سخنران: دكتر اکبر جلالی متخصص فناوری اطلاعات
سومين كنفرانس بين المللي روابطعمومی ايران
آبان ماه 1385
مقدمه
کار و زندگي در دنياي به شدت متحول و متغير کنوني در نبود سازمان هاي ارتباطي و اطلاعاتي به سختي امکان پذير است. مديريت راهبردي در محيط کار و زندگي نيازمند دانش و اطلاعات براي تصميم گيري است، اما فضاي متغير و متحول کنوني کمتر اين اطمينان را براي مديران ايجاد مي کند، از اين روست که نقش سازمان ها و نهادهاي ارتباطي و اطلاعاتي چون روابطعمومیها اهميت بسزايي در دنياي جديد پيدا مي کند. هزاره اي که ما در آن زندگي مي کنيم، هزاره اي است پر از دگرگوني و تحول، در ابعاد و اشکال مختلف؛ دگرگوني که اندازه گيري و شتاب آن تقريبا براي ما غيرممکن است. طبيعي است که سازمان هايي که در اين عصر زندگي مي کنند با دشواري هاي بسياري روبرو خواهند بود، زيرا با محيطي نامطمئن مواجه هستند. البته اين نمي تواند مفهوم و معناي بدي داشته باشد، زيرا هر قدر که ميزان تغييرات در جامعه اي بيشتر شود، محيط از نظر سازمان ها نامطمئن تر است و تصميم گيري براي مديران دشوارتر مي شود. در چنين فضايي مديران به اطلاعات بيشتر و روش ها و برنامه ريزي هاي منسجم و مدون تري نياز دارند.
جيدا آيدده مي گويد: در هر حال اين تحولات مديران را دچار غافلگيري هاي شديد کرده و در اين فضا نقش يک روابطعمومی پويا بايد روابط جزء به جزء تحولات را تعقيب کرده و با برنامه ريزي به سمت و سويي هدايت کند که مورد توجه است. بنيانگذار و مدير اجرايي سابق انجمن بين المللي روابطعمومی، مي گويد: روابطعمومی راهي براي ارايه پيام هاي مثبت و دقيق به شيوه برنامه ريزي شده است و بازارهايي که با رقابت هاي شديد مواجه هستند، نياز به سازمان هايي دارند که بر روي مخاطبان با برنامه درست اهداف ارتباطي، راهکارها، تکنيک هاي رهبري و سنجش برنامه هاي مديريت زمان، متمرکز شوند. روابطعمومی ها همچنين از ابزارهايي همانند ارتباطات شبکه اي و ارتباطات مالي در کنار ارتباطات رسانه اي استفاده مي کنند.
به عبارتي، روابطعمومی بخش فرعي بازاريابي به حساب مي آيد. روابطعمومی، امروزه حکم ابزار ارتباطي را دارد که وجهه شرکت ها را در ميان جامعه و بازار، مثبت جلوه مي دهد. روابطعمومی کيفيت کار و ارزش علايم تجاري را افزايش داده و رابطه مردم با سازمان ها را در سطح مطلوب حفظ مي کند.
اکنون روابطعمومی به ابزار مهمي براي بسياري از شرکت ها همانند سازمان هاي خصوصي، مدارس، بيمارستان ها، مراکز دولتي و تشکل هاي غيرتجاري تبديل شده است. بدين شکل روابطعمومی وجهه مثبت خود را در ارايه اطلاعات و فعاليت هاي راهبردي و به عنوان يک رکن تصميم گيرنده و در کنار مديريت سازمان به دست آورده است. پيش بيني مي شود که نقش روابطعمومی در آينده افزايش بيشتري يابد.
سرفصل ها
مقدمه
فصل اول – روابطعمومی الكترونيك
دلايل شكل گيري روابطعمومی ها
تاثير بزرگراه هاي اطلاعاتي بر فرهنگ سازي روابطعمومی
سازمان هاي مجازي
روابطعمومی ديجيتال
روابطعمومی الكترونيك از ديدگاه فناوري اطلاعات
ويژگي هاي روابطعمومی ديجيتال
جايگاه روابطعمومی در سازمان هاي ديجيتال
ارزش روابطعمومی ديجيتال
وظايف روابطعمومی ديجيتال
سمت و سوي روابطعمومی ديجيتالي و الكترونيكي
انواع مخاطب
نگرش روابطعمومی الكترونيكي و ديجيتالي نسبت به مخاطبان
خلاصه
فصل دوم – فرآيند ديجيتالي كردن روابطعمومی ها
يادآوري
روش شناسي ورود به بحث روابطعمومی الكترونيك
معماري اطلاعات در روابطعمومی الكترونيك
فرآيند ديجيتالي كردن روابطعمومی ها
فرآيندهاي كاري در روابطعمومی ديجيتال
تحقق روابطعمومی ديجيتال
مشكلات روابطعمومی ديجيتالي و الكترونيكي
مديريت روابطعمومی
فصل سوم – روابطعمومی سايبر
روابطعمومی سايبر – كاربري تكنولوژيك و شناخت مخاطب
روابطعمومی سايبر چيست؟
فصل چهارم – روابطعمومی و فضاي وب
روابطعمومی و فضاي وب
كاربرد RSS در روابطعمومی
ارزيابي آنلاين و مشخصات سايت
معرفی سخنران
دكتر علي اكبر جلالي، فوق دكتراي برق و متخصص فناوري اطلاعات و ارتباطات (ICT) از دانشگاه ويرجينياي غربي آمريكا ميباشند. در حال حاضر ايشان، معاون پژوهشي پژوهشكده الكترونيك دانشگاه علم و صنعت ايران، عضو هيئت علمي دانشگاه علم و صنعت ايران و استاد پاره وقت دانشگاه ويرجينياي غربي ميباشند.
دكتر جلالي جزء محققان آيندهنگر بوده و نظريه موج چهارم، عصر مجازي را براي اولين بار در دنيا مطرح كردهاند. ايشان تا كنون چندين پروژه ICT را در سطح ملي در زمينههاي مختلف توسعه فناوري اطلاعات و ارتباطات انجام دادهاند.
بخشي از خدمات ايشان به شرح ذيل است:
-طراحي شهر الكترونيك كيش (اين پروژه در سال 1379 شروع شد و در فرهنگ سازي توسعه ICT كشور نقش مؤثري داشته و هم اكنون توسط يك شركت ايرلندي دنبال ميشود).
طراحي همايش جهاني شهرهاي الكترونيكي و اينترنتي (اين همايش با حضور 1500 نفر در ارديبهشت 1380 در جزيره كيش برگزار شد و نقطه عطفي در توسعه ICT كشور گرديد).
طراحي همايش كاربرد فناوري اطلاعات و ارتباطات در روستا (در اسفند ماه 1382 با حضور 700 نفر از مديران و كارشناسان كشور برگزار شد و آغازگر فعاليتهاي ICT روستايي در كشور گرديد).
طراحي اولين مركز جامع خدمات كاربردي اينترنت در ايران، ASP (حاصل اين پروژه تحقيقاتي يك كتاب تأليفي و چندين مقاله كاربردي شد؛ و منشاء راهاندازي ICP ها در كشور گرديد).
طراحي اولين روستاي اينترنتي ايران “شاهكوه” كه تا كنون بيش از 900 هزار نفر از سراسر جهان از طريق وب سايت از آن بازديد كردهاند و اغلب رسانههاي جهان آنرا مورد توجه قرار دادهاند.
طراحي اولين مركز جامع خدمات كاربردي فناوري اطلاعات و ارتباطات روستائي كشور كه در پنجم خردادماه 1383 توسط رئيس قوه قضائيه بصورت مجازي و وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات بصورت حضوري افتتاح گرديد.
طراحي مقدماتي كريدور ICT شمال كشور (شامل استانهاي گيلان، گلستان و مازندران).
از فعالان توسعه فرهنگ ICT در كشور، با ارائه بيش از 100 برنامه راديو و تلويزيوني و بيش از 600 سخنراني علمي و ارائه دهها مقاله و مصاحبه در روزنامهها و مجلات علمي كشور و در سطح بينالمللي.
مجري سند راهبردي شهر الكترونيك مشهد با محوريت شهرداري
مجري تدوين سند راهبردي ICT روستائي كشور
مجري تدوين سند راهبردي ICT استان مازندران
مجري، تهيه و تدوين RFP سند راهبردي ICT سازمان گسترش و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران
مجري، تهيه نرم افزار آموزش مجازي ضمن خدمت دبيران كشور در وزارت آموزش و پرورش.
مشاور و ناظر تدوين سند راهبردي ICT استان قم
مشاور پروژه ملي تجهيز 000/10 هزار روستا به دفاتر خدمات كاربردي فناوري اطلاعات و ارتباطات در سطح كشور.
ارائه دهنده اولين درس مجازي بر روي شبكه اينترنت در ايران
عضو مستقل يونسكو در آموزش و فناوري منطقه آسيا و اقيانوسيه
1- عضو كميته آموزش مجازي كشور
عضو هيئت مديره انجمن ICT ايران
عضو چندين انجمن علمي بين المللي و تخصصي داخلي و خارجي
عضو شوراي پژوهشي آموزش و پرورش كشور
پژوهشگر و محقق نمونه سالهاي 78 و 79 دانشگاه علم و صنعت ايران
پژوهشگر و محقق برتر صنعت IT كشور در سال 1382.
استاد نمونه دانشكده برق دانشگاه علم و صنعت ايران در سالهاي 76 و 75
رتبه اول مديريت در پژوهشكده الكترونيك دانشگاه علم و صنعت ايران سالهاي 78 و 79
مؤلف و مترجم 6 كتاب در زمينه مهندسي برق و ICT كه كتاب PLC ايشان مقام اول ترجمه كتاب سال 1378 را در سطح كشور را داشته است.
مؤلف بيش از 100 مقاله علمي ارائه شده در مجلات و كنفرانسهاي علمي داخلي و خارجي
استاد راهنماي 3 دانشجوي دكترا، 32 فارغالتحصيل كارشناسي ارشد و چندين دانشجوي كارشناسي.