پنجمين دوره انتخابات روابطعمومی برتر وزارتخانه ها، سازمان ها و نهادها روز يكشنبه 22 تير ماه در تالار وحدت برگزار شد.
در اين مراسم مهندس ميرسليم وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ضمن اشاره به رشد چشمگير روابطعمومیها در دوران سازندگي ، بخاطر موفقيت روابطعمومی هاي برتر در زمينه ترغيب مديران سازمان خود به طبقه بندي ، ارائه و انتقال بسيار خوب اطلاعات به مردم و ارتباط با آنها به گونه اي كه احساس صميميت و خويشاوندي با روابطعمومی ها مي كنند و ارائه اطلاعات به رسانه ها به طور جذاب از آنها تشكر و قدرداني كرد. وي در ادامه گفت: روابطعمومی بهترين وسيله براي اقناع است چون طريقه انتقال دادن مناسب به مردم را آموخته اند.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي افزود: ما بايد حقايق را به مردم برسانيم و براي درك آسان اين حقايق را تجزيه كنيم چون همه مردم متخصص نيستند و اين حقايق را مي توانيم بوسيله رسانه ها به گوش مردم برسانيم، روابطعمومی يك هنر است و من به آن اعتقاد دارم.
آقاي اشعري معاون مطبوعاتي و تبليغات وزارت ارشاد در جع شركت كنندگان اعلام كرد: يكي از كارهاي وزارت ارشاد اسلامي براي ارزيابي عملكرد روابطعمومی ها اين بود كه از دل اين ارزيابي شاخصهايي بدست بيايد و در خدمت همكاران قرار گيرد. امسال نحوه گزينش به شكلي بود كه كارنامه انتخاب در دست تمام روابطعمومی ها قرار گرفت و اين كارها باعث شد هر كدام اشكالات كار خود را پيدا كنند.
آقاي اسعدي بيگي دبير محترم هيت داوران متن بيانيه هيئت داوران را در جمع حاضرين قرائت كرد و گفت: انتخاب روابطعمومی برتر از سال 69 به منظور ارزيابي، ايجاد انگيزه و شناخت نارسايي ها برگزار مي شود. وي ملاك هاي گزينش روابطعمومی برتر را به ترتيب زير اعلام كرد:
1- فعاليت هاي مديريتي 2- پژوهش و افكار سنجي 3- انتشاراتي 4- نمايشگاهي و تبليغاتي 5- ارتباطات رسانه اي 6- ارتباطات مردمي 7- ارزشي و عقيدتي 8- سمعي و بصري وي افزود: از 28 روابطعمومی مشمول گروه (الف) يا وزارتخانه ها، 21 روابطعمومی شركت نموده و حداكثر امتياز براي اين گروه 740 امتياز مي باشد، همچنين گروه (ب) از 80 روابطعمومی مشمول 34 سازمان شركت داشتند.
در گروه (الف) وزارتخانه ها:
رتبه اول : وزارت جهاد سازندگي به مديريت آقاي علي دارابي و وزارت نيرو به مديريت آقاي اكبر نعمت الهي – با كسب 583 امتياز به طور مشترك.
رتبه دوم : سازمان صدا وسيما به مديريت آقاي حاج سفيدي – با كسب 5/399 امتياز
رتبه سوم: بنياد مستضعفان به مديريت آقاي قنبري – با كسب 5/354 امتياز،
در گروه (ب) سازمان ها:
رتبه اول: شركت آب و فاضلاب استان تهران به مديريت آقاي خسرو رفيعي – با كسب 432 امتياز،
رتبه دوم: شركت ملي گاز به مديريت آقاي امتي – با كسب 415 امتياز،
رتبه سوم : شركت پتروشيمي به مديريت آقاي آقاجاني – با كسب 352 امتياز،
جزئيات انتخاب روابطعمومی ها در هشت رشته به شرح زير اعلام شد:
گروه الف) گزينه مديريتي
1- جهاد سازندگي 2- وزارت نيرو3- سازمان صدا و سيما
گزينه پژوهشي و افكار سنجي
1- وزارت جهاد سازندگي 2- وازت نيرو 3- سازمان صدا و سيما
گزينه انتشاراتي
1-وزارت جهاد سازندگي 2– وزارت نيرو– بنياد مستضعفان
گزينه ارتباطات مردمي
سازمان صدا و سيما – وزارت نيرو – وزارت تعاون
گزينه ارزشي عقيدتي
وزارت جهاد سازندگي – وزارت كشاورزي – بانك مركزي
گزينه سمعي و بصري
وزارت نيرو شهرداري شركت پست
گروه (ب) گزينه مديريتي
بانگ صادرات شركت ملي گاز شركت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي
گزينه پژوهشي و افكار سنجي
شركت آب و فاضلاب استان تهران شركت شيلات شركت مخابرات
گزينه انتشاراتي
شركت ملي گاز شركت آب و فاضلاب استان تهران بانك صادرات
گزينه نمايشگاهي و تبليغاتي
شركت ملي گاز شركت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي شركت آب و فاضلاب استان تهران
گزينه ارتباطات رسانه اي
شركت پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي شركت حمل و نقل و پايانه هاي كشور شركت ملي پتروشيمي
گزينه ارتباطات مردمي
شركت آب و فاضلاب استان تهران شركت ملي گاز شركت ملي پتروشيمي
گزينه ارزشي و عقيدتي
شركت تهيه و توليد و توزيع علوفه شركت ملي پتروشيمي شركت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي
گزينه سمعي و بصري
شركت آب و فاضلاب استان تهران شركت ملي پتروشيمي شركت حمل و نقل پايانه هاي كشور
شايان ذكر است مديران روابطعمومی هاي نهاد رهبر، رياست جمهوري و استان قدس رضوي به سبب حسن شهرت و رفتار فرهنگي به عنوان كراشناس برتر شناخته شدند.
همچنين از مدير كل روابطعمومی هاي هواپيمايي جمهوري اسلامي ايران، هواپيمايي آسمان، شهرداري تهران، وزارت كشور، راه آهن و كشتيراني به سبب ابتكارات ويژه در زمينه هاي مختلف و طرح هاي نوي ارتباطي تقدير به عمل آمد و آقاي هوشمند سفيدي به عنوان كارشناس نمونه وزارتخانه برگزيده شد. جوايز و لوح تقدير توسط آقاي ميرسليم و آقاي اشعري معاون مطبوعاتي و تبليغاتي وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامي اهدا شد.
روند تكامل معيارهاي گزينش روابطعمومی هاي برتر
در حاشيه برگزاري پنجمين دوره انتخاب روابطعمومی هاي برتر
نگاهي كوتاه به بيانيه هيئت داوران در اولين و پنجمين دوره انتخاب روابطعمومی هاي برتر نشاندهنده وجود تغيير و پيشرفت در معيارهاي گزينش روابطعمومی هاي برتر با توجه به گسترش ارتباطات و اطلاعات در جهان امروز است. با مقايسه بيانيه هاي مذكور ، متوجه خواهيم شد كه در اولين دوره گزينش روابطعمومی هاي برتر، رسيدن به دو هدف ايجاد انگيزه بيشتر براي مواجهه خلاق مسوولان با وظايف دشوار و حساس روابطعمومی و شناخت نارسايي ها و كاستي هاي موجود و رفع آن بوده، در حاليكه در پنجمني دوره، دو هدف ارزيابي روابطعمومی ها و ايجاد رقابت سالم و ترغيب براي ارتقاء كمي و كيفي فعاليتها و هدايت بسوي انجام وظايف واقعي و تامين نيازهاي اطلاعي نيز افزوده شده است.
همچنين محورهاي ارزيابي در اولين دوره شامل شش بخش بود كه به هشت بخش در دوره پنجم افزايش يافته است.
اين محورها در دوره نخست شامل فعاليت هاي مديريتي، ارتباطي، انتشاراتي، نمايشگاهي، سمعي و بصري و آموزشي – تحقيقاتي بوده كه در پنجمين دوره دو بخش ارتباطات مردمي (درون و برون سازماني) و فعاليت هاي ارزشي و عقيدتي به محورهاي فوق افزوده شده و بخش فعاليت هاي ارتباطي به ارتباطات رسانه اي و فعاليت هاي آموزشي – تحقيقاتي به فعاليت هاي پژوهشي و افكار سنجي تغيير يافته اند.
لازم به ذكر است در پنجمين دوره روابطعمومی هاي برتر شش نفر از مديران و كارشناسان با ملاحظه اثر وجودي آنان در فعاليت هاي سازمان خود و شش نفر از مديراني كه داراي ابتكارات و طرح هاي ارتباطي موثر، مفيد و كارآمدي بودند، مورد تقدير قرار گرفتند كه در دوره اول شاهد اين بخش نبوديم.
اميد است با توجه به تغييرات ارزنده در گزينش روابطعمومی هاي برتر از اولين تا پنجمين دوره، شاهد پيشرفت هاي اساسي و با ارزش تري در معيارهاي گزينش باشيم.
گزارش: مريم ابوطالبي