اهميت اخلاق در صنعت بانكداری

ديويد كرس، معاون مديرعامل، امور پولي هنگ كنگ

منظور ما از اخلاق در تجارت چيست؟ تعريف من اين است: تلاش براي يك شهروند شركتي خوب بودن؛ در مقام يك سازمان،‌ تلاش براي پايبند بودن به مجموعه‌اي از ارزش‌هاي اخلاقي معين؛ و تلاش براي برخورد مناسب با همه گروه‌هاي ذي‌نفع- مشتريان، كارمندان، تأمين‌كنندگان و سهام‌داران- هر سازمان. به نوشته يك نويسنده، به معني “مرجح دانستن خوب به بد، درست به غلط، انصاف به بي‌انصافي”.

بدين ترتيب، آيا هيچ بانك قابل احترامي وجود دارد كه اعتراف كند به ارزش‌هاي اخلاقي مانند راست‌گويي، اتحاد، انصاف،‌ مسئوليت‌پذيري و پاسخ‌گويي اهميت نمي‌دهد؟ آيا بانكي وجود دارد كه اعتراف كند پذيرفتن رشوه در برابر اعطاي وام و فريب دادن مشتريان كاري پسنديده است؟ متأسفانه، موضوع به اين سادگي نيست. اما به هر حال، گاه ميان آن‌چه يك بانك ادعا مي‌كند و عمل مي‌كند فاصله است.

همان‌طور كه بحران آسيا نشان داده است،‌ ارزش‌هاي اخلاقي هنوز در بسياري از بانك‌ها تثبيت نشده‌ است و از آن‌ها پيروي نمي‌شود. رشوه‌خواري و فساد يكي از اصلي‌ترين مشكلات بانكداري است و رسوايي برخی بانك‌ها و موسسات داخلی و خارجی نشان داد كه فرايند اصلاحات هنوز راه درازي در پيش رو دارد.

لینک دانلود:  https://kpri.ir/?p=7372


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *