استفاده از مهارتهای کلیدی ارتباطی برای مدیریت استرس
اثرات استرس
علائم فیزیکی استرس
استرس چگونه بر ارتباطات تأثیر میگذارد؟
چگونه استرس را مدیریت کنیم
استرس خود را با روشهای سالم مدیریت کنید
استرس چیزی است که تقریباً برای هر فردی گهگاه اتفاق میافتد. این واکنش بدن به چیزی است که اتفاق افتاده یا در حال رخ دادن است. بدن شما به موقعیت واکنش نشان میدهد و باعث فشار فیزیکی، ذهنی یا احساسی میشود.
استرس بسیار رایج است و لزومیندارد که یک چیز منفی باشد. در واقع، استرس یکی از راههایی است که بدن به ما کمک میکند تا از خطر جلوگیری کنیم. همچنین میتواند منجر به افزایش بهره وری و انگیزه شود. حتی تغییرات مثبت زندگی مانند ترفیع، ازدواج یا تولد نوزاد جدید میتواند باعث ایجاد استرس در زندگی فرد شود.
در حالی که استرس فواید کمیدارد، استرس مزمن یا شدید داستان متفاوتی است. برای برخی، پیش بینی یک رویداد دشوار میتواند باعث استرس و اضطراب شود. کسانی که با استرس مزمن زندگی میکنند میتوانند احساس کنند که هر لحظه یا در هر تصمیمیآنها را تحت فشار قرار میدهد.
این نوع استرس و اضطراب مفید نیست و میتواند باعث مشکلات جدی جسمی، ذهنی یا عاطفی شود.
یادگیری نحوه مدیریت استرس به روشی سالم یکی از بهترین راهها برای مبارزه با استرس طولانی مدت است. در اینجا به تأثیرات استرس، چگونگی تأثیر آن بر ارتباطات و بهترین روشها برای غلبه بر استرس خواهیم پرداخت.
اثرات استرس
وقتی بدن شما به استرس واکنش نشان میدهد، ممکن است چندین اتفاق بیفتد. ضربان قلب شما ممکن است افزایش یابد، فشار خون شما ممکن است افزایش یابد، تنفس شما سریع شود و ماهیچههای شما اغلب سفت شوند. این واکنش “پرواز یا مبارزه” نامیده میشود. بدن شما آماده میشود تا در صورت لزوم به سرعت عمل کند.
استرس میتواند علائمیایجاد کند که تمام بدن فرد را در بر میگیرد. اگر شدید یا مزمن باشد، میتواند باعث مشکلات جسمی، عاطفی یا روانی شود.
علائم فیزیکی استرس
هنگامیکه تحت استرس قرار میگیرد، بدن به روشهای مختلفی پاسخ میدهد. برخی از علائم عبارتند از:
ناراحتی معده، اسهال، یبوست، حالت تهوع
درد عضلانی، درد، تنش
بی خوابی یا سایر مشکلات خواب
از دست دادن انرژی
سردرد
عصبی بودن یا لرزش
کاهش سیستم ایمنی
دهان خشک
فک به هم فشرده یا دندان قروچه
تعریق
استرس طولانی مدت همچنین میتواند باعث بیماری قلبی، فشار خون بالا یا ریتم نامنظم قلب شود. استرس میتواند منجر به حملات قلبی یا سکته شود و میتواند به حملات پانیک که میتواند شبیه حمله قلبی باشد کمک کند.
استرس طولانی مدت همچنین میتواند منجر به چاقی، اختلالات خوردن، بی نظمیقاعدگی و عفونتهای تنفسی شود.
استرس میتواند به مشکلات پوستی مانند آکنه، پسوریازیس، اگزما و ریزش مو تبدیل شود.
سیستم گوارش شما نیز میتواند تحت تاثیر قرار گیرد و میتواند باعث سندرم روده تحریک پذیر، زخم معده یا بیماری ریفلاکس معده شود.
علائم عاطفی و روانی استرس
استرس نه تنها بر بدن شما تأثیر میگذارد، بلکه میتواند بر وضعیت عاطفی و روانی شما نیز تأثیر بگذارد.
در اینجا چند راه متداول وجود دارد که یک فرد ممکن است عوارض عاطفی ناشی از استرس را تجربه کند:
بدخلقی یا تحریک پذیری
عزت نفس پایین
افسردگی
اضطراب
اجتناب از افراد دیگر
احساس غرق شدن
نگرانی بیش از حد
استرس طولانی مدت میتواند اثرات مخرب شدیدی بر سلامت روانی و عاطفی فرد داشته باشد. رشته مطالعاتی به نام سایکونوروایمونولوژی (PNI) در مورد ارتباط بین سیستم ایمنی بدن و سیستم عصبی آن تحقیق میکند. به گفته MentalHelp.net:
تحقیقات PNI نشان میدهد که استرس مزمن میتواند منجر به یا تشدید اختلالات خلقی مانند افسردگی و اضطراب، اختلال دوقطبی، مشکلات شناختی (تفکر)، تغییرات شخصیتی و رفتارهای مشکل ساز شود.
استرس چگونه بر ارتباطات تأثیر میگذارد؟
یکی دیگر از راههای بروز استرس، ارتباط است.
افرادی که احساس استرس میکنند ممکن است به راحتی ناامید یا عصبانی شوند. این میتواند تاثیر منفی بر مهارتهای ارتباطی شما داشته باشد. فردی که دارای استرس شدید است، ممکن است در انتخاب دقیق کلمات یا بیان مطالب به شیوه ای مناسب دچار مشکل شود.
استرس همچنین میتواند باعث دور شدن فرد از دیگران شود.
روش دیگری که استرس میتواند بر ارتباطات تأثیر بگذارد، صحبت کردن در جمع است. برای برخی، اضطراب ناشی از سخنرانی در جمع آنها را از بلند شدن در مقابل جمعیت منع میکند.
چگونه استرس را مدیریت کنیم
استرس میتواند به طرق مختلف برای بسیاری از افراد مضر باشد، اما میتوان آن را نیز مدیریت کرد. در اینجا چند راه مفید برای مدیریت استرس آورده شده است:
شناسایی علل استرس
یکی از اولین گامها برای غلبه بر استرس، شناسایی این است که استرس از کجا میآید. گاهی اوقات ممکن است حتی ندانید چه چیزی باعث استرس شما میشود. ممکن است بدون دانستن علت اصلی، سطوح بالایی از استرس را تجربه کنید.
عبارت دیگر برای این موضوع «محرک استرس» است. همه از یک چیز استرس ندارند. یک فرد ممکن است تحت استرس شغلی یا تحصیلی باشد در حالی که دیگری در موقعیتهای اجتماعی ناراحت باشد. هر کس چیزی متفاوت دارد که میتواند پاسخ استرس او را تحریک کند.
هنگامیکه بتوانید محرکهای خود را شناسایی کنید، میتوانید سطح استرس خود را مدیریت کنید و یک برنامه جامع برای مبارزه با آن ارائه دهید.
ارتباط خود را با اطرافیان خود افزایش دهید
اغلب زمانی که در برقراری ارتباط با دیگران کار ضعیفی انجام میدهیم، سطح استرس ما از کنترل خارج میشود. مواقعی در زندگی ما وجود دارد که هیچ کس نمیتواند به ما در رفع استرس کمک کند. با این حال، مواقع دیگری وجود دارد که میتوانیم استرس خود را از طریق ارتباط کاهش دهیم. در اینجا چهار راه برای استفاده از ارتباطات برای کاهش استرس آورده شده است.
در کار و دانشگاه ارتباط برقرار کنید
کار یکی از زمینههای اصلی است که افراد روی آن استرس دارند. وقتی یک شغل جدید است، میتوانید انتظار داشته باشید که با یادگیری نحوه انجام وظایف جدید، سطح استرس شما بالاتر خواهد رفت. با این حال، اگر برای مدت طولانی در یک شغل کار کرده اید و رئیس شما انتظارات غیرواقعی دارد، ممکن است زمان گفتگو فرا رسیده باشد. ارتباطات برای یک محیط کار سالم ضروری است.
برقراری ارتباط زودهنگام
یکی از راههای جلوگیری از روابط پر استرس، برقراری ارتباط زودهنگام است. به جای اینکه منتظر بمانید تا به نقطه جوش برسید، به دوست، همسر یا یکی از عزیزانتان اجازه دهید وقتی چیزی شما را ناامید میکند، بدانند. با ابراز ناامیدی یا ناامیدی به آرامی، میتوانید موقعیتهای بالقوه استرس زا را کاهش دهید.
به همین ترتیب، زمانی که یکی از عزیزان احساسات خود را بیان میکند، باید مایل باشیم که گوش کنیم. اجازه دهید توضیح دهند که چگونه همه چیز بر آنها تأثیر میگذارد و سعی کنید صحبت را قطع نکنید.
در مورد استرس خود با دوستان، خانوادهها و عزیزان صحبت کنید
در نهایت، اگر در زندگی احساس ناراحتی یا استرس میکنید، با کسی تماس بگیرید. با کسی در مورد چیزهایی که باعث استرس شما میشود و در مورد احساساتی که دارید صحبت کنید.
اگر استرس مزمن را تجربه میکنید، ممکن است بخواهید با یک درمانگر حرفه ای تماس بگیرید تا به شما در مدیریت استرس کمک کند. در واقع، طبق یک مطالعه انجام شده توسط UCLA، صحبت در مورد احساسات میتواند از شدت غم، عصبانیت و درد بکاهد.
متیو دی. لیبرمن، نویسنده اصلی این مطالعه توضیح میدهد: “همانطور که هنگام رانندگی با دیدن چراغ زرد ترمز میزنید، وقتی احساسات را در قالب کلمات بیان میکنید، به نظر میرسد که روی واکنشهای احساسی خود ضربه میزنید… بیان احساسات ما در قالب کلمات به بهبودی بهتر ما کمک میکند. اگر دوستی غمگین باشد و بتوانیم او را وادار کنیم تا در مورد آن صحبت کند، احتمالاً احساس بهتری در او ایجاد میکند.”
صحبت با همکار
اگر با استرس دست و پنجه نرم میکنید، روشهای اثبات شده دیگری وجود دارد که به کاهش سطح استرس شما کمک میکند.
یکی از راههای مهم برای کاهش استرس، ورزش است. انجمن قلب آمریکا مینویسد: “فعالیت بدنی منظم میتواند کیفیت زندگی را بهبود بخشد و استرس، تنش، اضطراب و افسردگی را از بین ببرد. ممکن است بلافاصله پس از تمرین “احساس خوب” داشته باشید و همچنین بهبودی را در بهزیستی کلی مشاهده کنید. زمانی که فعالیت بدنی به بخشی منظم از زندگی شما تبدیل میشود.”
تغذیه سالم همچنین به کاهش استرس کمک میکند. نوشیدنیهای کافئین دار میتوانند تأثیر منفی بر بدن شما داشته باشند و در صورت مصرف زیاد، استرس را افزایش دهند. همین امر را میتوان در مورد زیاده روی در مصرف شکر، نمک و نیکوتین نیز گفت.
چیزهایی که به کاهش استرس کمک میکنند، غذاهای حاوی ویتامین B، ویتامین C و منیزیم هستند. این مواد مغذی میتوانند به بدن شما کمک کنند تا زمانی که استرس دارید انرژی و قدرت کسب کند.
چیزهای دیگری که میتواند کمک کند خواب کافی، مدیتیشن، دعا و انجام کارهای آرامش بخش مانند حمام آب گرم یا ماساژ است. لذت بردن از سرگرمیهای تفریحی راه دیگری برای کاهش تا حد زیادی استرس است.
رون توروسیان | 11 فوریه 2022 | روابطعمومی
منبع فارسی: انتشارات کارگزار روابطعمومی
منبع انگلیسی: astersincommunications
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
اخبار منفی را دنبال کنیم یا نه؟
31 بازدید
-
فراخوان بیست و دومین دوره «جوایز صنعت روابطعمومی ایران»
58 بازدید
-
فرخوان نخستین اجلاس ملی مدیران روابطعمومی
67 بازدید
-
روابطعمومی؛ پاشنه آشیل تعطیلات نوروز
80 بازدید
-
نخستین «اجلاس ملی مدیران روابطعمومی» برگزار میشود
81 بازدید
-
روز جهانی آزادی مطبوعات
79 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید