این گفتگو درباره جایگاه روابطعمومیها با تاکید بر سه عامل تاثیرگذار تعامل، تبادل و تداوم اطلاعات اظهار کرد: روابط عمومیها ارگان واحدی هستند که فعالیتهای آنان نیازمند انسجام، همکاری و آرمانگرائی واقعبینانه است. این وضعیت بدون نوعی از «تعامل دائمی» میان همدیگر امکانپذیر نیست.
بشیر درباره تعداد کنفرانسهایی که تاکنون برگزار شده و چه دستاوردی داشته است؟ توضیح داد: ایجاد رشد و تحول در هر زمینه علمیو اجرایی نیازمند نوعی از تعامل، تبادل و تداوم اطلاعات علمیو تجربی است. بدون این سه عامل اساسی نمیتوان به یک سطح قابل قبولی از رشد و تحول علمیو اجرایی رسید. ۱۵ کنفرانس گذشته در این زمینه گامهای بلندی را برداشتهاند که میتوان ادعا کرد «جریان زنده روابط عمومی» در کشور، تا اندازه زیادی مدیون این کنفرانس است.
“پروفسور جیمز گرونیگ” استاد روابط عمومیدانشگاه مریلند در مقاله “چگونه روابط عمومیرا اندیشه زایی کنیم؟” بر این نکته تاکید میکند: “اندیشه زایی، تفکر منطقی و سیستماتیک درباره مفاهیم، تعاریف، معیارها و رابطه موجود میان آنهاست. پژوهشگران با تفکیک و توصیف مشکلات در واقع شروع به اندیشه زایی میکنند- نظری و کاربردی- که نیازمند مطالعه است. سپس به گونه ای منطقی میاندیشند که چگونه مشکل را با تعریف یک مفهوم که معمولا متغیر وابسته نامیده میشود، حل کنند.
بود یا نبود این متغیر وابسته مشکل را تعریف میکند. در مرحله سوم، متغیرهای غیروابسته ای که تأثیری منطقی بر متغیر وابسته دارند را مشخص میکنند. متغیرهای غیروابسته را میتوان به گونه ای تغییر داد که بر متغیر وابسته تأثیرگذارند و بدین ترتیب مشکل رفع شود. بیشتر این اندیشه زاییها در سطح انتزاعی و تئوریک صورت میگیرند. اگر پژوهشگران پیش از ارزیابی چیزی به صورت تئوریک درباره آن نیاندیشند، ارزیابی آنان معمولا کم ارزش یا فاقد ارزش خواهد بود- به غیر از ارزیابی برای ارزیابی.”
“اهمیت برنامه ریزی در روابط عمومی” اثر “کریگ میاموتو و ران اسمیت” از جمله مقالاتی است که در این نشریه منتشر شده است: “برنامهریزی روابط عمومییک رویکرد مثبت است و بهخوبی دیدگاه نظاممند و کلی سازمانها را ترسیم می کند. مشاهده سازمان از نظر یک “سیستم باز”، مفهومیمهم در زمینه برنامهریزی روابط عمومیاست، زیرا در سیستم باز، سازمان را یک ارگانیزم یا نهادی زنده با مرزها، ورودیها، خروجیها، گذرگاهها و بازخوردهای کافی از جانب محیطهای بیرونی و درونی میدانند که میتواند با ایجاد تغییرات متناسب و بهموقع، به حیاتش ادامه دهد. ”
مقاله “الگوی کاربردی مدیریت آسیب شناسی ارتباطات درون سازمانی” که به همت دکتر احمد یحیایی ایله ای (مدرس و مشاور روابط عمومی) و مهندس بهنام صیفوری (رئیس روابط عمومیشرکت فجر انرژی خلیج فارس) تهیه شده در اصل یک مطالعه موردی است که در شرکت فجر انرژی خلیج فارس انجام شده است.
در پایان محققان نتیجه میگیرند: “اجرای پژوهش آسیب شناسی ارتباطات درون سازمانی در شرکت فجر انرژی خلیج فارس که با همکاری این شرکت انجام گرفته است شاید یکی از اولین پروژههای آسیب شناسی ارتباطات درون سازمانی در ایران باشد که بر اساس یک مدل بومیانجام پذیرفته و توانسته راهکارهایی مناسب برای بهبود روابط درون سازمانی بیابد.
نکته مهم این است که محققان با انجام این پژوهش توانسته اند یک مدل قابل قبول به عنوان راهکار کلی و ده راهکار کلیدی برای حل آسیبها و مشکلات ارتباطات درون سازمانی ارایه دهند که میتواند برای سایر سازمانهای ایرانی مورد استفاده قرار گیرد.”
در مقاله “نظام ارتباطی، برنامه ریزی و توسعه در ایران؛ ارائه یک چارچوب” تالیف “مسعود طوفان” دانشجوی دکتری روابط بینالملل دانشگاه آزاد اسلامیتهران مرکزی و مدرس دانشگاه (نویسنده مسئول)، “قادر باستانی” دانشجوی دکتری علوم ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامیتهران شمال، روزنامه نگار و مدرس دانشگاه و “محمدحسن داد” دکترای انرژی دانشگاه آیندهوون هلند، کارشناس امریه سازمان مدیریت و برنامهریزی یزد، تلاش شده است که نظام ارتباطی، برنامه ریزی و توسعه در ایران مورد تحلیل و بررسی قرار گیرد.
در بخشی از این مقاله آمده است: “نظام ارتباطی، به عنوان سازوکار الحاقی به برنامههای توسعه برای تحقق اهداف برنامه به یک نیاز و البته راهبرد جدی مبدل شده است. تجربه انتخاب اولین سخنگوی لایحه بودجه 97 و نیز شکل گیری امواج بی سابقه اجتماعی و رسانه ای در جریان تصویب برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامیایران نشان داد دشواری همراه ساختن افکار عمومیبا اهداف مورد نظر کمتر از دقت و حساسیت در تهیه محتوای برنامهها نیست و بی توجهی به برقراری یک نظام ارتباطی صحیح با ذینفعان میتواند پذیرش عمومیو موفقیت هر برنامه ای را تحت تاثیر قرار دهد.
این مقاله میکوشد با بکارگیری نظریههای ارتباطات جمعی و با استفاده از روش تحلیلی- توصیفی، ضمن بیان دلایل بی توجهی برنامه ریزان به سازوکارهای الحاقی رسانه ای در برنامههای توسعه کشور، با ارائه یک چارچوب عملی، جایگاه پیوست رسانه ای را در تغییر نگرش و همراهی عمومیبا برنامههای توسعه ای را تبیین نماید. تعریف پیوست رسانه ای و مراحل آن، اهمیت ارتباطات رسانه ای، پیشینه و آسیبهای کنونی فقدان پیوست رسانه ای در برنامههای توسعه کشور، ارائه مدلی برای الحاق پیوست رسانه ای به برنامههای توسعه، تولی گری و چگونگی سازوکار اجرایی آن از دیگر موضوعاتی است که در این مقاله مورد توجه قرار میگیرد. ”
دکتر “عباس خسروانی” در مقاله “نقش روابط عمومیدر مستندسازی بحران” تلاش میکند به این موضوع بپردازد که نقش هر یک از واحدها در این زمینه چیست و به خصوص روابط عمومیدر این زمینه چگونه میتواند به مستندسازی بحرانها بپردازد؟
در چکیده این مقاله آمده است: “مانایی هر فعالیتی در گرو ثبت و مستندسازی آن است و هر فعالیت ثبت شده ای میتواند بخشی از تاریخ یک سازمان، اعم از خدماتی یا تولیدی را برای بهره مندی آیندگان محفوظ نگاه دارد. فعالیت و عملکرد سازمانها در مواقع بحران و حادثه یکی از این موارد است. بررسی بحرانهای گذشته در کشور نشان میدهد که هر بار بحرانی رخ میدهد، هزینههای مالی و اقتصادی بیشتری نسبت به گذشته به بار میآورد که صرف بازسازی و بازآوری زیرساختها، شریانها و جبران همه خسارتها میشود. وجود چنین نارسایی، بیشتر از اینکه ضعف عملکرد مهندسی و مدیریتی و تکنولوژی را آشکار سازد، نبود دانش مدیریت سانحه به دلیل فقدان یک نظام مستندسازی را یادآور میشود. در عملیات امداد و نجات و مدیریت بحران مستندسازی میتواند دانش، مهارت، تجربه و قدرت نقشآفرینی سازمانهای درگیر و نیروهای آنان را نشان داده و تحلیل و تفسیر و بازخوانی عملیات میتواند توان برنامهریزی و قدرت هدایت و مدیریت آنان را ارتقا بخشد و در نهایت منجر به اثربخشی بیشتر آنان در عملیاتهای بعدی شود.
به نظر میرسد ما در سازمانها به جنبش همگانی مستندسازی نیاز داریم که روابط عمومیباید پیشران این جنبش باشد. بسیاری از فعالیتها، تکرار کارهایی است که در گذشته انجام شده است و مقدار زیادی از بهره وری اقدامات ما کاهش یافته است. باید برای این بحران یا مسئله چاره ای اندیشید.”
“شاکر خفایی” رئیس روابط عمومیو امور بین الملل شرکت پالایش نفت تبریز در مقاله “نقش روابط عمومیدر استقرار مسئولیت اجتماعی با تاکید بر: شرکت پالایش نفت تبریز” بر این نکته اشاره میکند. “امروزه به دلیل تقاضای فزاینده جهت ارزش آفرینی برای ذینفعان و در همان حال، روند رو به رشد پیچیده شدن کسب و کارها در محیط جهانی و توانایی افراد و رسانهها برای انتشار فوری موفقیتها، شکستها و کجرویها، اعتبار و محبوبیت بنگاهها با دقت و سرعت بیشتری در معرض ارزیابی قرار میگیرد. حفظ جایگاه نام و برند سازمانی، بیشتر از هر زمان دیگری ارزشمند شده است و به عملکرد سازمان در جنبههای گوناگون اقتصادی، انسانی، محیط زیستی و جامعه گره خورده است.
با درک این مهم، شرکت پالایش نفت تبریز برای شناسایی و پاسخگویی به نیاز ذینفعان، خلق و حفظ برند، دستیابی به اهداف توسعه پایدار و کسب موفقیت در بازار به شدت رقابتی، طرح تحول و تعالی سازمانی سیستم مدیریت خود را بر اساس مدل علمیAMIF / MAMIF آغاز نموده است. این مدل در صدد تحول مدیریت سازمان از مکتب کلاسیک به مکتب یادگیری و نیز خواهان تعالی مدیران به تراز مکتب یادگیری مدیریت است.
بر مبنای این مدل، آرمان مشترک مدیران شرکت، برنامه ریزی استراتژیک و نقشه استراتژی سازمان طراحی شده و برنامه ریزی عملیاتی شرکت تدوین گردیده است. سپس، بر مبنای آن با تدوین 6 هدف کلان، 40 هدف کمیو 132 برنامه و پروژه، سازمان به سمت آرمان تدوین شده خود که همان «پیشرو پالایشگاههای منطقه خاورمیانه با اعتبار جهانی» است؛ حرکت نموده است.
جهت گیری اصلی در این مسیر با تکیه بر استراتژی «بهبود فضای کسب و کار با تاکید بر ارزش آفرینی و مسئولیت اجتماعی»، تعیین گردیده است. در این رویکرد جامع، ارتباطی معنادار میان ترجیحات ذینفعان و مسائل دارای اهمیت برای توسعه کسب و کار برقرار شده است. در نتیجه، اهداف کلیدی علاوه بر موارد اقتصادی، شامل موارد مهم در جنبههای منابع نسانی، جامعه و محیط زیست نیز هستند.
آنچه که در این چارچوب به عنوان رکن اصلی در تعریف و اجرای برنامهها و پروژهها لحاظ شده است، داشتن تعامل دو سویه و ارتباط موثر با ذینفعان کلیدی در هر حوزه است. بدین ترتیب میتوان از قابلیتها و ظرفیتهای طرفین جهت ارزش آفرینی مشترک بهره گرفت تا به طور همزمان در مسیر پیشرفت و موفقیت گام برداشت. بی تردید، مدیران و کارکنان شرکت، پیشران این تغییر و تحولات بنیادین هستند. در نتیجه، تلاش برای درونی کردن پایههای اصلی مکتب یادگیری مدیریت در تفکر و رفتار ایشان (شامل تفکر سیستمی، مدلهای ذهنی، آرمان مشترک، یادگیری تیمیو قابلیتهای شخصی)، به عنوان زمینه اصلی برای تجلی قابلیتهای بالقوه نامحدود منابع انسانی مورد تاکید قرار گرفته است.
یکی دیگر از مصادیق مهم این رویکرد جامع در مدیریت سازمانی، جهت دهی به مشارکتهای اجتماعی شرکت، به سمت تعریف و اجرای برنامههای مشترک توانمندسازی برای جامعه محلی همجوار است. بدین ترتیب، پالایشگاه تبریز به عنوان عضوی از جامعه در کنار سایر ساکنین و اعضای آن دیده میشود و ایشان نیز، دغدغههایی همچون توسعه بلند مدت کسب و کار، حفظ اشتغال، تداوم رونق اقتصادی و ایجاد شرایط مناسب برای کارکنان را درک کرده و تصویری شفاف تر و کاملتر از نام و برند سازمان در ذهن ایشان شکل میگیرد. این درک مشترک و متقابل، گامیمهم و رو به جلو برای ایفای نقشی موثر در توسعه پایدار جامعه و محیط اطراف محسوب میشود.”
گفتنی است بخشی از این ویژه نامه 104 صفحه ای، به پرونده زندگی حرفه ای پروفسور باقر ساروخانی پدر علم جامعه شناسی ارتباطات اختصاص دارد.
فصلنامه کارگزار روابط عمومی«به صاحب امتیازی و مدیرمسوولی مهدی باقریان و با سردبیری زهرا بابازاده گان» منتشر میشود.
بیانیه شانزدهمین کنفرانـس بین المللی روابط عمومیایران
در بخشی از این بیانیه آمده است: شانزدهمین کنفرانس با ارزیابی 15 کنفرانس گذشته و تحول اساسی در شیوه برگزاری، هدفمندی سخنرانیها و نیز گشودن افقهای جدید برای غنی سازی حوزه نظری و عملی روابط عمومیآغاز شده است.
ایده پردازی و تجربه محوری در این کنفرانس، از اهمیت ویژه ای برخوردار گردید که به مثابه راهی جدید برای بهره برداری از ایدههای ناب و تجربههای زیسته خانواده بزرگ روابط عمومیدر نظر گرفته شده است.
برگزاری شانزدهمین کنفرانس روابط عمومی، با ارائه سخنرانیها، ایده پردازیها، تجربههای زیسته و دست آوردهای ارزشمند، که حاصل همکاری و مشارکت وسیع استادان، محققان، مدیران، کارشناسان، دانشجویان و همه حامیان و شرکت کنندگان در این کنفرانس است، بیانگر تخصص، بصیرت، هوشیاری، حرفه ای گرایی، توانمندی و تعهد تک تک اعضای خانواده بزرگ روابط عمومیهاست که همچنان بر تحقق عملی اخلاق حرفه ای و خدمت خالصانه به مردم متعهد میباشند.
اکنون میتوان گفت با تدابیر اتخاذ شده توسط کنفرانس و همه مشارکت کنندگان آن، دسترسی به اهداف عالیه در حوزه روابط عمومیها بیش از گذشته امکان پذیر شده و نادیده گرفتن این ساختار مهم ارتباطی و مدیریتی نه تنها امکان پذیر نیست، بلکه بیش از گذشته باید به آن اهمیت مضاعف داد.
شانزدهمین کنفرانس بین المللی روابط عمومیایران، با شعار «مدیریت و برنامه ریزی» با تاکید بر «ایده پردازی و تجربه محوری» و با مشارکت و همکاری دانشگاه های مختلف، سازمان ها و نهادهای مرتبط، استادان، پژوهشگران، مدیران، کارگزاران و علاقه مندان به این حوزه مهم ارتباطی، در شرایطی برگزار میشود که حوزه مدیریت و برنامه ریزی یکی از مهمترین حوزههای چالشی روابط عمومیهاست که میتواند با بهره برداری از ایدههای نو و تجربههای زیسته کمبودها و کاستیها را مرتفع سازد.
ما شرکت کنندگان در شانزدهمین کنفرانس بین المللی روابط عمومیایران، ضمن قدرشناسی از زحمات دست اندرکاران برگزاری این کنفرانس و تاکید بر ضرورت ادامه کنفرانس های علمیو تخصصی با معیارهای جهانی، اجرای کامل مفاد این بیانیه که زمینه ساز ارتقاء و اعتلای روابط عمومیایران می باشد را خواستاریم.
(1) توجه عملی و عمیق به رویکردهای علمیو دانش محور در همه زمینهها، از جمله در حوزه روابط عمومیها که مسئولیت بزرگی در جهت همدلی و همفکری نهادها، سازمانها و مدیران کشور با جامعه را بر عهده دارند، نه تنها یک ضرورت به شمار میآید، بلکه یک مسئولیت اجتماعی و مردمیاست که باید توسط همه علاقمندان به پیشرفت و توسعه هدفمند کشور مورد تاکید قرار گیرد.
(2) فضای مجازی فرصتی مضاعف برای بکارگیری همزمان دو فضای واقعی و مجازی به وجود آورده است که نیازمند بهره برداری از ایده پردازیهای جدید و تجربیات گوناگون در جهت مدیریت بهینه در حوزههای مختلف بویژه روابط عمومیهاست.
(3) التزام به معیارهای اخلاق حرفه ای برای برقراری و گسترش ارتباطات مبتنی بر اعتماد، صداقت و برابری در کلیه سطوح مدیریتی و تشکیلاتی سازمان های روابط عمومیدر سطح کشور مورد تاکید میباشد.
(4) تقویت و حمایت کردن از روابط عمومیها میتواند در پیشبرد اهداف الگوی ایرانی- اسلامیپیشرفت مؤثر باشد و در این زمینه ضروری است که توجه ویژه ای به این نهاد مهم در سطح کشور از طرف دولت، مؤسسات خصوصی و جامعه صورت گیرد.
(5) تحول روابط عمومیها نیازمند تحول اساسی در رویکردهای مدیریتی، آموزشهای مرتبط، تقویت مهارتهای لازم، توجه به ایدههای جدید، و بالاخره سیاستگذاری، برنامه ریزی و ارزیابی مداوم است که در این رابطه مدیران این حوزه مهم ارتباطی میتوانند نقش اساسی در این تحول و پیشرفت داشته باشند.
(6) توسعه و تعمیق حرفه گرایی در روابط عمومینیازمند بصیرت لازم، تجربه دانش محور، خلاقیت و عمل متعهدانه است که میتواند در بهترین وجه آن در شیوههای ارتباطی سالم و اقدام آگانة همه دست اندرکاران و ارتباطگران بویژه روابط عمومیها در سطح کشور و جهان صورت گیرد.
گزارش از: موسی الرضا شبرنگی
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
کتاب «مدل جهانی روابطعمومی و ارتباطات» رونمایی شد
15 بازدید
-
گزارش برگزاری هجدهمین جشنواره ملی انتشارات روابطعمومی
25 بازدید
-
شماره 65 فصلنامه کارگزار روابطعمومی منتشر شد
19 بازدید
-
هجدهمین جشنواره ملی انتشارات روابطعمومی از منظر تصویر – 2
22 بازدید
-
هجدهمین جشنواره ملی انتشارات روابطعمومی از منظر تصویر – ۱
49 بازدید
-
روابطعمومیها در سال ۱۴۰۱: از فرازوفرود تا چالشهای نوين
23 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید