سالگرد پروفسور حمید نطقی و روز جهانی روابطعمومی
نویسنده: آیدین سردارینیا
صاحب امتیاز و مدیر مسئول فصلنامه «آنا وارلیق»
در تاریخ ۱۴۰۱/۴/۲۵ به مناسبت بیست و سومین سالگرد درگذشت بنیانگذار علم روابطعمومیدر ایران شادروان دکتر حمید نطقی و همچنین روز جهانی روابطعمومیمراسمیتوسط انجمن کارگزاران روابطعمومی، انجمن روابطعمومیایران و انجمن متخصصان روابطعمومیدر سالن همایشهای بینالمللی سازمان حفاظت محیط زیست واقع در پارک پردیسان تهران، با حضور فرهیختگان و اساتید علوم ارتباطات برگزار گردید. این مراسم که همه ساله برگزار و طی آن جایزه بینالمللی دکتر نطقی، جایزه ملی دکتر نطقی و تندیس دکتر نطقی به برگزیدگانش تقدیم میشد، به دلیل کرونا با وقفهای چند ساله امسال دوباره با شکوه سابق برگزار شد.
پروفسور حمید نطقی یکی از شخصیتهای ذوالجوانب تأثیرگزار و محبوبم بوده و هست. در دوران خانهنشینی کرونا با صرف وقت و انرژی فراوان به یکی از آرزوهایم که ادای دین به محضر دکتر نطقی بود رسیدم و دو شماره از فصلنامه منتشرهام را به بهانه صدمین سالگرد تولد ایشان به این بزرگمرد اختصاص دادم. مفتخرم که در یادنامهای که برای ایشان منتشر کردیم مقالهای مفصل در نود و یک صفحه برای ایشان نوشتم و به جرأت میتوان اذعان کرد درباره شرح حال زندگی شخصی و حرفهای ایشان مقالهای جامعتر از این تاکنون نوشته نشده است.
در مقالهام از نسبنامه پدری و مادری حمید نطقی شروع کرده؛ به تولدشان که مصادف با روز قتل شیخ محمد خیابانی بود اشاره نموده؛ به شروع فعالیتهای قلمیو ادبیشان در ۱۳ سالگی به تفصیل پرداخته؛ فعالیتشان در حوزههای حقوق، تاریخ، زبانشناسی و شعر را مفصلاً شرح داده؛ بنیانگذاری علم روابطعمومیدر ایران توسط ایشان و راهاندازی جوایز بینالمللی و ملی دکتر نطقی تشریح شده؛ تأسیس مجله ماندگار «وارلیق» به همراهی همقلمانشان قلمیشده؛ اهدای کتابخانه شخصیشان به دو کتابخانه دانشگاهی توضیح داده شده؛ و در آخر به روزهای پایانی عمر پرافتخار و مرگ ناگزیرشان اشاره کرده و مقالهام را با تصاویر مزار ایشان و همچنین حضور خانوادهشان در غرفه مجله «آنا وارلیق» – که دوره جدید «وارلیق» میباشد – در نمایشگاه کتاب و مطبوعات تبریز در آبان و آذر ماه ۱۳۹۸ که تمثیلی از تداوم راه ایشان است به پایان بردهام. در سایه این دو شماره به خصوص ویژهنامه یکصدمین سالروز تولد دکتر نطقی، اینجانب نیز به مراسم ۲۳مین سالگرد درگذشت دکتر نطقی و روز جهانی روابطعمومیدعوت شده و به سخنرانی درباره ایشان پرداختم.
از جناب مهدی باقریان رییس انجمن متخصصان روابطعمومی و سردبیر فصلنامه «کارگزار روابطعمومی» و مدیر سایت شارا (شبکه اطلاعرسانی روابطعمومیایران) که از بانیان این مراسم بودند کمال تشکر را دارم؛ چرا که اولاً با مقاله پربار «نظریه روابطعمومیدکتر نطقی» خود زینتبخش ویژهنامهمان در باب یکصدمین سالروز تولد دکتر حمید نطقی بودند، ثانیاً بندهنوازی کرده و با دعوت اینجانب به این مراسم مرا در جهت ادای دین هر چه بیشتر به محضر دکتر نطقی یاری نمودند، ثالثاً خواهش بنده در مورد دعوت از خواهر گرامیدکتر نطقی، سرکار خانم عزیزه نطقی را اجابت نمودند؛ که ایشان هم با تشریففرماییشان و دریافت جایزه بینالمللی دکتر نطقی خاطرهای فراموشنشدنی برایمان به جا گذاشتند.
از دیگر نکات قابل ذکر این مراسم، حضور و سخنرانی پروفسور باقر ساروخانی پدر جامعهشناسی ارتباطات ایران و همچنین دوست گرانقدر جناب آقای زکریا طرزمی از یاران نزدیک بنیانگذار روابطعمومی ایران بود.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
بزرگداشت روز ملی ارتباطات و روابطعمومی برگزار شد
34 بازدید
-
فنون خبرنویسی و اطلاع رسانی در صنعت برق منتشر شد
33 بازدید
-
در یک پژوهش ارایه شد: چالشهای ارتباطی بین رسانههای جمعی و روابطعمومی سازمانها
46 بازدید
-
فراخوان بیست و دومین دوره «جوایز صنعت روابطعمومی ایران»
58 بازدید
-
فرخوان نخستین اجلاس ملی مدیران روابطعمومی
67 بازدید
-
روابطعمومی؛ پاشنه آشیل تعطیلات نوروز
81 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید